ВАЉАЋЕ НАЗИМУ Сецкани кисели купус у тегли БЕЗ КОНЗЕРВАНСА припрема се за час
Домаћице увелико размишљају шта да спремају за зимницу, па осим ајвара, краставчића, паприке, љутенице, мешане салате, један рецепт за кисели купус на другачији начин може на зиму добро да дође.
Рецепт је једноставан и не одузима много времена.
Потребни састојци за једну теглу:
Купус - 2 - 3 шаке (ситно исецкан или 2 главице средње велчине за 12 - 13 тегли)
За слани раствор
- хималајска со - 2 супене кашике на 1 литар воде
Припрема:
Оперите главице купуса и ситно исецкајте. Можете изрендати ако вам је лакше, на ренде за чипс буде најфиније.
Промешамо исечени купус и почињемо да пунимо опране тегле, можемо користити чекић да притискамо мало. Након тога промешамо сол са тачном пропорцијом воде и преливамо купус до грла тегле.
Затварамо лепо поклопце, промешамо неколико пута сваку теглу. Лепо је да сваки дан мешамо да се имитира процес претакања и да се ферментисање убрза.
Лак и брз рецепт са којим ћете након 3 недеље имати готов исечен кисели купус, који ћете дикретно сипати у јело које кувате и додати свеже у салату.
Дневник/Еспресо