light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАЛИОПИ НАЈАВИЛА КОНЦЕРТ У БОЕГРАДУ Представила песму "Кад осване" (видео)

04.10.2023. 15:07 15:33
Пише:
Извор: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Македонска поп музичарка Калиопи данас је имала сусрет са медијима поводом промоције нове песме и спота "Кад осване", као и београдског концерта 4. новембра у Мтс Дворани. 

Уметница је изразила наду да се представницима медија допала нова песма и видео спот, који је прво емотиван у Сали 3 ове установе уз присуство певачуце.

"Увек ми је празник на души кад год објавим нову песму. Тако се осећам данас. Осећам да песма "Кад осване" стиже у право време за мене. Комплетан аутор песме је Ромео Грил, композитор, писац текста, продуцент и још је дао идеју за сам спот", прича Калиопи Букле у Лисабону бару у оквиру Мтс Дворане.

Македонска  кантауторка и певачица цинцарског порекла, рођена у Охриду, открила је да се атрактиван спот снимао у Скопљу, да су за те потребе морали да затворе ноћу читаву једну улицу и булевар, и да је било ангажован велики број статиста и сарадника.

Спот за песму "Кад осване" приказује Калиопи у различитим деловима дана и разним локацијама, замишљен је поетски и визуелно веома привлачан са памтљивом песмом.

"Желела сам да пре великог концерта који ме чека 4. новембра код вас, додамо један зачин љубави, а то је нова песма. Наравно, певаћу и ту песму на концерту у Београду, као и дует "Знам" који сам снимила са Жељком Самарџићем. Та песма је за кратко време постигла стварно задивљујући ефекат, тако да сада имам две нове песме за пет месеци", нагласила је Калиопи и оценила да јој је пријала та промоција спота и нумере "Знам" у присуству Жељка Самарџића на истом месту пре пет месеци.

Ипак, Калиопи је остала мистична да ли ће Самарџић гостовати на њеном концерту 4. новембра, жели да то буде изненађење.

Осим нових песама, Калиопи ће фановима пружити и своје велике хитове из каријере која траје скоро 40 година.

"Наравно, не могу да ускратим београдској публици оно најбоље и најлепше из моје баштине", сматра македонска поп дива.

Подсетимо, Калиопи је последњи концерт у Београду имала 2019. године управо на великој сцени Мтс Дворане, док је последњих сезона успевала да распрода два пута Коларчеву задужбину и напуни Сава центар, раније и Позориште на Теразијама у дуету са босанским музичарем Едином Карамазовим.

Калиопи је 1984. основала бенд „Калиопи” са тада животним и пословним сапутником Ромеом Грилом и снимила је своје прве две песме „Томи” и „Немој да ме будиш”, на захтев Македонског радија. Бенд је добио награду за најбољу интерпретацију за песму „Лео” на Фестивалу у Опатији.

Онда 1986. бенд је објавио истоимени дебитантски албум - "Калиопи"мкада су  учествовали на Сплитском фестивалу, где су освојили награду за најбољег дебитантског извођача за композицију „Да море зна“.

"Не бих умела тачно да кажем шта ме то тачно одржава свих ових година и деценија у музици. Свемир ме изгледа пушта да будем своја и доследна себи. Осећам велику понизност према свему што ме окружује. Трудим се да тако посматрам свет. Желим да схватим ко сам и шта су моји снови који чине да будемо оно што јесмо у својој природи", говорила је о себи уметница и анализирала свој живот и каријеру.

Године 1987. бенд "Калиопи" је издао други албум „Рођени”, снимљен у Загребу и био је веома успешан. На том албуму представљена је чувена хит песма „Рођени (Бато)”, коју је написао такође Ромео Грил. Бенд је био активан на музичкој сцени, наступао је на фестивалима, снимао телевизијске специјале за ТВ Загреб, ТВ Београд, ТВ Сарајево и ТВ Титоград и извео концертну турнеју која је укључивала чак наступе у Совјетском Савезу.

"Најважније је да будемо добри људи, и да свако у животу има неки свој задатак. Испуњавам своје снове, не певам оно што не волим и не желим, иначе у животу не радим ништа што ми не прија", открила је Калиопи.

Калиопи је недавно изјавила да Београд има најлепши осмех.

"Увек се сетим оне дивне песме "Београде" Ђорђа Марјановића, и ту се и каже да је то град који је увек млад. И ја имам такав утисак када долазим у Београд, он никада не стари. Онда имам осећај да смо сви у њему вечно млади и стално живахни. Истина, немам нажалост ту привилегију да живим у Београду, верујем да га другачије видите ви који сте ту стално. Ипак, могу рећи да увек видим те најлепше стране Београда", закључила је поп певачица Калиопи.

Аутор:
Пошаљите коментар