broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАРОД ОГОРЧЕН НА БАХАНАЛИЈЕ ПОЗНАТИХ Пљује их цео интернет због једне реченице с Мет Гале, Ким и Хејли већ блокиране

14.05.2024. 10:43 11:34
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Сто­ти­на­ма по­зна­тих лич­но­сти, по­себ­но ин­флу­ен­се­ри­ма с дру­штве­них мре­жа, тре­нут­но пре­ти бан­крот јер их њи­хо­ви фа­но­ви бој­ко­ту­ју, од­но­сно бло­ки­ра­ју њи­хо­ве на­ло­ге.

Ко­ри­сни­ци ди­ги­тал­них плат­фор­ми спро­во­де кам­па­њу за #blo­ki­ra­njе те на сво­јим дру­штве­ним мре­жа­ма под­сти­чу јед­ни дру­ге да бло­ки­ра­ју на­ло­ге ве­ли­ких и по­зна­тих име­на ко­ја су оста­ла не­ма у ве­зи са су­ко­би­ма у Га­зи ли су за­то на ово­го­ди­шњој Мет Га­ли рас­ка­ла­шно тро­ши­ли но­вац и још вре­ђа­ли на­род, по­пут по­пу­лар­не Тик­то­кер­ке Хеј­ли Ка­лил, по­зна­ти­је као Хеј­ли Беј­ли.

Ме­ђу мно­гим по­зна­тим лич­но­сти­ма ко­је су по­ста­ле ме­та овог бло­ки­ра­ња на­шле су се Се­ле­на Го­мез, Дрејк, Зен­да­ја, Џа­стин Би­бер, али и по­ро­ди­ца Кар­да­ши­јан. Про-па­ле­стин­ски ак­ти­ви­сти ме­се­ци­ма вр­ше при­ти­сак на по­зна­те лич­но­сти зах­те­ва­ју­ћи да по­ка­жу ви­ше по­др­шке ци­ви­ли­ма у Га­зи, а си­ту­а­ци­ја је кул­ми­ни­ра­ла ка­да се сјај и гла­мур Мет Га­ле до­га­ђа­ја по­кло­пио са об­ја­вом Изра­е­ла о вој­ној офан­зи­ви у Ра­фа­ху.

На­и­ме, гле­да­о­ци Мет Га­ле већ не­ко­ли­ко го­ди­на уна­зад по­ре­де овај до­га­ђај са по­пу­лар­ном фран­ши­зом „Игре гла­ди”, аутор­ке књи­га Су­зан Ко­линс, у ко­ји­ма се ис­ти­че дис­то­пиј­ска со­ци­јал­на по­де­ла из­ме­ђу бо­га­те ели­те у Ка­пи­то­лу и си­ро­ма­шних гра­ђа­на ко­ји жи­ве у ди­стрик­ти­ма и ко­ји се на­ла­зе под др­жав­ном ре­пре­си­јом. Кри­ти­ке ко­је су, већ ду­ги низ го­ди­на, сти­за­ле на ра­чун овог до­га­ђа­ја, а у ве­зи са пре­ко­мер­ним при­ка­зом рас­ко­ши, до­жи­ве­ле су сво­ју екс­пан­зи­ју ове го­ди­не ка­да су по­зна­те лич­но­сти про­ше­та­ле цр­ве­ним те­пи­хом и по­зи­ра­ле за фо­то­гра­фи­је, док су про-па­ле­стин­ски про­те­сти мар­ши­ра­ли на­по­љу.

