НАЈУКУСНИЈИ МЛАДИ КУПУС НА СТАРИНСКИ НАЧИН Спрема се за 20 минута, а права је ризница витамина
Ако желите брзински ручак ово је супер идеја за вас, а може се јести и сутра, пођеднако је леп и кад се подгреје
Идеја за ручак никад доста. На пијацама сада већ има доста свежег воћа и поврћа, па је и избор за припрему оброка већи. Током пролећа организам се буди, потребна му је додатна доза витамина, коју највише црпимо из поврћа.
Млади купус је стигао и сада је право време да спремите укусан, а лаган пролећни оброк који је спреман за мање од пола сата, а пун је витамина и минерала коју су нам сада потребни.
Ево шта је од састојака потребно:
главица младог купуса средње величине
везица младог црног лука
2 чена белог лука (или један струк младог белог лука)
2 шаргарепе
3 кашике уља
со, бибер
лист ловора
250 мл сока од парадајза
суви зачин
першунов лист (по жељи)
Припрема:
Очистите купус, уклоните корен, па га исецкајте и ставите са стране. Очистите шаргарепу и млади црни лук исецкајте, па продинстајте на мало уља (ако хоћете посно на води, на мало воде).
Кад поврће омекани додајте купус, ловоров лист, со и суви биљни зачин, па налијте водом и кувајте на средње јакој температури док купус сасвим не омекша. Затим додајте исецкан бели лук, бибер и сок од парадајза, па оставите да се јело крчка још десетак минута.
Додајте зачине и укусан оброк је спреман. Гледајте да га не прекувате, млади купус брзо омекани, а дугим кувањем ћете убити све хранљиво што у њему има.
glossy.espreso