overcast clouds
24°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0749
usd
105.3116
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УСЛЕДИЛИ УКОЧЕНОСТ ЛИЦА И ГЛАВЕ Мислила је да су ови симптоми сигнал поремећаја у исхрани, а онда је сазнала за ФАТАЛНУ ДИЈАГНОЗУ

10.06.2024. 14:46 15:27
Пише:
Извор: TikTok/diaryoflaurenx

Лоренине сопствене здравствене борбе инспирисале су је да студира поремећаје у исхрани и клиничку исхрану на Универзитетском колеџу у Лондону (УЦЛ)

Лаурен Бун (23) раније је, као тинејџерка, живела са анорексијом, па је зато мислила да су јој осећај укочености лица и главе симптоми повезани са поремећајем у исхрани. Али када се утрнулост наставила, отишла је код свог лекара опште праксе и послата је на магнетну резонанцу.

Младој жени која је погрешно схватила своју утрнулост лица као симптом анорексије дијагностикован је рак мозга.

Лорен је у децембру 2023. дијагностикован астроцитом другог степена - споро растући тумор мозга. У јануару 2024. имала је операцију уклањања тумора, али ће можда требати друга операција, "након што је њено накнадно скенирање било неуверљиво", пише "Mirror.co.uk".

@diaryoflaurenx Донт лет а диагносис дефине you, thank you фор everything @UCL ?? #mri #brain #braintumour #braintumor #tumor #tumour #astrocytoma #lowgradeglioma #lgg #oligo #oligodendroglioma #uk #medical #nhs #ucl #london #graduation #graduate #uclgraduate #university #uni #universitycollegelondon ♬ оригинал соунд - TheBossWives

Лорен из Питербороа у Кембриџширу рекла је да је развила поремећај у исхрани 2020. године. Тад је имала 19 година.

- Био сам под медицинским надзором због овога и поменула сам моје симптоме. Доктор је рекао да то није нешто на шта су икада наишли. Ја сам то приписала знаку потребе да нешто поједем, у вези можда ниског крвног притиска и ниског откуцаја срца - прича.

Отишла је код лекара опште праксе и рекли су јој да би то могао бити заробљени нерв око њене вилице или нешто неуролошко. У фебруару 2023. упућена је на магнетну резонанцу и рекли су јој да има лезију на мозгу.

Лорен је имала још једну магнетну резонанцу у априлу 2023. и речено јој је да има бенигни тумор, али јој је на шестомесечном прегледу у децембру речено да морају да је оперишу. Лорен је имала краниотомију - шесточасовну операцију уклањања тумора - у јануару ове године. Биопсија је потврдила да је маса астроцитом другог степена.

Сада се суочава са потенцијалном другом операцијом након што је њено накнадно скенирање у априлу било неуверљиво. Рекла је: „Упркос томе што сам била на операцији скоро шест сати, осећам се добро осим што понекад патим од умора. Консултант жели да избегне радиотерапију због мојих година.

- Рекла ми је да оно што су ми прошлог месеца открили на снимку није нови раст, већ да би могао бити резидуални тумор. Овог месеца имам још једно скенирање да утврдим да ли ми је потребна друга операција. Бићу будна због тумор расте близу моторне траке у мом мозгу - каже.

Лоренине сопствене здравствене борбе инспирисале су је да студира поремећаје у исхрани и клиничку исхрану на Универзитетском колеџу у Лондону (УЦЛ), на коме је дипломирала у мају 2024. Она такође дели своју причу на ТикТок @diarioflaurenk.

- Мој сопствени поремећај у исхрани ме је инспирисао да пожелим да учим и радим на подршци другима који се можда суочавају са сопственим борбама, што је такође идеја да одем на ТикТок да причам о туморима на мозгу - каже и додаје додаје да је било тренутака када је мислила да одустане од студија, али су је родитељи убедили да истраје. Тата је путовао редовно са њом у Лондон и чекао је.

- Делим своје путовање рака мозга на ТикТок-у, укључујући све термине, третмане, скенирање и резултате. Људи су били шокирани када су сазнали да имам тумор на мозгу и понудили су своју подршку лајкујући и коментаришући речи подршке на мојим видео снимцима. То је значило је да су људи са мном поделили своје искуство о туморима на мозгу. То чини чињеницу да једна од три особе познаје некога ко је погођен тумором на мозгу тако стварном - каже Лорен и наводи стање средстава уложених у исзтраживање тумора на мозгу.

- Фрустрирана сам и изненађена недостатком инвестиционих средстава која иду у истраживање тумора на мозгу. Не постоји један скуп симптома или једна величина која одговара свима када је у питању лечење. Ако желимо да откријемо боље опције лечења и да пронађемо лек за ову болест, потребно нам је веће улагање у истраживања.

У Великој Британији, 16.000 људи сваке године има дијагнозу тумора на мозгу, али само један одсто националне потрошње о истраживању рака додељено је туморима на мозгу од када је евиденција почела 2002. године, каже Чарли Алесбрук, менаџер за развој заједнице у "Браин Тумор Rеsеarch, "Mirror.co.uk".

(Ona.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар