broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА ПОДЕЛЕ СТОНОТЕНИСКИХ СТОЛОВА У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА У приградским насељима популаран пингпонг

27.10.2023. 06:51 07:41
Пише:
Извор: Градски стонотениски савез

Акција поделе стонотениских столова у 20 месних заједница на територији Града Новог Сада настављена је током ове седмице, па ће тако у наредном периоду пингпонг моћи да играју мештани Каћа, Будисаве, Ковиља и Шангаја.

Како је раније најављено, до краја године биће подељено 20 столова, док је план да од идуће године свих 47 месних заједница има један професионални стонотениски сто, како би грађанима био обезбеђен један простор за квалитетну рекреацију.

– Велик је одзив заинтересованих мештана у приградским насељима, пријатно смо изненађени, иако смо то и очекивали знајући да је стони тенис приступачан и једноставан за сваког играча – рекао је за „Дневник” директор Градског стонотениског савеза и координатор пројекта „Пингпонг у твом комшилуку” Дан Фрациле. – Подељени столови су високо квалитетни и такве су природе да су на точкићима и лако се монтирају. Иначе, они су од нерђајућег материјала, меламинске смоле, што значи да су отпорни на влагу и сунце, јер желимо да се сви стонотениски столови дугорочно користе.

У оквиру пројекта „Пингпонг у твом комшилуку” који финансира Градска управа за спорт и омладину, а реализује Градски стонотениски савез, биће препоручено месним заједницама да се прикључе акцији „Отворених врата спортске рекреације” зарад бољег дружења и повезивања генерација уз стонотениску игру. Осим тога, од идуће године требало би да стартује Лига месних заједница. Очекује се више од 500 учесника у неколико групних фаза током којих ће нерегистровани играчи одмерити снаге.

Подељени столови су високо квалитетни и такве су природе да су на точкићима и лако се монтирају. Иначе, они су од нерђајућег материјала, меламинске смоле, што значи да су отпорни на влагу и сунце, јер желимо да се сви стонотениски столови дугорочно користе (Дан Фрациле)

Стонотениска забава биће нарочито атрактивна у околним приградским насељима, где ће мештани имати прилику да се баве спортом на другачији начин.

– Пројекат Градске управе за спорт и омладину и Градског стонотениског савеза је веома добро осмишљена идеја која пружа могућност нашим мештанима, а пре свега младима у Каћу да се баве спортом, да се рекреирају и друже на неки здрав начин - рекао је председник Савета МЗ Каћ Остоја Дринић. – Што се тиче стонотениске лиге, верујем да ће бити заинтересованих и ми ћемо у наредном периоду да подигнемо промоцију спорта у месту на мало виши ниво. Надам се добром одзиву и лепом дружењу у нашој месној заједници.

Мештанин Петар Ћосић из Каћа, који је цео животни век радио као професор физичке културе у Ковиљу, био је један од првих који је заиграо стони тенис у просторијама месне заједнице у Каћу.

Сада би требало да стони тенис заживи рекреативно у Каћу, а чуо сам да ће сто бити премештен у Дом пензионера, где је леп простор и приступачан, како за старије, тако и за млађе, који ће, надам се, заволети овај спорт (Петар Ћосић)

– Било је тениса и у Ковиљу, посебно у Каћу, а некад су били интересантни турнири у стоном тенису за дан ослобођења Каћа, 14. октобра, па онда, 29. новембра – казао је за наш лист Петар Ћосић. – Тада нас је било од 50 до 60 омладинаца, тако да је увек било лепог дружења међу играчима. Сада би требало да стони тенис заживи рекреативно у Каћу, а чуо сам да ће сто бити премештен у Дом пензионера, где је леп простор и приступачан, како за старије, тако и за млађе, који ће, надам се, заволети овај спорт. Иако сам на поменутим турнирима био пет пута првак у Каћу, сада стони тенис играм једном месечно и једнако добро уживам као некад.

Промоција стоног тениса наставља се наредне седмице, па ће стонотениски столови бити подељени у Кисачу и Степановићеву, у среду, 1. новембра.

А. Чегар

Аутор:
Пошаљите коментар
ПИНГПОНГ У ТВОМ КОМШИЛУКУ Подела стонотениске опреме

ПИНГПОНГ У ТВОМ КОМШИЛУКУ Подела стонотениске опреме

18.10.2023. 11:33 11:36
„ПИНГПОНГ У ТВОМ КОМШИЛУКУ“ Месне заједнице добијају 20 столова за стони тенис

„ПИНГПОНГ У ТВОМ КОМШИЛУКУ“ Месне заједнице добијају 20 столова за стони тенис

05.10.2023. 09:38 09:42
Новосађани воле стони тенис

Новосађани воле стони тенис

31.08.2018. 10:27 10:30