ЕВО КАКО ОПРАТИ ЈАГОДЕ ДА ПЕСТИЦИДИ И БАКТЕРИЈЕ НЕСТАНУ ОДМАХ Омиљено воће може бити опасно ако не пазимо
Сви знамо колико су јагоде здраве, али ретко ко зна да су пуне пестицида и бактерија, ево како најбоље да их оперете за свега пар секунди
Рејчел, која дели рецепте и трикове за храну и води сопствени блог, објаснила је својим пратиоцима, којих има више од пола милиона: „Открила сам да сам погрешно прала јагоде".
"Показаћу вам како да их оперете пре него што их поједете", наставила је, држећи у руци пункт јагода. Рејчел је објаснила: „Дакле, узмите шољу воде, кашику соли и помешајте.
„А затим додајте онолико јагода колико желите да једете одмах." Када се воће стави у чинију, Рејчел је рекла да остави „мешавину да стоји око пет минута". Со и вода ће заједно радити своју магију, уклањајући скривену прљавштину из јагода - као што Рејчел показује и сама када својим следбеницима даје увид у „смеђу и слатку" воду. Затим је време да их оперете под славином хладне воде на један минут да бисте се решили вишка смеше.
Рејчел каже да се сада заклиње у кратку и слатку методу - и да се не би вратила на стари начин прања јер сада имају бољи укус него икад. Показујући свеже опрано воће, Рејчел је открила: „Одушевљена сам колико су чисте и сјајне, а такође и укусније - и не, уопште немају слани укус. Она је то поновила у наслову, рекавши: „Знам шта мислите - уопште немају слани укус!! испире се и пошто је само 5 минута са сланом водом не упија. „Неки користе сирће и соду бикарбону, али со је једноставнија и мање оштра за само воће. Додајте ово у своју колекцију кухињских савета."
(Еспресо / Курир / Пренела: И.О.)