Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕ ЈЕДЕ СЕ У ЧАЧКУ САМО МАСНА ПРАСЕТИНА: Милан викендицу претворио у јединствен ресторан - служи се само посна храна

01.05.2024. 16:42 16:44
Пише:
Фото: РИНА

ЧАЧАК: Наделеко познат по великом броју печењара, Чачак ипак није само град у који се најчешће свраћа како би се уживало у масној прасетини и јагњетини. У насељу Горња Атеница Милан Ковачевић, одлучио се да отвори ресторан у ком се служи само посна храна, како на води тако и на уљу, а то се показало као пун погодак.

- Све је почело у време короне када смо одлучили да породичну викендицу претворимо у ресторан. Овде се налази Атеничка река, ту узгајамо изузетну пастрмку коју служимо и нашим гостима. Атеничка река је позната некада била по воденицама, у Атеници је у давна времена постојало 17 воденица, а сада смо ми нашу воденицу претворили у рибњак у коме гајимо пастрмку. Ова наша река има идеалне услове за узгој рибе, с обзиром на то да је температура воде од 9 до 16 степени и зими и лети, то су заиста савршене околости”, рекао је Милан за РИНУ.

Током трајања поста имају пуне руке посла, мада гости долазе и мимо тих дана. Посни православни мени припрема један од најмлађих кувара у Србији Вељко Видојевић, који има свега 21 годину, а овај посао је почео да ради са непуних 18 година.

- Волим овај посао, који ми представља задовољство, већ четири године сам овде, а сваки посао је леп када се човек навикне. У кухињи припремам рибу, која јесте мало захтевнија од меса, али ни то није проблем када се ради посао који се воли” рекао је млади кувар Вељко Видојевић.

Он је нагласио да се овде припрема и друга разноврсна посна храна, а за њега гости воле да кажу да је најбољи и најмлађи шеф кухиње.

- Ових дана док траје пост, заиста је већа потражња, с обзиром на то да је и лепо време и да нам стижу празници, гостију је све више, а квалитет наше хране и услуге, најбоља је препорука”, појаснио је Вељко.

Оно по чему се овај ресторан такође истиче, јесте чињеница да све што се у њему служи стопроцентно произведено је у Србији, под поднебљем планине Јелице и Горње Атенице.

РИНА

Пише:
Пошаљите коментар