clear sky
6°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРВА НОВОСАДСКА ЛИГА Прва победа Бегечана

19.09.2023. 10:10 10:47
Пише:
Фото: ФЦГ Нови Сад

Бачка (Б) - Јединство 2:1 (0:0)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, гледалаца 80. судија: Милутиновић (Нови Сад), стрелци: Р. Павлов у 63. и Н. Павлов у 74. за Бачку, а Ћирин у 81. минуту за Јединство. Жути картони: Гавранић, Папић, Виши (Бачка), Теофиловић, Зорић, Вечански, Ранков (Јединство). Црвени картон: Вечански (Јединство).

БАЧКА: Лошић, Дудић, Р. Павлов (Куриш), М. Марковић, Д. Марковић, Панић, Н. Павлов (Јауковић), Гавранић, Грлица (Виши), Мрвичин (Совиљ), Папић.

ЈЕДИНСТВО: Дисић, Теофиловић, Драгољевић, Зорић, Вечански, И. Станчић, Иконић, Ранков, Бубњевић, Тепић, Зукић (Ћирин).

После велике борбе фудбалери Бачке успели су у дербију зачеља да савладају екипу Јединства из Госпођинаца. Одлука је пала у другом делу сусрета када су домаћи имали два гола предности. Међутим, у финишу сусрета Ћирин погодио мрежу Лошића, али није дошло до преокрета.

М. Д.

Омладинац - Шајкаш 1:3 (1:1)

СТЕПАНОВИЧЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 120, судија: Кукуда (Петроварадин), стрелци: Зељковић у 44. за Омладинац, а Котуљач у 3. и 87. и Савић у 49. минуту за Шајкаш. Жути картони: Јовановић, Сарић, Зељковић, Мартиновић, Ћурчић (Омладинац), Заов, Мајурић, Кутуљач, Веселиновић, Николаш, Моравац (Шајкаш). Црвени картони: Јовановић (Омладинац), Веселиновић (Шајкаш).

ОМЛАДИНАЦ: Д. Зељковић, Јовановић, Сарић, Јакшић, Лиценбергер (Дубачкић), Драган Зељковић, Мартиновић (Ћурчић), Шведић (Савић), Ђорђевић, Накомчић (Панков).

ШАЈКАШ: Мартиновић, Гојков (Љубојевић), Мићин (Савић), Алемпић, Заов, Мајурић, Котуљач (Малешевић), Карас, С. Веселиновић,Николаш, Моравац.

Наставили су Ковиљчани са победама. Овога пута су савладали екипу Омладинца у Степановићеву. Међутим, до победе су дошли теже него што се очекивало. Домаћин је био равноправан противник, али ипак у наставку мечу квалитетнија игра гостију дошла је до изражаја. Била је то нервозна утакмица где је судија Кукуда показао два црвена и чак 11 жутих картона.

Г. К.

Футог - Сусек 5:1 (2:1)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 150, судија: Куртиши (Нови Сад), стрелци: Ардалић у 22. и 53. Чепић у 44. Стевановски у 63. и Трифуновић у 88. за Футог, а Полумента у 19. минуту за Сусек. Жути картони: Медић (Футог), Поповић (Сусек).

ФУТОГ: Иванишевић, М. Медић, Јазић, Ардалић, Мир. Бероња, Стевановски, Чепић, Трифуновић, Шапић, Мих. Мероња, Н. Медић.

СУСЕК: Цветиновић,Шовљански (Балаш), Вокић (Павловић), Караклајић, Грковић, Старчевић, Зец (Тегелтија), Поповић, Полумента, Морина (Целин), Миливојевић.

У окршају Футожана и Сусека није било изненађења. Домаћин је био бољи и дошао до победе. У првом делу сусрета гости су играли добро, чак и повели преко Полумента, али врло брзо Футожани су преокренули резултат. Интересантно да су трибине биле пуне из Сусека су скелом и чамцима дошло доста навијача да подрже своје љубимца, али домаћи тим је ипак славио.

М. Н.

Фрушкогорац - Хајдук 5:1 (3:0)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 100, судија: Секулић (Футог), стрелци: Драгојевић у 9. (из пенала) и 31. Андрига у 45. Павловић у 83. и 85. за Фрушкогорац, а Маркић у 90. минуту за Хајдук. Жути картони: попадић (Фрушкогорац), Срећков, Попић (Хајдук). Црвени картон: Срећков (Хајдук).

