overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ У Краљеву одржан предизборни скуп СНС, Вучић: Размислите ко чува Србију, а ко би је сутра на тацни предао

24.11.2023. 18:20 19:29
Пише:
Извор: Tanjug video

КРАЉЕВО: У Краљеву је вечерас одржан предизборни скуп коалиције окупљене око СНС и листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

На скупу ће се обратити председник Србије и члан СНС Александар Вућић, као и председник СНС Милош Вучевић.

Скупу присуствују Ана Брнабић, Зоран Гајић, Братислав Гашић, Јелена Танасковић, Мирсад Ђерлек, Александар Маритновић, Жељко Ребрача, Арно Гујон и други.  

У спортској хали окупио се велики број чланова странке и грађана који су дошли да дају подршку СНС-у.

Председник Србије Александар Вучић обратио се скупу:

После дуготрајних и громогласних овација, Вучић је је рекао:

"Хвала на величанственом дочеку".

"Задовољан сам што сам могао да чујем од др Светлане преко Расима до Љубице и Вучевића много паметних ствари. Ја бих да вас замолим да ме саслушате десетак минута".

"Милош је рекао да су ово важни избори. Ваљда смо за сваке говорили да су судбоносни. И за ове ако то кажемо, нећемо погрешити".

"Избори нису игра и да размишљамо да ћемо гласати за неког ко је гласније викао. Избори су нешто где доносите одлуку о будућности родитеља, деце... Ви бирате пут Србије. Тај пут није лак, не добијете увек што пожелите".

Говор Вучића је често прекидан овацијама.

"Имамо ли нешто од лажног јуначења? Мени западне силе и Албанци не дозвољавају да уђем у јужну српску покрајину, иако сваког дана желим да одем. Размислите ко чува Србију, а ко би је сутра на тацни предао".

"Избори су озбиљна ствар. Тешко да постоји значајнији и одговорнији чин".

Председник је упитао да ли људи мисле да он не брине о њима и да не зна да постоје локални функционери који не желе да чују наше грађане.

"Имате их колико хоћете. Имају ташну, машну, секретарицу, бесне аутомобиле, све што пожелите. Сваког дана их молим примите људе, не можете свима да помогнете, разговарајте са народом и на леп начин им објасните зашто не можете да им помогнете".

"Дошли људи да ми кажу да неће да их приме у општину, а ја их примим. Па кажу: Да ли је могуће да поред свих Брисела и осталих обавеза имате времена и за нас".

"Видео сам да у Општој болници у Краљеву нема гастроскопа и колоноскопа. Питао сам да ли је могуће да немају тако јефтине ствари. Добиће их за два, три дана. Неко мора да брине о људима".

"Изађите из општинских аутомобила и разговарајте са људима".

619 милиона евра

"Сада су отворили карте. Како кажу удружују се против Вучића. Не удружују се они против мене, не вређају моју породицу већ вређају сваку вашу породицу, оца, мајку дете... Шта им је проблем. Осим уједињења против Вучића понудили су борбу против породица, увреде и рекли како ће да се обрачунавају са нама. Ми водимо бригу о људима. Људи су за нас најважнији. Зато кад долазим на оваква места увек обиђем неку породицу да чујем обичан народ шта ми каже. Ми говоримо нашим резултатима и нашим делима".

"Ми кажемо да ће 2027. просечна плата у Србији бити 1400 евра, а пензија и минималац преко 650 евра. Да ли ће бити као у најразвијенијим земљама? Неће. Али ће бити много боље него данас".

"Што ви нисте зарадили 619 милиона евра? Што ја нисам зарадио 619 милиона евра?".

"Зато вас молим да се боримо за своју земљу, јер ми резервну отаџбину немамо. Ви сте власници своје будућности. Сваки ваш глас одлучује како ћете живети, и ви и ваша деца и супружници"...

"Ја сам лојалан СНС, али ово није питање странке, већ питање Србије".

"Добијам истраживања сваки дан. Пошто воде такву политику, сваки дан имају све мање гласова, а ми морамо да се боримо вредно".

"Идемо на изборе 17. да их почистимо јаче и убедљивије него икада. Сву снагу и енергију у победу! Да их победимо за нашу децу! Јер ако они победе, Србија ће да стане, а Србија не сме да стане! Живела Србија"!

Вучевић: Судбоносни избори, све маске су пале

Председник СНС и први на листи Милош Вучевић је рекао:

"У овом веку нисмо имали важније, судбоносније изборе него оне 17. децембра. Не одлучују о Србији само за четири године, већ за много дужи период и могу да пониште све што смо до сада радили. Све маске су пале, више нема дилеме ко је ко".

"С једне стране имате листу 'Александар Вучић - Србија не сме да стане', а с друге оне које предводи Драган Ђилас".

На помињање Ђиласа, салом су се проломили гласни звиждуци.

"Нема техничке владе, већ само оне коју народ изабере".

"Позивам Србију, избор је једноставан".

"Не заборавите да смо се изборили са највећим недаћама: поплавама, короном, ратом у Украјини, сад и на Блиском истоку... Уз вашу подршку и уз снажно лидерство Александра Вучића изборили смо се са свиме".

Оперска певачица Љубица Вранеш обратила се скупу:

"Ви сте моја снага и ви сте моја домовина. Посебну захвалност дугујем мојој СНС породици, а у председнику Вучићу видим снажног лидера и борба против криминала и свих пошасти света", рекла је, између осталог Љубица Вранеш напомињући да је могла да бира где ће да живи, а да је изабрала Србију.

Потом је запевала песму "Српиња је мајка мене родила"...

Љајић: Гласајте разумом, а не срцем

За говорницу је изашао Расим Љајић, председник Социјалдемократске партије Србије.

"Добро размислите, не гласајте срцем него разумом, због важности избора. Ово није време за експерименте. Да не би код нас било подела као, на пример, у Хрватској, ми морамо да победимо".

"Опозиција нас константно омаловажава, а оцену о томе дајете ви".

Др Светлана Вујовић: Србија све лечи

Потом се обратила др Светлана Вујовић, директорка Клинике за ендокринологију Клиничког центра Србије.

"Када су у свету спавали под шаторима, председник Вучић је градио болнице. Ја сам на то јако поносна", рекла је др Вујовић подсећајући на време пандемије.

"Србија све лечи", додала је она и наставила:

"Када дођу и питају нас у болници да ли нам нешто треба, ми кажемо да не треба јер нам је држава све обезбедила".

Аутор:
Пошаљите коментар