overcast clouds
11°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СРПСКОМ ФУДБАЛСКОМ ТРЕНЕРУ у елитном делу Атине УКРАЛИ НОВ АУТО,  реакција полиције потпуно аматерска

02.08.2023. 21:52 21:55
Пише:
Фото: Pixabay.com

Овог лета многим српским туристима је пресело путовање у Грчку и то због лопова.

Иако су се крађе дешавале и ранијих година, чини се да су ове године српска возила посебно таргетирана. Филип Јоргић, фудбалски кондициони тренер, у Атини је био послом и за Telegraf.rs је открио да није ни слутио да ће његов аутомобил бити следећа мета грчке мафије.

- Радим са Мијатом Гаћаиновићем, био сам у хотелу у елитном делу Атине у којем углавном живе сви фудбалери, повео сам и девојку да проведемо неко лепо време када сам ван кампа - почео је своју причу Филип.

Ауто којим је допутовао био је ганц нов, купљен само два дана пре њиховог поласка у Грчку, чак није ни стигао да га осигура. Паркирао га је прекопута хотела где се иначе паркирају сви гости, јер сам хотел нема свој паркинг, не слутивши шта га чека.

- Вече пред полазак моја девојка и ја били смо на вечери са Мијатом и његовом супругом, вратили смо се око десет сати. Паркирао сам ауто и остао будан скоро до пола три јер сам радио на лаптопу, ауто је био на паркингу све време. Ништа се није чуло јер возило иначе има и аларм, као и све пропратне технологије - казао нам је.

Међутим, ујутру, када је овај пар требало да се упути ка Новом Саду, Филипа је дочекало непријатно изненађење - аутомобила није било.

- Девојка је била на базену, а ја сам кренуо до аута јер ми је тамо остао хотелски пешкир и желео сам да га вратим, када сам дошао до паркинга видео сам да ми нема аутомобила.

Овом момку прво је пало на памет да је можда заборавио где се паркирао, јер како и сам каже, често му се то дешавало, ипак на крају је схватио да је покраден.

- Звао сам полицију, а Мијат је алармирао људе из клуба, извршили су увиђај, али сам и ја морао да одем до станице - казао је.

Када је отишао до станице, надао се да ће имати добру сарадњу са полицијом и да ће заједничким снагама успети да нађу возило, међутим, дочекала га је још једна непријатност.

- Ја сам тамо дошао негде око 11, а полицајка ми је рекла дођи у два. Када сам дошао у уговорено време њој се смена завршила, а она се спремила да иде кући... Тада сам схватио да није желела да ради са мном - истакао је Филип и додао да је, уз помоћ људи из клуба, ипак успео да успостави добру комуникацију за полицијом.

Полицајац који је преузео смену открио је тренеру да су овакве крађе аутомобила веома честе, поготово марке коју је Филип поседовао, те да лопови та возила користе како би превозили мигранте, а џипови су им због величине посебно одговарајући.

Председник клуба са којим је радио овом дечку се посебно нашао. Како нам каже, више га је испитао и од полицајца, па су му они и једина нада да ће возило можда и бити нађено.

- Ја сам дао и Мијату овлашћење да, у случају ако се ауто пронађе, може да га преузме и паркира код себе док ја не дођем по њега.

Наш саговорник се вратио у Србију, а још једном је истакао да сарадња са полицијом није ишла тако глатко, све док људи из клуба нису ургирали.

- Они су 20 година иза нас што се тиче државног уређења, потпуно дивља држава, како неко да живи и ради у неком од њихових градова када мора да води рачуна на сваком кораку - казао је и истакао да он није први из тима којем је аутомобил украден.

- Пре пар месеци и једном Шпанцу из екипе украли су поршеа, па су му тражили паре да га врате назад - тврди Филип.

Његово возило је препознатљиво јер позади поред знака Нисан има метална слова "СРБ", а власник моли да се јави свако ко има било какву информацију или га уочи, а поштеном проналазачу следи награда.

(Telegraf.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар