few clouds
11°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИВА ЛОРЕНС НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” ПРОГОВАРА О ПОВРАТКУ У СРБИЈУ: „Дом је онакав како га ми ценимо и чувамо, чистимо и уређујемо. Никада га не треба запустити”

27.01.2024. 13:29 13:47
Пише:
Извор: Goran Popovski i RTS / Montaža

Млада уметница Ива Мишовић, познатија као Ива Лоренс, која је део домаће алтернативне поп сцене, учесница је „Песме за Евровизију” на коју стиже са песмом „Дом” у којој проговара о одласку „преко”, а затим и повратку кући, будући да је и сама имала прилику да живи у иностранству, па се онда и вратила у родну Србију.

„Љуљај ме нежно, продај ми сан да боље ћу преко негде далеко није мој крај. Где ми је мајка? Где ми је дом? Кућа је празна. Овде сам сама. Где ми је дом” пита се у својој песми млада Ива.

За „Дневник” каже да генерално много времена проводимо говорећи да је „негде тамо преко боље”, али она сматра да треба стати и видети шта све чини један дом који те је створио.

– Дом је онакав како га ми ценимо и чувамо, чистимо и уређујемо. Никада га не треба запустити – прича Ива Лоренс у разговору за наш портал и додаје да јој је веома занимљиво да има прилику да захваљујући овом фестивалу сада комуницира са другима у туђим домовима директно и уживо путем малих екрана. – Очекујем неочекивано, искрено, зато је и фестивал „Песма за Евровизију” занимљив јер може увек заиста свашта да се деси. Највише ћу се потрудити да покажем да Србија има шта да понуди, поготово што се тиче младих, да су наши квалитети и способности некада чак и напреднији него што други мисле.

Ива истиче да је одрасла гледајући Евровизију, те да јој је увек било занимљиво да гледа како свака земља у три минута наступа успе да представи своју културу, звук и менталитет.

– Волела бих да будем део тога, мислим да људи с наших простора имају и те како шта да кажу и покажу – прича нам Ива Лоренс. 

Евровизија из мог угла представља прилику не само за мене, већ за цео народ, да нас неко види и саслуша. Волела бих да представим Србију и да покажем шта је то све лепо код нас што је мене привукло да се вратим кући. Било то природа, култура, храна, обичаји, све бих их тамо научила када бих отишла у Малме, каже за наш портал Ива Лоренс. 

 

Млада и талентована кантауторка, ових дана окупирана је пробама и припремама за сам наступ. Гледаоци ће њен „Дом” слушати и гледати у другом полуфиналу, које ће бити одржано 29. фебруара.

– Желим да се на сцени држим онога што је природно. Лако је ставити маску на лице, али ја прва волим да нешто буде искрено и мислим да искреност побеђује. Јако волим људе са којима сарађујем, поред тога што су ми искрено талентовани, ја сам њихов највећи највијач колико и они моји. Мислим да је битно имати добар круг људи око себе за овако интезиван и изазован програм – признаје Ива Лоренс.

Како даље наводи, на фестивалу „Песма за Евровизију” ће ове године сви такмичари отворити и ставити карте на сто, па је убеђена да ће сам програм бити јачи него икада.

– Судећи по томе колико добрих продуцената, тесктописаца и извођача се спојило да направи нешто добро, не сумњам ни у кога, заиста. Такође и ово мало што сам видела од РТС-а - бину, расвету и сам приступ, морам признати да ће гледаоци заиста имати најквалитетнији програм до сада – открива Ива Лоренс.

 

Ива се иначе одселила из Србије када је имала 16 година, а вратила се са 23 године. Завршила је музички менаџмент на Британском институту за модерну музику у Берлину. Од 2019. године гради свој музички пут. Занимљиво је да је у оквиру једног музичког пројекта у Лос Анђелесу имала прилику да сарађује са америчким певачем Џејсоном Дерулом. Медији је неретко пореде са певачицом Кејт Буш, која је, како је и сама говорила, један од њених музичких идола. Ива компонује и пише своје песме, а истицала је и да је сама осмишљавала и свој визуелни идентитет, као и видео спотове.

Владимир Бијелић

Аутор:
Пошаљите коментар
У СРБИЈИ ОЧИГЛЕДНО ИМАЈУ ВИШЕ ЊУХА ЗА МОЈУ МУЗИКУ! Хрватска певачица Мартина Врбос снажним емоцијама осваја „Песму за Евровизију”

У СРБИЈИ ОЧИГЛЕДНО ИМАЈУ ВИШЕ ЊУХА ЗА МОЈУ МУЗИКУ! Хрватска певачица Мартина Врбос снажним емоцијама осваја „Песму за Евровизију”

26.01.2024. 15:22 16:28
СРПСКА АРИЈАНА ГРАНДЕ ИМА „ТАЈНИ ЗАЧИН” ЗА ЕВРОВИЗИЈУ: Kat Dosa песмом подиже самопоуздање: „Волела бих да људи у мом наступу препознају весеље и радост”

СРПСКА АРИЈАНА ГРАНДЕ ИМА „ТАЈНИ ЗАЧИН” ЗА ЕВРОВИЗИЈУ: Kat Dosa песмом подиже самопоуздање: „Волела бих да људи у мом наступу препознају весеље и радост”

25.01.2024. 18:00 15:23
ЈЕДНИМ ХИТОМ ОСВОЈИЛА ЦЕО СВЕТ, А САД КРЕЋЕ У ПОХОД НА ЕВРОВИЗИЈУ! Teya Dora открива: „Схватила сам да публика на целој планети може да разуме емоцију са наших простора”

ЈЕДНИМ ХИТОМ ОСВОЈИЛА ЦЕО СВЕТ, А САД КРЕЋЕ У ПОХОД НА ЕВРОВИЗИЈУ! Teya Dora открива: „Схватила сам да публика на целој планети може да разуме емоцију са наших простора”

24.01.2024. 18:00 16:44