МЕКШЕ ОД НАШИХ Овако РУСКИЊЕ праве ПАЛАЧИНКЕ Један састојак је КЉУЧАН
Овај рецепт за палачинке има неколико трикова које сигурно нисте знали.
Рецепт по коме су жене у совјетској Русији правиле палачинке веома је једноставан, а укућани и гости буду изненађени невероватним укусом и траже репете. Наше домаћице углавном не користе кефир и путер у својим рецептима, а то је оно што овде прави разлику.
Састојци:
4 јајета;
500 мл млека;
500 мл кефира;
3 кашике шећера;
пола кашичице соли;
1 шоља брашна;
путер
Припрема:
Помешајте све састојке, prеthodno извађене из фрижидера и одстојале на собној температури. Замесите тесто. Не морате додавати соду бикарбону или квасац.
Тесто се затим остави у фрижидеру на сат времена, па тако палачинке испадну ваздушастије.
Загрејте тигањ, који би најбоље било да је од ливеног гвожђа. Сипајте тесто и пеците палачинке са сваке стране док не порумене.
Сваку палачинку обилно подмажите отопљеним путером. Захваљујући овом састојку ивице палачинки се неће осушити. Наравно да су палачинке са путером калоричније, али имају невероватан кремасти укус, преноси руски портал Белновости.
Дневник/Еспресо