light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

На Централном гробљу у Футогу УБИЈЕНИ МЛАДИЋИ ИСПРАЋЕНИ НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК

28.08.2023. 14:53 15:39
Пише:
Извор: Дневник

На Централном гробљу у Футогу сахрањени су убијени Никола Шумар (19) и Милош Мамула (20).

Први је на вечни починак, око 13.30 часова испраћен Никола Шумар.  После опроштајног говора и  служења опела поворка од неколико стотина људи упутила се у тишини на последњи испраћај. Одмах поред капеле дежурала је екипа Хитне спремна да пружи помоћ уколико би неком од најближих позлило, али и због велике врућине на отвореном простору. Поред гробља је било паркирано преко стотину аутомобила, а било је и такси возила. Већина присутних били су голобради младићи у црним мајицама. 

После око сат времена касније на овом гробљу сахрањен је и убијени Милош Мамула.

Подсетимо, Никола Шумар и Милош Мамула, обојица из Футога, страдали су у пуцњави која се догодила у ноћи између четвртка и петка. Како „Дневник” сазнаје, до ватреног обрачуна дошло је око поноћи у Футогу, у Фрушкогорској улици испред кућног броја седам.

Неколико сати касније, полиција је ухапсила Н. Л. (23) због сумње да је починио кривично дело тешко убиство. Сумња се да је он, на улици, хицима из пиштоља усмртио Николу Шумара и тешко ранио Милоша Мамулу који је, од последица рањавања, преминуо у Клиничком центру Војводине.

Лисице су стављене на руке и Футожанима Р. О. и Г. Б., као и Д. Д. из Новог Сада, који се доводе у везу са убиством двојице младића. Они су, према незваничним информацијама, пронађени у кући једног од осумњичених у Футогу и ухапшени на спавању, у јутарњим сатима.

Ватрени обрачун се догодио у близини Основне школе „Десанка Максимовић” у центру Футога и узнемирио грађане. Како кажу, прво су се чули пуцњи, а убрзо потом и полицијске сирене.

- Читава улица је била блокирана и није нам уопште било свеједно, тако да нисмо ни хтели да излазимо - каже једна Футожанка која живи недалеко од места где се догодио обрачун.

Како је за наш лист потврдио портпарол новосадске Хитне помоћи доктор Зоран Круљ, интервенисале су две ургентне екипе по позиву полиције. Најпре су позив примили 17 минута након поноћи и приликом доласка на лице места затекли мушкарца без свести рањеног из ватреног оружја, којег су одмах превезли на реанимацију Ургентног центра КЦВ.

Након тога је, десетак минута пре један, полиција обавестила Хитну помоћ да се на истој адреси налази још једно рањено лице за које је, на жалост, ургентна екипа констатовала смрт.

Извор „Дневника” каже да је М. М. рањен и затечен на улици испред кућног броја седам, док је нешто више од пола сата касније пронађен и Н. Ш. недалеко од оближњег мостића. Он је, како се претпоставља, покушао да побегне, али је вероватно, због задобијених повреда пао и лекари су, на жалост, могли само да констатују смрт.

Младићи су се, према незваничним информацијама, кобне вечери састали. Наиме, ухапшена четворка се у Фрушкогорску довезла црним аутомобилом, а не искључује се могућност да је било договорено да се нађу на том месту.

- Они су на улици разговарали, али су се потом посвађали. Вероватно, у једном тренутку Н. Л. вади пиштољ, пуца и бежи заједно са осталима - казао нам је наш саговорник упућен у истрагу и истиче да је полиција дошла до снимка са оближњег видео надзора.

Наводно је Н. Л., који се сумњичи за тешко убиство, признао дело и рекао да се плашио да ће га ова двојица убити јер су му претили да ће га исећи мачетом, те је одлучио да он њих упуца. Такође, сам је показао инспекторима где је бацио оружје из ког је пуцао, сазнајемо од извора.

Иначе, осумњичени за пуцњаву Н. Л. и ухапшени О. Р. и Д. Д., како сазнајемо из поузданих извора, већ имају кривичне пријаве за разна кривична дела, док Н. Л. има и две осуде. Четврти ухапшени Б. Г. нема досије у полицији нити се доводи у везу са неким кривичним делима.

С. Х.

 

Аутор:
Пошаљите коментар
ОВО СУ МЛАДИЋИ УБИЈЕНИ У ФУТОГУ! Један покушао да се спасе! На друштвеним мрежама се опраштају од њих: Почивајте у миру (ФОТО)

ОВО СУ МЛАДИЋИ УБИЈЕНИ У ФУТОГУ! Један покушао да се спасе! На друштвеним мрежама се опраштају од њих: Почивајте у миру (ФОТО)

25.08.2023. 14:29 10:58
СНИМАК ХАПШЕЊА НАПАДАЧА у Футогу, ВЈТ квалификовало дело као ТЕШКО УБИСТВО (ВИДЕО)

СНИМАК ХАПШЕЊА НАПАДАЧА у Футогу, ВЈТ квалификовало дело као ТЕШКО УБИСТВО (ВИДЕО)

25.08.2023. 11:59 13:28