light rain
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИГРА БОЉА ОД РЕЗУЛТАТА: Први пораз Војводине на припремама на Кипру

28.01.2024. 18:08 18:11
Пише:
Извор: ФК Војводина

(Од нашег извештача са Кипра)

Фудбалери јерменског Арарата су у истом дану победили два српска тима: у подневном термину Чукарички са 3:0 и у вечерњем Војводину са 2:1.

Што се тог другог меча тиче супарници на терену су започели као да је реч о квалификационој утакмици неког европског такмичења, чврсто и ангажовано, као да им пласман од резултата зависи.

У појединим моментима на ивици прекршаја до те мере да смо већ у осмом минуту страховали за могућу последицу прекршаја Аванесијана на Петровићу.

После краћег прекида и указане медицинске помоћи Петровић је наставио меч, да би сопственим учинком у везном реду учврстио оцену о моћном појачању колектива у делу терена где је грешке потребно смањити на минимум.

У том интервалу, до прекршаја на Петровићу, голман Росић је у два наврата успешно интервенисао, а својим одбранама уливао је сигурност и самопоуздање у линије одбране, где су Јеличић и Црномарковић беспрекопрно одговарали на обавезе, не дозвољавајући Тентону и Серобјану, истуреним играчима Аратата да се с лоптом саставе у зони сопственог напада.

Од 15. минута Војводина је тежиште игре поставила на противничку половину, са високо постављеном одбрамбеном линијом и брзим пролазима Лазаревића и Буконца уз аут линије, док су Радуловић, Николић и Зукић, прецизним додавањима стварали утисак о надмоћности новосадског тима.

У 25. минуту Вукановић није успео да захвати лопту како је желео испред

гола Јермена, после убацивања Букинца с леве стране, али је четири минута касније Зукић је после серије успешних додавања, у празан простор избацио Кембела за вођство Војводине, којим је и завршено прво полувреме.

До краја првог дела бележимо још две успешне интервенције голмана Росића. Оба пута парадама је заустављао шутеве најпре Каплана, потом и Деробјана са ивице шеснаестерца. 

Друго полувреме обе екипе започеле су са другим саставима, што јесте и уобичајена пракса у контролним утакмицама. Квалитетније и по резултат успешније друго полувреме започео је Арарат.

Притисак на Царевићев гол је резултирало изједначењем после само три минута игре. Најпре је Царевић успео да заустави шут Асдриана, али није успео да амортизује и покушај Мурадиана за изједначење.

У 15-минутном периоду равноправне игре који је уследио измешу казнених простора вредно помена је ангажовање Малбашића и његов доста квалитетан покушај у 54. минуту када је лопта завршила покрај гола.

До другог гола Арарат је стигао у 75. минуту голом који је шутем са 20 метара постигао Дуарте.

Време до кртаја утакмице Војводине је, предвођена расположеним Јовановићем, усредсредила снагу на напад. Јовановић је успео и да пошаље лопту иза леђа голмана Шишковског, али је био у офсајд позицији.


Војводина – Арарат  1:2 (1:0)

ЛАРНАКА: Игралиште АЕК академије, стрелци: Кембел у 29. за Војводину, Мурадиан у 48. Дуарте у 75. минуту за Арарат.

ВОЈВОДИНА: Росић, Лазаревић, Јеличић, Црномарковић, Букинац, Петровић, Зукић, Радуловић, Николић, Кембел. Вукановић. Друго полувреме: Царевић, Сукачев, Ђорђевић, Тањга, Георбелидзе, Милосављевић, Малбашић, Јовановић, Ковачев, Ивановић, Бутраковић.

АРАРАТ: Беглариан, Алавердиан, Силва, Касио, Ховханисиан, Нобдел, Каплани, Амбрасумијан, Серобјан, Аванесијан, Тентон. Друго полувреме: Шишковски, Алемао, Буено, Тертеријан, Григоријан, Мурадиан, Дуарте,Тера, Адриано, Шагојан, Јатара.


Лазо Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ПЕТАР СУКАЧЕВ (18) СТАРТ У ТИМУ ВОЈВОДИНЕ ОБЕЛЕЖИО ГОЛОМ ПРВЕНЦЕМ Мотив више за још боље

ПЕТАР СУКАЧЕВ (18) СТАРТ У ТИМУ ВОЈВОДИНЕ ОБЕЛЕЖИО ГОЛОМ ПРВЕНЦЕМ Мотив више за још боље

26.01.2024. 10:31 10:39