overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГУЈОН У ПРОКУПЉУ: Када гласамо, не бирамо само владу, ми БИРАМО БУДУЋНОСТ

11.12.2023. 18:40 18:44
Пише:
Извор: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

ПРОКУПЉЕ: Кандидат на листи "Александар Вучић-Србија не сме да стане" Арно Гујон рекао је данас да грађани на изборима не бирају само владу, већ и будућност и правац у коме желе да држава иде и истакао да он гласа на свим изборима од када је постао грађанин Србије, јер верује да његов глас значи.

Када гласамо, не бирамо само владу, ми бирамо будућност, ми бирамо правац у коме желимо да идемо, у коме желимо да наша држава иде. Бирамо људе који ће претворити наше идеје, наше идеале у дела, поручио је Гујон на предизборном скупу листе "Александар Вучић-Србија не сме да стане" у Прокупљу.

Према његовим речима, листа "Србија не сме да стане" жели Србију која се развија економски, демографски и у коју се људи враћају из иностранства и дијаспоре.

Желимо Србију која брине о сваком човеку. Желимо Србију која чува своје традиционалне вредности. Желимо Србију која поштује своју прошлост и гледа ка будућности са самопоуздањем, са вером у боље сутра, поручио је Гујон.

Он је навео да је, учећи српски језик да би могао да разуме народ у Србији, схватио да се ништа не може постићи без муке и труде.

И зато сам одлучио да се ангажујем уз вас, уз нашу странку, уз нашег председника који се труди и који се бори. И сви заједно се боримо за нашу Србију. И сви заједно се трудимо. Зато што знамо да једино уз труд можемо да постигнемо резултате. И кад смо их постигли, онда постављамо нове циљеве. Баш као сваки спортиста кад добије неку победу, одмах размишља о следећој утакмици. Па тако и у нашој Србији, поручио је Гујон.

Он је оценио да су се против листе чији је кандидат током кампање сви ујединили и упозорио да би, ако опозиција победи на изборима 17. децембра, већ 18. децембра признали независност тзв. "Косова", да ће 19. децембра увести санкције Русије, 20. децембра  раскинути добре односе са Републиком Српском, 21. децембра ће прогласити Србе геноцидним народом.

Да ли је то оно што желимо? Путујем по Србији годинама, путујем посебно током ове кампање, разговарам са народом и ја верујем да 95 одсто наших грађана то неће, неће ту политику, неће те лажи, рекао је Гујон.

Прва на листи "Александар Вучић - Прокупље не сме да стане" докторка Јелена Марковић поручила је да сви у Прокупљу знају како је било пре него што је СНС дошао на власт у граду.

Подсетила је да су затекли катанце на фабрикама, поприлично попуњен списак незапослених људи као и огроман дуг у општинској каси.

Због тога смо морали да кренемо од нуле и да бисмо дошли до овога што данас имамо. Капитални пројекти су нешто што је видљиво као што су реконструкција школа, вртића, изградња модерне пијаце, реконструкција дома културе, биоскопа, истакла је Марковић.

Навела је да су захвални Вучићу и народном посланику, доценту Дарку Лакетићу, зато што је, према њеним речима, Прокупље данас један леп и модеран град за живот.

Доктор медицине из Ниша Александар Радивојевић рекао је да је звање и диплому доктора медицине стекао у свом родном граду и поред шанси које су му се пружале за студије ван земље.

Према његовим речима, захваљујући државној политици активне подршке најуспешнијим студентима, више од хиљаду њих остварило је свој сан - сан да останему у Србији, у својој земљи, у свом граду.

Сада радим као лекар у Универзитетском клиничком центру у Нишу, на клиници за нефрологију. Морам да признам, права је привилегија радити у овој најсавременијој здравственој установи у региону, са најмодернијом медицинском опремом и апаратима за лечење и дијагностику наших пацијената. Јер, снага је у људима, а здравље људи је на првом месту, истакао је Радивојевић.

Како је навео, у prеthodnih 11 година комплетно је реконструисано, изграђено или адаптирано хиљаду подстаница, око 140 здравствених установа широм Србије, а већина је опремљена новим ултразвучним апаратима, мамографима, магнетним резонанцама и скенерима.

Опредељују се и све већа средства за лечење деце које болују од ретких болести. Проширују се листе иновативних лекова, а не изостаје ни подршка државе паровима у процесу вантелесне оплодње. Треба да нас буде више. Држава је испунила своје обећање и сви здравствени радници који су били ангажовани у току ковид пандемије добили су стални посао, а и плате никада нису биле веће, рекао је Радивојевић.

Према његовој оцени, сведоци смо стварања бољих услова за живот у Србији, а све су то резултати вишегодишњих и вишемилионских улагања државе и Министарства здравља у наш здравствени систем и то уз лично залагање председника Александра Вучића.

Данас млади одрастају у бољој Србији него оној пре више од десет година. Боље и модерније образовање и све више радних места за младе. Генерација којој ја припадам сада види перспективу да ради, да оснује своју породицу и да задовољно живи у својој земљи, закључио је Радивојевић.

Аутор:
Пошаљите коментар
ДОЧЕКАН ГРОМОГЛАСНИМ АПЛАУЗОМ Вучић у Прокупљу: Ми наш брод МОРАМО ДА ВОДИМО кривудавим путем, кроз МЕАНДРЕ, али да га САЧУВАМО. ТО је СУШТИНА! (ФОТО, ВИДЕО)

ДОЧЕКАН ГРОМОГЛАСНИМ АПЛАУЗОМ Вучић у Прокупљу: Ми наш брод МОРАМО ДА ВОДИМО кривудавим путем, кроз МЕАНДРЕ, али да га САЧУВАМО. ТО је СУШТИНА! (ФОТО, ВИДЕО)

11.12.2023. 17:51 18:07