ОВО СУ најчешће ГРЕШКЕ које правите када спремате ПЕЧУРКЕ Ево зашто ГУБЕ својствен укус и јело вам не буде савршено
Исправите ове грешке и добићете сласно и сочно јело.
Перете печурке
Немојте да перете печурке пре термичке обраде. Печурке садрже доста воде у себи, а упијају попут сунђера. Обришите печурке влажним папирним убрусом.
Кувате полако на ниској температури
На овај начин печурке ће да пусте више воде, натопиће се и изгубиће на укусу.
Претрпавате тигањ печуркама
Ако претрпате тигањ печуркама, неће бити довољно простора да вода испари, па ћете да добијете лошији укус.
Стављате премало уља
Ако не ставите довољно уља, печурке ће упити оно што има и неће моћи лепо да се испрже.
Прерано солите печуке
Немојте да солите шампињоне када их ставите у тигањ, јер ће довести до тога да вода испари прерано. Посолите их на крају, и биће савршене, а ваше јело пун погодак!
Дневник/Трпеза.Ало