ЕВО КОЛИКО ДАНА ПОСЛЕ УСКРСА МОЖЕТЕ ЈЕСТИ ФАРБАНА ЈАЈА Стручњаци су ЈАСНИ, чувајте своје здравље
Ево шта кажу стручњаци.
Према Управи за храну и лекове, тврдо кувана јаја можете држати у фрижидеру до седам дана након што су скувана.
Основно правило је да би јаја након кувања требало држати у фрижидеру, а не у корпи на столу, како се код нас често практикује, стога постоји један велики изузетак за који би требало да знате - правило од седам дана не важи за васкршња јаја ако су јаја била ван фрижидера дуже од два сата.
Никада не треба да једете кувана јаја која су остављена ван фрижидера дуже од два сата, пише "Southern Ливинг".
Ако приметите плаво зелену боју на граници између беланца и жуманца куваног јаја нема потребе за бригу, јер је то само знак да се јаје дуго кувало, а не да је покварено, те га слободно можете јести.
Уколико сте васкршња јаја након кувања нагло хладили леденом водом знајте да тако бактерије могу ући у јаје, а таква јаја морате појести најкасније за два дана.
(Еспресо/блиц жена/Тамара Илић/Пренела П.В.)