broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ НЕШТО ДА УМЕСИТЕ требало би да знате РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ СУВОГ И СВЕЖЕГ КВАСЦА  Помоћи ће вам да ваше кифлице буду савршене

08.03.2024. 18:10 18:15
Пише:
Извор: Pixabay.com

Квасац се користи за припрему теста, а захваљујући њему пецива и хлеб су савршеног укуса

Можете да користите свеж или суви квасац, али да ли знате разлику између ова два производа. Свеж квасац траје само две недеље и мора да се чува у фрижидеру, а суви је прах па самим тим има и дужи рок трајања, а може да се чува на собној темепратури.

А да ли је ово једина разлика када је реч о употреби обе врсте квасца?

Свеж квасац је најбоље да користите када морате више пута да премсите тесто јер онда неће изгубити облик и мекоћу, а такође је бољи када тесто треба да преноћи на хладном месту.

Када користите свеж квасац морате да водите рачуна, јер се он лако квари и ако температура воде пређе 45°Ц, постоји велика вероватноћа да ћете га "упропастити", односно да се неће "активирати" своја својства и учинити да тесто нарасте.

С друге стране, суви квасац је можда боље решење јер може много дуже да стоји, а да ипак осигура да тесто надође. Добар је за припрему теста која се чувају у фрижидеру преко ноћи, најбољи је код оних који не треба да се премесе више од једног пута.

еsprеso.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
КАКО ДА МРШАВИТЕ, А ДА СЕ НЕ ОДРЕКНЕТЕ ХЛЕБА Ево који је ЗДРАВ РЕЦЕПТ од САМО ДВА САСТОЈКА

КАКО ДА МРШАВИТЕ, А ДА СЕ НЕ ОДРЕКНЕТЕ ХЛЕБА Ево који је ЗДРАВ РЕЦЕПТ од САМО ДВА САСТОЈКА

22.02.2024. 12:13 12:58
СОДА БИКАРБОНА И ПРАШАК ЗА ПЕЦИВО НИСУ ИСТО Већина људи их користи ПОГРЕШНО у колачима

СОДА БИКАРБОНА И ПРАШАК ЗА ПЕЦИВО НИСУ ИСТО Већина људи их користи ПОГРЕШНО у колачима

04.03.2024. 18:03 18:35
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Бунар кифлице ВЕРЕ УЗЕЛАЦ, мирис прошлих времена у КУХИЊИ РАВНИЦЕ

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Бунар кифлице ВЕРЕ УЗЕЛАЦ, мирис прошлих времена у КУХИЊИ РАВНИЦЕ

16.07.2023. 13:00 11:40