ФРУШКОГОРАЦ: Ранков, Паунић, Андрига, Драгојевић (Крповић), Малешевић (И. Попадић), Глишић (Павловић), Радаковић, М. Попацић (Стајић), Туцаков, Петровић, М. Попадић, (Ранисављевић).

ХАЈДУК: Шарић, Топић (Марков), Срећков, Kalajyić (Петрић), Марковић, Росић, Шепа (Марић), Максимовић, Сувајац (Тегелтија), Поприжен, Драгин (Зец).

Лако су фудбалери Фрушкогорца стигли до победе у сусрет са Чуружанима. После првих 45 минута је све било решено. У наставку се играло опуштеније, али је у финишу сусрета Димитрије Павловић два пута погодио мрежу Шарића.

М. Ми.

Сириг - Црвена звезда 1:0 (0:0)

СИРИГ: Игралиште Сирига, гледалаца 100, судија: Каплијев (Нови Сад), стрелац: Петовић у 92. минуту. Жути картони: Мијић, Ивановић (Сириг), Петровић, Марић (Црвена звезда).

СИРИГ: Шовљански, Рајачић, Naranyić (Брећњак), Петровић, Ивановић, Богојевић (Гргић), Мијић, Полић, Проданов (Којовић), Косић, Татић (Вукеља).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Костуранов, Бајић, Бошњак, Мијић, Ђурђев (Бандић), Петровић, Лучић, Хајризи, Бањац, Муратовић (Amiyić), Марић.

Била је то узбудљива утакмица за оба тима и чинило се без победника. У наставку Петар Петровић је успео да савлада Костуранова и екипи Сирига донео победу.

М. М.

Петроварадин - Фрушкогорски партизан 5:0 (4:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 150, судија: Николаш (Нови Сад), стрелци: Дубоњић у 1. Павлов у 21. и 41. Адамек у 36. (из пенала) и Шимулија у 66. минуту. Жути картони: Павлов (Петроварадин), В. Девић, Папрић (Фрушкогорски партизан), Црвени картон: Агић (Фр. партизан).

ПЕТРОВАРАДИН: Георгијевић, Мишчевић (Будечевић), Симовић, Кнежић (Домазетовић), Берић, Карановић, Дугоњић (Шимулија), Ковачевић, Павлов (Папуга), Адамек, Пановић (Радман).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Агић, Мисини, Јанић, Папрић, В. Девић, Ј. Девић (Раичевић), Срдановић (Комазец), Познановић, Кантар, Чавић, Томљановић.

Комшијски дерби је велико изненађење припао и то убедљиво екипи Петроварадина. Домаћи састав је био много бољи. повео је већ у 1. минуту упреко Дугоњића, а и Стеван Павлов је погодио мрежу Агићу. А када је Вељко Агић у 35. минуту због саплитања противничког играча зарадио црвени картон било је јасно да ће домаћини славити победу. Наравно, са беле тачке Адамек је био сигуран.

Иако су у другом делу гости играли са десеторицом били су солидни, додуше примили су још два поготка.

Г. К.

Југовић - Пролетер 2:0 (0:0)

КАЋ: СЦ Сигет, гледалаца 300, судија: Ћурчић (Тител), стрелци: Касаповић у 77. (из пенала) и Чекић у 84. минуту. Жути картони: Гаврилов, Касаповић (Југовић), Попин, Парпић, Suvajyić, Путник, Чупић (Пролетер). Црвени картон: Играчев (Југовић).

ЈУГОВИЋ: Срдановић, Гаврилов, Поткоњак, Вулетић (Илић), Суботин (Сабо), Срдић, Касаповић, Милојевић (Ђекић), Бабић, Играчев, Гвозденовић.

ПРОЛЕТЕР:  Попин, Поповић, Папрић (Павловић), Сувајџић, Петковић, Витановић, Делушић (Крстевски), Орловић (Секулић), Кавчић, Путник, Чупић (Ћулум).

Била је то добра утакмица. У већем делу сусрета домаћи састав је диктирао темпо, имао је прилика, али је голман Срђан Попин био на месту. Расплет је стигао у финишу утакмице, прво је искључен домаћи играч Живан Играчев који је у прекиду игре шутнуо противничког голмана, али то није сметало Каћанима да са десеторицом дођу до победе. У 77. минуту после пенала Касаповић је био сигуран, а седам минута касније и Ђекић је погодио мрежу гостију.

М. Г.

Аутор:
Пошаљите коментар