overcast clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

„КОЛЕНОМ ГА УДАРАО У ГЛАВУ ДОК ЈЕ ЛЕЖАО У ПЕСКУ“ Језива изјава сведока убиства оца дечака у парку на Вождовцу

29.05.2024. 12:30 12:49
Пише:
Извор: Printscreen/Telegraf

Ђорђе Мијатовић је изашао да одбрани свог сина од "хулигана" који су му данима уназад узимали новац

БЕОГРАД: "Успели су да га оборе на земљу, скакали су му по главу, један га је коленом ударао у главу док је он лежао непомично, било је страшно. Онда су извадили бакљу и хтели да га запале с њом", изјавила је једна жена која је била очевидац овог стравичног убиства Ђорђа Мијатовића (40).

Убиство се догодило у недељу у 18 часова у дечјем паркићу на Вождовцу. Ухапшена су двојица малолетника Ф. Б. (16) и Н. З. (17).

Ове наводе потврдио је Министар унутрашњих послова Ивица Дачић који је нагласио да резултати обдукције показују да је Ђорђе Мијатовић умро од повреда главе.

"Пошто смо у међувремену дошли до снимака, мислим да је јасно да је после туче у којој су учествовали, он био толико повређен да је од тих последица преминуо у Ургентном центру. И управо због тога ће ова два малолетна лица, они су главни усумњичени, бити предати даље тужилаштву и другим државним органима како би се процесуирали за најтежа кривична дела", рекао је Дачић.

Он је похвалим припаднике полиције који су радили на том случају, јер је, како је рекао, то био изузетно компликован случај у којем није било сведока и морало се веома пажљиво прићи свему томе.

"Ми смо запленили неколико снимака са околних камера који су на другим неким објектима, пошто нема директног снимка конкретно тог терена. Али је са свих тих камера било могуће, уз доста пажње, зато што је реч о малолетним лицима, идентификавати лица. Тако да, што се тиче полиције, свима треба да буде јасно да нико неће моћи да избегне хапшење", поручио је Дачић.

Он је такође опоменуо медије да воде рачуна да је реч о малолетним особама и да по nassеm законодавству постоји њихова заштита.

Судија за малолетнике Вишег суда у Београду одредила је притвор до 30 дана малолетнику (16) који се сумњичи за тешко убиство Ђорђе Мијатовић, рођеног брата Војина Мијатовића, министра у Влади Федерације БиХ.

Притвор му је одређен да не би утицао на сведоке, да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело и због узнемирења јавности, рекла је за Танјуг портпарол Вишег суда у Београду Милица Величковић.

Други малолетник осумњичен за убиство јуче се предао. Обојица се сумњиче за кривично дело тешко убиство.

Шта све знамо о кобном дану

Ђорђе Мијатовић је изашао да одбрани свог сина од "хулигана" који му већ данима уназад узимају новац.

"Рекетирали су му сина, отимали паре, џепарац, малтретирају га данима, он је изашао да га одбрани", рекао нам је саговорник.

Иначе, две жене су кључни сведоци овог језивог злочина.

"Две жене су све посматрале, једна од њих је позвала полицију. Виделе су сав ужас који се догодио, па једна је од стреса завршила код лекара", речено нам је незванично.

"Чули смо да је у болници умро комшија. Последњи пут сам га видела и чула јуче када се обратио младићима: "Ни дирајте ми дете". Чула сам да је сукоб настао око лопоте. Син је дошао да га позове да то реше", каже за "Tеlеgraf.rs" комшиница страдалог Ђорђа Мијатовића (40), брата потпредседника Владе Федерације БиХ и министра развоја и предузетништва Војина Мијатовића.

(Tеlеgraf.rs)

 

Аутор:
Пошаљите коментар
ЈЕЗИВО УБИСТВО У СЈЕНИЦИ, бивша снаха избола свекрву ножем; СТАРИЦА ИСКРВАРИЛА на лицу места

ЈЕЗИВО УБИСТВО У СЈЕНИЦИ, бивша снаха избола свекрву ножем; СТАРИЦА ИСКРВАРИЛА на лицу места

29.05.2024. 09:19 12:20
Крушевац: Приведена два малолетника сумње за убиство

Крушевац: Приведена два малолетника сумње за убиство

19.01.2018. 16:22 16:23