clear sky
3°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВЛАСНИЦИ НЕ ПИТАЈУ ЗА ЦЕНУ СМЕШТАЈА Резервишу собу за свог љубимца пар месеци унапред

29.07.2023. 21:45 21:49
Пише:
Фото: pixabay.com

У јеку сезоне годишњих одмора највећи проблем власника паса је где и коме оставити свог крзненог члана породице.

Да велики број људи није у могућности да поведе свог љубимца на летовање сведоче попуњени капацитети хотела за псе у Панчеву, у којем се место мора резервисати бар месец до два унапред.

У разговору са Стјепаном Стојановићем, власником једног од најстаријих хотела за псе у нашој земљи, лето је доба године када је ово место попуњено до последње собе.

„Након много година бављења овим послом са сигурношћу могу рећи да је ово период године у којем имамо највише посла. Наравно, разне животне приче доводе псе до нашег хотела али свакако један од најчешћих разлога јесу годишњи одмори власника, одласци у иностранство али и неке велике животне промене у којима власници остављају псе на веома дуге временске периоде. У тим ситуацијама пас пролази кроз заиста значајне промене, али и ми заједно са псом“ открива Стојановић.

Он додаје и да је ово услуга коју није могуће добити одмах и сада, те да њена природа захтева благовремену резервацију.

„Услуге чувања паса су у последњих пар година доживеле експанзију, људи су постали доста свеснији по питању бриге о својим љубимцима и то је заиста похвално. У почетку је требало времена навићи их на целу причу око резервације, али сада то већ иде по неком устаљеном методу. Капацитети су нам током летњег периода у потпуности попуњени“, рекао је Стојановић.

ВЛАСНИЦИ НЕ ЖАЛЕ НОВЦЕ

Да власници желе најбоље за своје љубимце сведочи и богата понуда „пакета“ која псима омогућава различите врсте услуга. Од спа третмана, преко шетње на локацији по жељи власника, до президент апартмана, за овакав угођај је, у зависности од пакета, потребно издвојити од 10 до 70 еура по дану.

„Због ствари које се тренутно десавају у свету и глобалног поскупљења свих услуга и наше цене су морале скочити. Веће цене пакета у себи имају већи избор услуга. Оно што са сигурношћу могу рећи је да ћемо се увек прилагођавати захтевима клијента колико год они били специфични“, нагласио је Стојановић.

КЛИМАТИЗОВАНЕ СОБЕ ЗА ПСЕ

Да су тропски дани „погодили“ и хотел за псе Стјепан је објаснио појачаном бригом око човекових најбољих пријатеља.

„Високе температуре су озбиљан проблем за псе, посебно за поједине расе које током несносних врућина стичу услове за лакши развој разноразних инфекција. Из тих разлога су све собе за псе климатизоване. Када пси бораве ван соба, обезбеђена им је велика хладовина“, открива Стојановић.

НЕОБИЧНИ ЗАХТЕВИ ВЛАСНИКА

Иако су у овом хотелу све услуге врло јасно дефинисане, неретко се дешава да власници имају неке необичне захтеве који су углавном везани за материјалне ствари.

„Живимо у неком чудном времену где је емпатија заборављена, а поверење скоро и да не постоји. Сходно томе, неколицина људи је неповерљива код првог остављања. Морамо имати поверење, то није ствар новца, власници нама остављају биће са душом, свог члана породице. Сваки пас је јединка за себе и сваки захтева другачији приступ. Наш задатак је да у току боравка пса у хотелу покушамо задржати његово емотивно стање приближно оном које пас има у свом дому“ открива Стојановић.

Он наглашава и да су необични захтеви власника најчешће повезани са материјалним стварима.

„За разлику од нас људи, пси неће бити радоснији због раскошнијег хотела или позлаћених чинија. Они траже енергију, душу, то нешто што се налази у ваздуху. Квалитетна процена и добро познавање психологије паса су главни адут нашег хотела, и то је нешто што добија сваки пас, неовисно о цени услуге.“

ЦЕНА СМЕШТАЈА ЗА ПСЕ

БЕЈЗИК ПАКЕТ (10-15 еура/дан)

Превоз у посебно опремљеном возилу, како би безбедност и удобност била на првом месту (превоз се наплаћује у зависности од удаљености).

Смештај љубимца у луксузно опремљеним собама и специјално конципираном објекту са посебним стручним надзором 24/7 , климатизоване комфорне просторије са посебним одвојеним одводима.

Ветеринарски надзор.

Три шетње дневно.

Одржавање хигијене и исхране пса у договору са власником.

У зависности од временских услова боравак пса на отвореном, уз разоноду и игру.

(Панчевац/Ана Вугринец)

 

Аутор:
Пошаљите коментар