Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJUKUSNIJI MLADI KUPUS NA STARINSKI NAČIN Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina

04.04.2024. 11:35 12:23
Piše:
Foto: Youtube Prinscreen / Moja Kuhinja Tanja

Ako želite brzinski ručak ovo je super ideja za vas, a može se jesti i sutra, pođednako je lep i kad se podgreje

Ideja za ručak nikad dosta. Na pijacama sada već ima dosta svežeg voća i povrća, pa je i izbor za pripremu obroka veći. Tokom proleća organizam se budi, potrebna mu je dodatna doza vitamina, koju najviše crpimo iz povrća.

Mladi kupus je stigao i sada je pravo vreme da spremite ukusan, a lagan prolećni obrok koji je spreman za manje od pola sata, a pun je vitamina i minerala koju su nam sada potrebni.

Evo šta je od sastojaka potrebno:

glavica mladog kupusa srednje veličine

vezica mladog crnog luka

2 čena belog luka (ili jedan struk mladog belog luka)

2 šargarepe

3 kašike ulja

so, biber

list lovora

250 ml soka od paradajza

suvi začin

peršunov list (po želji)

Priprema:

Očistite kupus, uklonite koren, pa ga iseckajte i stavite sa strane. Očistite šargarepu i mladi crni luk iseckajte, pa prodinstajte na malo ulja (ako hoćete posno na vodi, na malo vode).

Kad povrće omekani dodajte kupus, lovorov list, so i suvi biljni začin, pa nalijte vodom i kuvajte na srednje jakoj temperaturi dok kupus sasvim ne omekša. Zatim dodajte iseckan beli luk, biber i sok od paradajza, pa ostavite da se jelo krčka još desetak minuta.

Dodajte začine i ukusan obrok je spreman. Gledajte da ga ne prekuvate, mladi kupus brzo omekani, a dugim kuvanjem ćete ubiti sve hranljivo što u njemu ima.

glossy.espreso

Piše:
Pošaljite komentar