clear sky
20°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕУЗЕТА КОНТРОЛА НАД ВОЈНИМ КОМПЛЕКСОМ ХАМАСА У ГАЗИ; Погођено 450 циљева; Америчка подморница са навођеним пројектилима на Блиском истоку? (ФОТО/ВИДЕО)

06.11.2023. 07:12 08:40
Пише:
Извор: Tanjug (AP Photo/Fatima Shbair) / (AP Photo/Abed Khaled)

ТЕЛ АВИВ: Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су током последња 24 сата преузеле контролу над војним комплексом Хамаса у Појасу Газе, погодиле 450 ваздушних циљева и убиле команданте Хамаса, укључујући Џамала Мусу који је био одговоран за специјалне безбедносне операције те палестинске терористичке групе.

У саопштењу се истиче да су копнене трупе ИДФ током ноћи преузеле контролу над војним комплексом Хамаса у Појасу Газе који садржи осматрачнице, области за обуку оперативаца и подземне тунеле, када је убијено "неколико терориста".  

        ИДФ је написао на Телеграму да су током последња 24 сата борбени авиони погодили више од 450 циљева Хамаса, укључујући терористе, тунеле, војне комплексе, осматрачнице, лансирне платформе противтенковских ракета.

На основу обавештајних података, борбени авиони ИДФ-а убили су терористе Хамаса, укључујући Џамала Мусу који је био одговоран за специјалне безбедносне операције у терористичкој организацији, наводи се у саопштењу.

Подсећа се да је Муса 1993. године пуцао на војнике ИДФ који су патролирали Појасом Газе. 

Газа потпуно опкољена, ИДФ стигао до мора

ТЕЛ АВИВ: Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су у потпуности опколиле град Газу и стигле до мора, у ствари поделивши Појас Газе на север и југ, изјавио је портпарол војске, бригадни генерал Данијел Хагари на брифингу.

Такође, начелник Генералштаба израелске војске Херци Халеви рекао је у недељу вече да је војска спремна "у сваком тренутку да крене у офанзиву на север", где се Израел граничи с Либаном и  prеthodnih недеља борио се сваки дан против ракетних напада либанске милитантне групе Хезболах.

"Данас су снаге ИДФ из пешадијске бригаде Голани опколиле град Газу, стигле до мора и држе положаје. Град Газа је такође опкољен са југа, а у ствари сада постоји север Појаса Газе и југ. Још увек функционише коридор дуж којег се становници севера енклаве и Газе могу кретати ка југу“, рекао је он, преноси Тајмс оф Израел.

Он је рекао да војска у овом часу изводи опсежне ударе у појасу Газе.

„Сада су широко распрострањени удари на терористичку инфраструктуру, испод земље и изнад ње“, рекао је Хагари одговарајући на питање на синоћној конференцији за новинаре.

Раније у недељу, израелска војска је саопштила да је напредовала дубоко у Појас Газе са севера и заузела положаје дуж обале. 

Наводи се да је током борби погођено више од 1.600 објеката који су припадали Хамасу.

Начелник Генералштаба Халеви рекао је да је војска спремна "у сваком тренутку да крене у офанзиву на север", где 

"Поставили смо циљ да знатно обновимо безбедносну ситуацију на границама, не само ка Појасу Газе", рекао је Халеви, пренео је Тајмс оф Израел.

Он је додао да је израелска војска у сваком тренутку спремна на офанзиву на север, где се Израел граничи са Либаном.

"Схватамо да то може да се деси и верујемо да је наша одбрана јака", додао је Халеви.

 Америчка подморница са навођеним пројектилима стигла на Блиски исток

Војска САД саопштила је да је америчка подморница са навођеним пројектилима стигла на Блиски исток.

Централна команда САД саопштила је у недељу на друштвеним мрежама да подморница класе Охајо улази у њену зону одговорности, објавио је Си-Ен-Ен (CNN).

Постављена је и фотографија на којој се види подморница у Суецком каналу североисточно од Каира.

Војска ретко најављује кретање или операције своје флоте подморница са балистичким и вођеним пројектилима, а ова најава је јасна порука одвраћања усмерена на Иран и његове савезнике у региону, истиче Си-Ен-Ен.

Подморница, која није именована, придружује се бројним другим пловилима америчке морнарице која су већ у тој области, укључујући две ударне групе носача авиона.

Аутор:
Пошаљите коментар
ПАЛЕСТИНСКО-ИЗРАЕЛСКИ СУКОБ Готово 4.000 ДЕЦЕ ПОГИНУЛО је у Појасу Газе од 7. октобра

ПАЛЕСТИНСКО-ИЗРАЕЛСКИ СУКОБ Готово 4.000 ДЕЦЕ ПОГИНУЛО је у Појасу Газе од 7. октобра

05.11.2023. 13:37 14:23
ГАЗА У ВАТРЕНОМ ПАКЛУ Експлозије се виде чак у Египту Овако изгледа палестински град у пуном замаху израелске одмазде (ВИДЕО)

ГАЗА У ВАТРЕНОМ ПАКЛУ Експлозије се виде чак у Египту Овако изгледа палестински град у пуном замаху израелске одмазде (ВИДЕО)

08.10.2023. 21:07 23:25