clear sky
25°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ! ДСС од напредњака тражио да избаци Лигаше из новoсадске власти, а сад удружени на истој листи!

14.05.2024. 13:43 13:57
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Нова демократска странка Србије која се у кампањи за градске изборе нашла у загрљају са Лигом социјалдемократа Војводине, пре три године је инсистирала да Српска напредна странка Лигу избаци из градске власти.

Саопштење о антидржавној и антисрпској политици Лиге потписао је новосадски одобр Новог ДСС-а који води Милош Тубић, који се данас налази у тесној коалицији са ЛСВ-ом.

Згражавали се над ставовима ЛСВ, сада им пожељан партнер  

Захтев Тубића и Новог ДСС-а уследио је 19. јуна 2021, након што је ЛСВ предложила да и Скупштина Србије по угледу на Скупштину Црне Горе усвоји Резолуцију против негирања геноцида у Сребреници.

- После данашњег скандалозног захтева Лиге социјалдемокрага Војводине да Народна скупштина Републике Србије усвоји декларацију о Сребреници, „као што су то урадиле колеге из Црне Горе”, новосадски одбор Демократске странке Србије захтева од Српске напредне странке да лигаше избаци из градске власти у Новом Саду. Усвајање резолуције у црногорској Скупштини о непостојећем геноциду је срамота за Црну Гору и тај акт је наишао на званичну осуду у Републици Србији и у целом српском народу. Захтев из ЛСВ не сме остати без одговора, а напредњаци се већ једном морају одредити према антидржавној политици свог коалиционог партнера – грмео је на сав глас Тубић 19. јуна 2021. године.

Тубић поносан на уједињење с промотерима геноцида

Непуне три године касније, да би оправдали своју коалицију с Лигом Нови ДСС и Тубић су окренули полочу и тврде да теме попут Сребренице нису важне за градску политику. Да је важно само шта ће бити урађено у комуналном сектору, да би град боље функционисао.

Је ли Лига одлучила да Сребреница више није геноцид? Да Војводина не треба дадобије независност од Србије, а да Нови Сад буде главни град те независне творевине? Или се ДСС, под новим именом одрекао своје политике и пристао на целокупну политику Лиге?

- Поносан сам на свој град Нови Сад што смо успели да објединимо целу опозицију, и десницу и левицу, и националну и грађанску. Успели смо да идеолошке разлике, које несумњиво постоје када су у питању државне теме, ставимо по страни и да се удружимо око локалних тема – рекао је пре неки дан Тубић.

Подсетимо да ЛСВ и ДС од 2008. До 2012. радиле на продаји градског водовода странцима, и да су од потписивања уговора одустали да не би изгубили гласове у тадашњој изборној кампањи.

- Продаја „Водовода и канализације“ је тема од највећег значаја за Новосађане. Је ли Тубић питао своје коалиционе партнере, да ли би кад се поново домогну власти завршили оно што нису успели 2012? - питају радници „Водовода“.

Загрљај љубави с творцима катастрофе

Тубићев страначки колега Бранислав Ристивојевић  изјављивао је да су ЛСВ и ДС уништили Нови Сад и Војводину.

- Резултати дугогодишње владавине Лиге социјалдемократа Војводине и Демократске странке у Војводини су катастрофални и те партије би требало да сносе одговорност за „катастрофално економско стање“ покрајине и њено пропадање – рекао је 2012. Ристивојевић.

Све до сада, главни циљ и главна политика ДСС-а била је да ДС и ЛСВ ни по коју цену никада више не владају Новим Садом.

- Као некадашњи члан ДСС-а питам се шта се то променило. Је ли Лига одлучила да Сребреница више није геноцид? Да Република Српска није геноцидна творевина? Да Војводина не треба да добије независност од Србије, а да Нови Сад буде главни град те независне творевине? Или се ДСС, под новим именом одрекао своје политике и пристао на целокупну политику Лиге? Кад видим шта раде и чујем шта говоре буде ме срамота што смо некад били заједо у истој странци - каже бивши високопозиционирани функционер ДСС-а.

Екипа Дневника

 

Коалиција без принципа, само голи интерес да се докопају градске касе  

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић на питање: “Шта је то могло да споји овако неприродну колалицију, и шта би грађани могли да очекују од такве коалиције?”, каже да “новосадска коалиција, пре свега, доказује да је прича о бојкоту пропала и да она важи само за град у коме Ђиласова листа нема никакве шансе, а то је Београд”.

- Та коалиција, такође, сведочи о томе да за те странке нема никакве политике, идеологије и принципа и да је жеља да се докопају градске касе јача од свега у шта су се заклињали у прошлости – истиче он.

Он је изричит да од те будуће колаборације нема ништа.

- Будућа сарадња је немогућа пошто је једина амбиција расподела плена. У тренутку када би таква групација освојила власт, кренула би њихова деоба по свим питањима. Таква власт била би неефикасна и на штету Новосађана и њиховог града – уверен је Крстић.

Аутор:
Пошаљите коментар
РАСИПНИЦИ! Новосађани умало 2012. остали без воде, власт лигаша и ДС хтела да прода "Водовод"! ТАЈНИ преговори вођени у Паризу

РАСИПНИЦИ! Новосађани умало 2012. остали без воде, власт лигаша и ДС хтела да прода "Водовод"! ТАЈНИ преговори вођени у Паризу

13.05.2024. 14:34 16:52
ОБМАНА НА ДЕЛУ Опозиција и листа "Удружени за слободни Нови Сад" оптужују СНС, а предали непотпуну листу, чак 12 кандидата има спорно пребивалиште

ОБМАНА НА ДЕЛУ Опозиција и листа "Удружени за слободни Нови Сад" оптужују СНС, а предали непотпуну листу, чак 12 кандидата има спорно пребивалиште

12.05.2024. 14:57 15:54
РАНИ РАДОВИ ДС и Лига глуме борце против криминала а хотеле Војводина и Путник продали нарко-босу Дарку Шарићу

РАНИ РАДОВИ ДС и Лига глуме борце против криминала а хотеле Војводина и Путник продали нарко-босу Дарку Шарићу

12.05.2024. 14:46 15:57