Оштре ре­ак­ци­је пре­ра­сле су у бес од­мах на­кон што је по­пу­лар­на Тик­то­кер­ка Хеј­ли Беј­ли об­ја­ви­ла , са­да већ укло­ње­ни, ви­део-сни­мак на ко­јем по­зи­ра у сво­јој рас­ко­шној ха­љи­ни за Мет Га­лу. У ви­деу је упо­тре­би­ла и звук са Тик­то­ка, те га син­хро­ни­зо­ва­ла усна­ма, го­во­ре­ћи „Не­ка је­ду ко­ла­че”. Овај ци­тат је по­знат као ре­чи Ма­ри­је Ан­то­а­не­те, по­след­ње кра­љи­це Фран­цу­ске, ко­ја је по­сла­та на ги­љо­ти­ну то­ком Фран­цу­ске ре­во­лу­ци­је, а фра­за је по­ста­ла сим­бол ста­во­ва ари­сто­кра­та ко­ји су пот­пу­но одво­је­ни од ствар­но­сти оних ма­ње срећ­них. На по­бу­ну си­ро­ти­ње да не­ма­ју шта да је­ду, они од­го­ва­ра­ју „Нек је­ду ко­ла­че”. А од­го­вор си­ро­ти­ње је блок, од­но­сно „ди­ги­тал­на ги­љо­ти­на”.

Јед­на ко­ри­сни­ца Тик­то­ка по­кре­ну­ла је по­крет сво­јим ви­рал­ним ви­део-сним­ком. Ви­део за­по­чи­ње ре­че­ни­цом: „Вре­ме је да љу­ди спро­ве­ду оно што бих на­зва­ла „ди­ги­тал­ном ги­љо­ти­ном”, а на­кон то­га по­зи­ва љу­де да бло­ку­ра­ју по­зна­те лич­но­сти те им на тај на­чин оду­зму ове плат­фор­ме. Она на­ста­вља:

„Вре­ме је да бло­ки­ра­мо све по­зна­те лич­но­сти, ин­флу­ен­се­ре и бо­га­те со­ци­ја­ли­сте ко­ји не ко­ри­сте сво­је ре­сур­се да по­мог­ну они­ма ко­ји­ма је то очај­нич­ки по­треб­но. Ми смо им да­ли плат­фор­му. Вре­ме је да им је оду­зме­мо, да оду­зме­мо на­ше пре­гле­де, на­ше лај­ко­ве, на­ше ко­мен­та­ре, наш но­вац, та­ко што ће­мо их све бло­ки­ра­ти на дру­штве­ним мре­жа­ма и ди­ги­тал­ним плат­фор­ма­ма. Ми­слим да је пр­ва осо­ба на ко­ју тре­ба да се фо­ку­си­ра­мо Хеј­ли”.

Та­ко је Хеј­ли по­ста­ла цен­тар по­кре­та на­зва­ног „бло­ки­ра­ље по­зна­тих”, или већ по­ме­ну­те „ди­ги­тал­не ги­љо­ти­не”. Мно­ге по­зна­те лич­но­сти, ко­је су се на­шле на тој ли­сти, при­су­ство­ва­ле су упра­во Мет Га­ли.


Ким ис­пра­ће­на зви­жду­ци­ма

По­пу­лар­на стар­ле­та Ким Кар­да­ши­јан та­ко­ђе ових да­на до­жи­вља­ва бој­кот јер је изви­жда­на то­ком ма­ни­фе­ста­ци­је „Нај­ве­ће исме­ва­ње свих вре­ме­на: Том Бреј­ди”. Ри­ја­ли­ти зве­зда је на сце­ну сту­пи­ла са ча­шом шам­пањ­ца. Пр­во је до­че­ка­на са апла­у­зом, а за­тим су зви­жду­ци над­ја­ча­ли те апла­у­зе. Ван екра­на мо­гло се чу­ти ка­ко до­ма­ћин Ке­вин Харт по­ку­ша­ва да уми­ри пу­бли­ку али ни­је по­мо­гло. Нет­фликс је у сним­ку по­крио зви­жду­ке али су се ори­ги­нал­ни сним­ци на­шли на дру­штве­ним мре­жа­ма. Љу­ди по­зи­ва­ју да се и ње­ни на­ло­зи бло­ки­ра­ју на дру­штве­ним мре­жа­ма.


