scattered clouds
19°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГЛЕДАЈУ САМО СЕБЕ И ЛИЧНИ ИНТЕРЕС Ово су НАЈСЕБИЧНИЈИ знаци хороскопа

06.10.2023. 21:07 21:50
Пише:
Фото: pixabay.com

У астрологији постоји категорија хороскопских знакова који су склонији да живе само за себе и у тој својој себичности они не виде ништа лоше.

БИК: Бикови, како кажу, знају како да живе. Стоје чврсто на ногама и знају да одвоје лично од приватног. Они никад не моле већ иду и узимају оно што им недостаје за личну срећу. Али Бик неће ни са ким да дели. Нека свакоме израсту његови „рогови и копита“ и нека прокопа свој пут ка небу. Бик се неће мешати, али неће ни помоћи. Заузет је сопственим животом.

Да ли треба да осудимо Бика? Разумно резонујмо: себичност не долази када живите како желите, већ када други треба да мисле и живе како ви желите. Бик ужива у свом животу без обзира на друге, без осећања кривице и обавеза. Бик може и треба да живи само за себе, али је боље да други живе за Бика, његову удобност и срећу.

БЛИЗАНЦИ: Близанци су двојни знак, због чега имају два живота. Један за себе, а други... такође за себе. Воле да буду у центру пажње, да имају статус хероја и да се истичу њихове врлине. Због тога се често налазе у изворима добротворних организација, има их и међу јавним волонтерима или активистима за мир широм света. Близанци веома пажљиво штите свој егоизам од знатижељних очију, маскирајући га у широку душу, саучесништво и саосећање.

Међутим, не треба веровати у несебичност Близанаца. Пре свега, они чине „милосрђе“ за себе. Они су вођени жељом да се оправдају у сопственим очима, да сакрију своју опседнутост собом од своје савести. Близанци се стиде да признају да живе за своје задовољство. Гризе их јавно мњење, које ће упропастити њихов беспрекорни углед.

ШКОРПИЈА: Шкорпије, за разлику од Близанаца, не крију себичност и целом свету отворено поручују да живе искључиво за себе и у своје име. Творац је створио човека да буде егоиста. Рађа се сам, умире сам и живи свој живот сам, чак и ако је окружен гомилом рођака и вољених. Мислити да нисте сами и очекивати од других људи да увек буду ту главна је илузија и потпуна глупост. Бог пођеднако распоређује живот – сваком свој.

Наравно, и Шкорпије су људи, и понекад одступају од својих идеала. Међу представницима Шкорпије има доста оних који, поигравши се вођством карактеристичним за тај знак, задиру у животно време и простор оних око себе.

ЛАВ: Коме би требало да посветиш свој живот ако не себи? Свет мора да се врти око њега! Људи морају препознати његову моћ, неодољивост и величину. Такав је рођен и сматра да заслужује безусловно признање и љубав.

Лав свој круг дели на оне који живе његовим животом и оне који су бескрупулозни егоисти који се усуђују да узму право на сопствени живот. Наравно, ови други су непријатељи, али ни први нису пријатељи. Вероватније, свита и слуге. Лав ће назвати снисходљивост према њима љубављу, бригом и пажњом. И заиста ће почети да показује овај „сурогат“ у односу на људе. Мораћете да бринете о њима, као што бринете о стварима које чине живот удобним и пријатним.

ОВАН: Овнови мисле само на себе, али их не треба оптуживати за бездушност и себичност. Они су толико заузети собом и својим животом да једноставно немају времена ни за кога другог. Њихов живот је превише драгоцен да би га трошили на неког другог.

Ован нема времена. Веома су динамични и енергични. У животу морају да имају времена да искусе и испробају толико ствари . Ако свако почне да се фокусира искључиво на себе, своје интересе и развој, неће бити времена за одлазак у „туђи манастир“ и завођење реда. Када сопствено постојање постане празно, бесмислено, тада људи настоје да преузму туђи живот.

ВОДОЛИЈА: Водолије могу бити непристојно нарцисоидне. Успевају да сакупе у себи све комплексе, осећања кривице и инфериорности, чије се помињање сматра манифестацијом нељубави и задирања. Нажалост, сукоби се дешавају толико често да Водолије не раде ништа осим да се бране, бране своје право на инфериорност, у коју клизе јер не желе да се опросте од својих деструктивних карактерних особина.

У овом рату, који Водолија, највероватније, не води са спољним светом, већ са самим собом, он живи све своје дане. Нажалост, губећи драгоцено време у борби против ветрењача, Водолија пропушта оно главно - сам живот. Испуњена је разнобојним бојама, међу којима су и сива, тамна, избледела, али то је њен шарм.

Пинк/Прва

Аутор:
Пошаљите коментар
Ко су НАЈВЕЋА ЗЛОПАМТИЛА у хороскопу?

Ко су НАЈВЕЋА ЗЛОПАМТИЛА у хороскопу?

15.08.2023. 18:34 18:35