Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГОТОВА ЈЕЛА ПУН ПОГОДАК Клопа као код куће, а ево и где то постоји

13.02.2024. 11:14 11:22
Пише:
Фото: М. Богосављевић

У последње време сведоци смо константног раста цена што се тиче прехрамбених производа, али и недостатка времена да се због дневних обавеза посветимо кувању.

Како би се суграђанима олакшала исхрана, а да приде буде кувана и по приступачним ценама (од 300 динара па навише), у Новом Саду постоје бројни локали који продају тазе готова јела, а ми смо обишли нека од њих.

Тако се у Улици цара Душана налази „Клопа као код куће”, а овај експрес ресторан домаће кухиње отворен је пре осам година а и дан-данас се ујутру и поподне стварају гужве јер наши суграђани са нестрпљењем чекају своју порцију хране. Власница Јасмина Николић за „Дневник” каже да се и након поскупљења намирница не жали на промет, као и да је љубав према кувању и број задовољних муштерија довољна мотивација за успешно пословање.

– Цене у граду јесу доста отишле горе, али их ми нисмо подизали јер сматрамо да су и по другим локалима и фаст фудовима неоправдано подигнуте. Ми смо овим ценама задовољни, супруг и ја радимо за себе и у кухињи су запослене још две девојке. Заједно са њима ја сваки дан кувам, то волим да радим и пошто послујемо успешно већ осам година, сматрам да смо се изборили за место под сунцем – каже нам Јасмина.

Она нам, такође, открива и ко су њихове најчешће муштерије.

– Наш локал се налази у близини ИТ фирми и највише нам долазе момци и девојке који у њима раде. Њима је овакав вид куповине хране згодан, увек је све свеже и топло, однесу свој ручак у канцеларију и могу да уживају – појашњава наша саговорница.

Узимам увек комплетан оброк за себе и десеторицу колега, мени је ово брзо и јефтино и радо увек долазим, пошто знам да је храна свежа (Душко)

Када смо долазили до локала, приметили смо гужву, а Душко, који је њихова стална муштерија, није штедео на похвалама.

– Све је свеже, цене су одличне. Нема шале, немају конкуренцију. Узимам увек комплетан оброк за себе и десеторицу колега, мени је ово брзо и јефтино и радо увек долазим пошто знам да је храна свежа. Имају само једну ману, не раде викендом, па ја останем гладан – каже Душко кроз смех.

Још један сличан ресторан отворен је недавно и код Спенса а под називом „За моју душу”, и у њему, осим роштиља који им је главни специјалитет, својим муштеријама нуде и дневни мени по веома приступачним ценама. О томе како иде посао причао нам је Станко Ратосављевић, један од власника, уједно и шеф кухиње.

– Поред овог раста цена, знамо да је људима скупље да се овако хране, али многи то виде као уштеду времена, па немамо толико осцилација у обиму посла. Конкретно, код нас имамо дневни мени на ком се налази пасуљ и цена за порцију је 550 динара, а ручак је стварно обилан и, како кажу муштерије, преукусан. Код нас је, будући да смо локал завореног типа, увек гужва поподне и увече, тако да преко дана успемо да припремимо месо и остала јела: гулаш, паприкаш и јела на кашику, тако да се увек може јести нешто свеже. Трудимо се да месо, сухомеснати производи и сиреви буду домаћи производи по приступачним ценама – наводи Ратосављевић.

Нисмо запоставили ни наше суграђане са Детелинаре, па смо посетили и ресторан „Тројка”, у којем је увек гужва и који је један од најпрометнијих у граду. Главна куварица Даница Стојић за „Дневник” каже да код њих обим посла расте из дана у дан, те да се на промет не жале, а не гледају ни конкуренцију.

– Раст цена се дешава, чини ми се, из дана у дан, али код нас посла не мањка, долазе нам локалци, имамо велике поруџбине из фирми, такође користимо и апликације и све то нас одржава. Од дана до дана зависи да ли имамо више поруџбина или муштерија у локалу, углавном никад није празно и увек има посла. Свако јутро спремамо велику количину свеже хране, цене су приступачне и мислим да одговарају квалитету хране. Ми конкуренцију немамо, из дана у дан имамо све више муштерија због тога што смо остали доследни и што одржавамо квалитет – напомиње Стојићева.

Једно је сигурно, у Новом Саду никада нећете остати гладни, а не морате ни потрошити много новца да бисте јели квалитетно.

М. Богосављевић

Пише:
Пошаљите коментар