По­зна­те лич­но­сти и ин­флу­ен­се­ри на дру­штве­ним мре­жа­ма за­ра­ђу­ју но­вац та­ко што мо­не­ти­зу­ју об­ја­ве, ко­је се при­ка­зу­ју у ви­ду ре­кла­ма. За­ра­ђу­је се та­ко што, њи­хо­ве ре­кла­ме, до­би­ја­ју што ви­ше ан­га­жма­на од стра­не пу­бли­ке тј. лај­ко­ва и ко­мен­та­ра. Та­ко бло­ки­ра­ње по­зна­тих лич­но­сти зна­чи не гле­да­ље њи­хо­вих об­ја­ва, што сма­љу­је њи­хов ан­гажмкан и при­хо­де од ре­кла­ма. Мно­ги ко­ри­сни­ци су на­пра­ви­ли ви­део-сним­ке сво­јих днев­них или не­дељ­них ли­ста по­зна­тих лич­но­сти ко­је су бло­ки­ра­ли, док не­ке са­др­же јед­ну, дру­ге пак са­др­же три или ви­ше осо­ба. Хеј­ли Ка­лил се на­шла на не­ко­ли­ко та­квих ли­сти због спор­ног ци­та­та, као и дру­ге за­па­же­не лич­но­сти по­пут Теј­лор Свифт и Би­јон­се.

Усле­ди­ло је и Хеј­ли­но из­ви­ње­ње где је по­ја­сни­ла да ни­је би­ла по­зва­на на Мет Га­лу, те да је са­мо би­ла до­ма­ћин на пре-Мет Га­ла до­га­ђа­ја где је ин­тер­вју­и­сла по­зна­те лич­но­сти и ства­ра­ла са­др­жај ван од­ре­ђе­ног кон­тек­ста. Та­ко­ђе, ре­кла је и да јој је при­ја­тељ, ко­ји је ди­зај­нер, на­пра­вио ха­љи­ну, те јој је ту кре­а­ци­ју дао бес­плат­но. На­ста­ви­ла је да се из­ви­ња­ва због спор­ног ко­ри­шће­ног зву­ка ко­ји по­ти­че из фил­ма „Ма­ри­ја Ан­то­а­не­та” из 2016. го­ди­не, а по­том је и до­да­ла да га ни­је иза­бра­ла ка­ко би ис­та­кла ели­ти­зам јер, ка­ко на­во­ди, „ни­је би­ла до­вољ­но елит­на ни да бу­де по­зва­на на Мет Га­лу”, и да је „нео­бра­зо­ва­на” о оно­ме што се де­ша­ва у Га­зи и за­то не мо­же да се из­ја­сни. Ви­део из­ви­ње­ња до­че­кан је са хи­ља­да­ма ко­мен­та­ра ко­ји кри­ти­ку­ју из­ви­ње­ње, док су не­ки ко­ри­сни­ци пи­са­ли да „гле­да­ју из ди­стрик­та 12”, алу­ди­ра­ју­ћи на филм „Игре гла­ди”.

Ива­на Ја­пун­џа

Аутор:
Пошаљите коментар
Е, САД СМО СВЕ ВИДЕЛИ Нестварна СИРЕНА ХАЉИНА ОД ПЕСКА обележила Мет галу! Ево где је креатор пронашао ИНСПИРАЦИЈУ за креацију која се током вечери ТРАНСФОРМИСАЛА (ФОТО, ВИДЕО)

Е, САД СМО СВЕ ВИДЕЛИ Нестварна СИРЕНА ХАЉИНА ОД ПЕСКА обележила Мет галу! Ево где је креатор пронашао ИНСПИРАЦИЈУ за креацију која се током вечери ТРАНСФОРМИСАЛА (ФОТО, ВИДЕО)

08.05.2024. 18:53 18:56
КИМ КАРДАШИЈАН СТИЖЕ У СРБИЈУ У српску престоницу СТАРЛЕТА долеће својим ПРИВАТНИМ АВИОНОМ и у пратњи свог обезбеђења, а ево шта је на њеној ЛИСТИ ЖЕЉА (ФОТО)

КИМ КАРДАШИЈАН СТИЖЕ У СРБИЈУ У српску престоницу СТАРЛЕТА долеће својим ПРИВАТНИМ АВИОНОМ и у пратњи свог обезбеђења, а ево шта је на њеној ЛИСТИ ЖЕЉА (ФОТО)

15.04.2024. 19:49 20:14