broken clouds
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САМО ЗА ПОЧЕТНИКЕ  Листа непожељних састојака за пицу

12.02.2024. 15:13 15:27
Пише:
Извор: Pixabay.com

Многима је пица једно од најдражих јела, али грдно се варате ако мислите да на њу можете ставити било коју намирницу.

Без обзира на то што је пица према најширој дефиницији тесто с најразличитијим састојцима и додацима, добро припазите при избору.

Неки воле да једу ону с плодовима мора, други с пршутом, трећи не могу да смисле печурке и маслине на њој...

Ако тек сад улазите у свет кулинарства, погледајте листу непожељних састојака, пише "Хафингтон пост".

Зелена салата, јужно воће, као и кинеска храна не слажу се добро са сиром који је основни састојак фила за пице.

Зелена слата

Једна од ствари коју зелена салата не подноси јесте топлота, осуши се и одмах увене. Стога, стављање зелене салате на пицу није добра идеја.

Јужно воће и млечни производи се баш и не слажу

Ако желите доказ да се јужно воће и млечни производи баш и не слажу, покушајте да помешате лимунов сок с чашом млека. Течност ће се готово одмах згрушати, а добијени укус једноставно је застрашујући. Стављање кришки поморанџе на пицу с моцарелом је ужасно!


Шта каже историја?

Многи верују да пица није настала у Италији, иако се тој земљи увек приписивало њено порекло. Верује се да је прва пица настала на ширем подручју Медитерана, где су многи народи попут Грка, Римљана и Египћана имали обичај да једу танко печено тесто, на које су стављали уље, бели лук и зачине.

*У Италији су локални пекари то танко развијено тесто користили првенствено да би проверавали температуру пећница. Да тесто не би бацали, делили су га сиротињи, који су на њега стављали остатке ручка, углавном поврће и зачине. То је било јело нижег слоја.

*Најпознатија врста "маргарита" настала је у Напуљу у 19. веку, кад је један локални пекар био задужен за припрему краљевске трпезе. Како се верује, краљ Умберто и његова пратиља Маргарита обилазили су крај, а да би их импресионирао и показао свој патриотски дух, пекар је одлучио да танко печено тесто обогати храном која ће најбоље представљати боје Италије: парадајз, бели сир и босиљак. Краљевски пар је био импресиониран кад се то прочуло.


Кинеска храна

Кинеска храна, она изворна, али и она прилагођена нашем тржишту, никако не иде уз сир. Ова кухиња једна је од ретких у којој се сир уопште не користи.

Мајонез

Чак и ако више волите мајонез од кечапа, не искушавајте своје чуло укуса. Нипошто не преливајте парче пице мајонезом. Сир је и више него довољно богат масноћама и калоријама, а додатно премазивање мајонезом неће добро утицати ни на ваше задовољство ни на стомак.

Informer.rs/ Дневник


Аутор:
Пошаљите коментар
И СИРОТИЊСКА ХРАНА ПОСТАЈЕ ЛУКСУЗ Цена најпопуларнијег јела широм света је ДРАМАТИЧНО скочила! Ево где је ПИЦА тренутно најскупља

И СИРОТИЊСКА ХРАНА ПОСТАЈЕ ЛУКСУЗ Цена најпопуларнијег јела широм света је ДРАМАТИЧНО скочила! Ево где је ПИЦА тренутно најскупља

10.02.2024. 12:38 15:09
ОД ПЕРАЧА СУДОВА ДО ВРХУНСКОГ ПИЦА МАЈСТОРА Дамир из Београда остварио дечачки сан и покренуо свој посао (ФОТО)

ОД ПЕРАЧА СУДОВА ДО ВРХУНСКОГ ПИЦА МАЈСТОРА Дамир из Београда остварио дечачки сан и покренуо свој посао (ФОТО)

09.02.2024. 19:15 19:30
УЗ ОВА ДВА ТРИКА ПРЖЕНО ТЕСТО НЕЋЕ УПИТИ НИ КАП УЉА Уживајте у крофнама, мекикама, уштипцима

УЗ ОВА ДВА ТРИКА ПРЖЕНО ТЕСТО НЕЋЕ УПИТИ НИ КАП УЉА Уживајте у крофнама, мекикама, уштипцима

06.02.2024. 20:59 21:13