Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈУКУСНИЈИ МЛАДИ КУПУС НА СТАРИНСКИ НАЧИН Спрема се за 20 минута, а права је ризница витамина

04.04.2024. 11:35 12:23
Пише:
Фото: Youtube Prinscreen / Moja Kuhinja Tanja

Ако желите брзински ручак ово је супер идеја за вас, а може се јести и сутра, пођеднако је леп и кад се подгреје

Идеја за ручак никад доста. На пијацама сада већ има доста свежег воћа и поврћа, па је и избор за припрему оброка већи. Током пролећа организам се буди, потребна му је додатна доза витамина, коју највише црпимо из поврћа.

Млади купус је стигао и сада је право време да спремите укусан, а лаган пролећни оброк који је спреман за мање од пола сата, а пун је витамина и минерала коју су нам сада потребни.

Ево шта је од састојака потребно:

главица младог купуса средње величине

везица младог црног лука

2 чена белог лука (или један струк младог белог лука)

2 шаргарепе

3 кашике уља

со, бибер

лист ловора

250 мл сока од парадајза

суви зачин

першунов лист (по жељи)

Припрема:

Очистите купус, уклоните корен, па га исецкајте и ставите са стране. Очистите шаргарепу и млади црни лук исецкајте, па продинстајте на мало уља (ако хоћете посно на води, на мало воде).

Кад поврће омекани додајте купус, ловоров лист, со и суви биљни зачин, па налијте водом и кувајте на средње јакој температури док купус сасвим не омекша. Затим додајте исецкан бели лук, бибер и сок од парадајза, па оставите да се јело крчка још десетак минута.

Додајте зачине и укусан оброк је спреман. Гледајте да га не прекувате, млади купус брзо омекани, а дугим кувањем ћете убити све хранљиво што у њему има.

glossy.espreso

Пише:
Пошаљите коментар