clear sky
15°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КРПОМ И МЕТЛОМ МЕЊА ЖИВОТЕ Финска инфлуенсерка Аури Катарина о чишћењу најнеуреднијих домова

26.02.2024. 11:43 12:14
Пише:
Фото: Приватна архива

Насмејана девојка из Финске, Аури Катарина, стекла је велику популарност на друштвеним мрежама након што је одлучила да свој хоби, који подразумева чишћење екстремно неуредних домова, подели са публиком.

Одувек воли да буде организована, а све је почело томе што је одлучила да помогне самохраној мајци да уреди свој дом, те почела да прави видео-записе са саветима и триковима за сређивање дома. Људи су одмах заволели њену позитивну енергију те сада броји око четири милиона пратилаца на Инстаграму, преко 10,5 милиона на Тиктоку, а њени видео снимци на Јутјубу такође привлаче милионске прегледе. Аури чисти домове бесплатно, а приходи од видео-записа јој помажу да покрије трошкове путовања, те помогне људима који живе на различитим дестинацијама на свету.

Да будем искрена, најтежи део мог посла је проналажење кућа којима је заиста потребно чишћење. Много је прљавих кућа и људи који се боре, али их је тешко пронаћи јер можда не знају за мене.

Како вас људи, којима је потребна помоћ при чишћењу куће, обично контактирају и које критеријуме имате при одабиру кућа које ћете чистити?

- Људи којима је потребно чишћење куће обично ме контактирају путем имејла, Фејсбука или Инстаграма. Видео-снимке чишћења кућа објављујем да би постали вирални и како би ме људи препознали. Прихватам само домове који су заиста прљави, јер је већина кућа превише чиста по мојим критеријумима. Волим да се бавим правом прљавштином и осећам да је тим домовима потребна највећа помоћ.

Увек истичете да што је кућа прљавија, то је за вас боља. Колико захтева за чишћење заправо добијате, да ли икада морате некога да одбијете и колико времена обично траје спремање једне куће?

- Број захтева за чишћење које добијам варира. Неким данима добијем и до 10 захтева, а некада је то ниједан. Чишћење обично траје два дана, око 12 сати дневно. Да будем искрена, најтежи део мог посла је проналажење кућа којима је заиста потребно чишћење. Тренутно сам на Флориди и у овом моменту немам шта да чистим. Много је прљавих кућа и људи који се боре, али их је тешко пронаћи јер можда не знају за мене. Морам да одбијем захтеве ако је кућа превише чиста или претрпана, јер мислим да својим чишћењем не бих много допринела. Чак и ако очистим и организујем, често се дешава да после тога кућа изгледа исто јер свакако има превише ствари у њој.

Увек прилазите људима којима помажете с пуно емпатије. Зашто је важно да се њихови гласови чују и да свако, ко је у истој или сличној ситуацији, потражи помоћ?

- Емпатија је кључна у мом раду. Могу да се поистоветим са људима којима помажем јер сам и сама искусила депресију, те разумем важност менталног здравља. Свако се суочава са неким изазовима и треба да подржавамо једни друге у тешким временима.

Да ли сте наилазили на препреке и проблеме током чишћења и како сте их превазишли?

- Наилазила сам на разне препреке, као што је, на пример, недостатак струје, које сам превазилазила коришћењем продужних каблова са тавана. Осим тога дешава се да  смеће буде веома тешко, а канте за отпатке далеко, те тада замолим своје пратиоце за помоћ и сви проблеми су решиви!

С обзиром да чистите бесплатно, како је дошло до сарадња између вас и компанија „Сцруб Daddy" и „СИНИ Цлеанин", које вас спонзоришу?

- У почетку сам чистила бесплатно, док сам радила други посао као супервизор у компанији за чишћење. Шест месеци касније, ове две компаније су ме уочиле и дошли су са предлогом за партнерство. Сада, када ме спонзоришу, имам ту могућност да чистим широм света!

Колико је чланова у вашем тиму који, осим вас, учествује у процесу чишћења и у којим сте све државама и градовима чистили до сада?

- Обично чистим сама, али понекад ми се придруже пријатељи, рођаци и пратиоци. Чистила сам на разним местима, укључујући Швајцарску, Шведску, Финску, Немачку, Уједињено Краљевство и неколико америчких држава као што су Чикаго, Лос Анђелес и Флорида.


Друштвене мреже као велика помоћ

С обзиром да сте стекли значајну популарност на друштвеним мрежама, на који начин су оне допринеле и помогле вашем пословању и зашто мислите да људи уживају гледајући видео-снимке које објављујете? Да ли их то мотивише да ураде исто?

- Стицање популарности на друштвеним мрежама омогућило ми је да покренем сопствену компанију и да радим на друштвеним мрежама пуно радно време. Људи уживају у трансформацији у мојим видео снимцима, снимцима пре и после, те им задовољство ствара када виде промене, а многи су сада мотивисани да раде сличан посао.


Ваша љубав према чишћењу је евидентна, али да ли постоји још нешто, осим тога, у чему уживате и што вам доноси срећу?

- Поред чишћења, уживам у слагању пузли, одласку у теретану, џогирању, кувању, дружењу са породицом и пријатељима, слушању криминалистичких подкаста и писању. Ценим једноставност у животу.

Какву бисте поруку послали људима који се налазе у истој или сличној ситуацији из које не виде излаз?

- Моја порука онима који се налазе у тешким ситуацијама је да прихвате да постоји проблем и да потраже помоћ. То је увек корисно, иако често уме да буде веома тешко.

Ивана Јапунџа

Аутор:
Пошаљите коментар
ОСЕЋАМ СЕ КРИВИМ КАД НИШТА НЕ ОБЈАВИМ! YASSERSTAIN о својој каријери и малом бонтон приручнику„NEMOJ BITI TAJ L1K“

ОСЕЋАМ СЕ КРИВИМ КАД НИШТА НЕ ОБЈАВИМ! YASSERSTAIN о својој каријери и малом бонтон приручнику„NEMOJ BITI TAJ L1K“

17.02.2024. 18:20 10:48
НЕ ТРЕБА ВАМ БОГАТСТВО ЗА ПУТОВАЊА Тиктокерка Ива Узелац о туризму и лепотама света

НЕ ТРЕБА ВАМ БОГАТСТВО ЗА ПУТОВАЊА Тиктокерка Ива Узелац о туризму и лепотама света

13.01.2024. 18:00 15:29