clear sky
12°C
26.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9975
usd
111.6175
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ШТА ЈЕДЕ ЂОКОВИЋ У ТОКУ ДАНА? Исхрана за све: Ово су Нолетови оброци захваљујући којима славни тенисер ОСТАЈЕ У ОДЛИЧНОЈ ФОРМИ!

13.08.2023. 13:45 13:54
Пише:
Фото: Фото: Pixabay

Новак Ђоковић је најбољи српски тенисер свих времена. Успео је да уради оно о чему су многи само сањали, током каријере освојио је 23 гренд слем титуле. Славног тенисера многи сматрају најбољим тенисером свих времена, а често истиче да су за то криви исхрана и тренинзи. Једном је прокоментарисао колико му је важно да једе храну током меча.

- Банане, урме и вода, стварно не разумем, свака утакмица је иста, да се договоримо, а они још увек не разумеју. Донесу ми јабуку. Каква јабука, човече. Онда нађем крушку, без урме. Па донесу ми неке магнете, свашта - насмејао се Новак окупљеним новинарима.

Познато је да је из исхране избацио млечне производе, црвено месо, глутен и шећер. Труди се да попије много воде током дана, а не прође ни једно јутро, а да чим се пробуди не попије чашу млаке воде са лимуном. Такође пази да му оброци буду отприлике у исто време, а јутарњу ужину узима само ако му је потребна. Врло често пије сок од целера на празан стомак.

Ово је мени који користи Новак Ђоковић:

Први дан

Доручак: Вода и две кашике меда. Затим једе мусли од органског овса, бруснице, сувог грожђа, семенки бундеве или сунцокрета, бадема. Јутарња ужина (ако је потребно): хлеб без глутена или крекери са авокадом и туњевином.

Ручак: Салата од мешаног поврћа, тестенина примавера без глутена (по жељи се користе тестенине од пиринча, тиквице, шпаргле, сушени парадајз и вегански сир).

Поподневна ужина: Јабука са путером од индијског ораха, диња.

Вечера: Кељ, цезар салата (кељ, коморач, киноа и пињоли) плус дресинг (укључујући инћуне или сардине), супа од минештре, филети лососа са печеним парадајзом и маринадом.

Други дан

Доручак: Вода, две кашике меда, банана са путером од индијског ораха, воће. Јутарња ужина (ако је потребно): тост без глутена са бадемовим путером и медом.

Ручак: Салата од мешаног зеленила, зачињена салата од резанаца (укључујући резанце без глутена, црвену паприку, руколу, индијски орах и листове босиљка, балзамико сирће).

Поподневна ужина: Интегралне плочице са воћем и орасима.

Вечера: Салата од туњевине (боранија, пасуљ, рукола, туњевина, црвена паприка, парадајз и сланутак из конзерве), парадајз супа, печени парадајз.

Трећи дан

Доручак: Вода, две кашике меда, зоб без глутена са путером од индијског ораха и бананом, воће.

Јутарња ужина: Домаћи хумус (укључујући сланутак без глутена и соја сос) са јабукама.

Ручак: Зелена салата, тестенина без глутена са пестом (укључујући тестенину од пиринча, орахе и листове босиљка).

Поподневна ужина: Авокадо са крекерима без глутена, воће.

Вечера: Салата са авокадом и домаћим дресингом, супа од шаргарепе и ђумбира.

kurir.rs/story.hr

Пише:
Пошаљите коментар