ВЕЛИКИ ГАСТРОНОМСКИ УСПЕХ Српска проја на светској листи најбољих
Српска проја се нашла на листи 50 најбољих хлебова на свету, према америчком Си-Ен-Ену.
Проја је савршен додатак оброку, описао је амерички портал Си-Ен-Ен.
„Топле коцке српске проје, односно кукурузног хлеба, омиљени су пратилац раскошним месним чорбама у тој земљи. То је јело које се често спрема свеже за породичне гозбе и служи топло право из рерне уз слане додатке, попут кајмака и чварака”, пише портал.
Си-Ен-Ен је саставио листу најбољих међу најбољима и на њој су се нашли и следећи хлебни производи:
Болани, Авганистан
Лаваш, Јерменија
Дампер, Аустралија
Лучи, Бангладеш
Пау ди кеижу, Бразил
Монтреалски ђевреци, Канада
Маракета, Чиле
Шаобин, Кина
Пан кубано, Куба
Либа, Египат
Пупусас, Ел Салвадор
Инџера, Етиопија
Багет, Француска
Качапури, Грузија
Проја, Србија
Пумперникел, Немачка
Паибао, Хонгконг
Ругбред, Исланд
Парата Индија
Роти гамбанг, Индонезија
Сангак, Иран
Хлеб са содом, Ирска
Хала, Израел
Ћабата, Италија
Бами, Јамајка
Каре пан, Јапан
Табун, Јордан
Роти канаи, Малезија
Малтешки хлеб (Ил-Ħобż тал-Малти), Малта
Тортиље, Мексико
Кобз кесра, Мароко
Пржени хлеб, народ Навахо
„Тигров хлеб“, Холандија
Параоа ревена, Нови Зеланд
Лефсе, Норвешка
Подпломик, Пољска
Броа, Португалија
Коровај, Русија
Пане каразау, Сардинија
Гјеран панг (хлеб од јаја), Јужна Кореја
Апам, Шри Ланка
Кисра, Судан и Јужни Судан
Лимпа хлеб, Шведска
Ђеврек, Турска
Крампет, Велика Британија
Бисквити, Велика Британија
Нон, Узбекистан
Арепа, Венецуела
Малавах, Јемен
(penzionisani.rs)