ОТРОВАЛИ СЕ храном на роштиљању: Заједнички ручак се претворио у драму, НЕКОЛИКО ОСОБА ЗАВРШИЛО СА ЈАКИМ МУЧНИНАМА И БОЛОВИМА у стомаку
ОТРОВАЛИ СЕ храном на роштиљању: Заједнички ручак се претворио у драму, НЕКОЛИКО ОСОБА ЗАВРШИЛО СА ЈАКИМ МУЧНИНАМА И БОЛОВИМА у стомаку
ТОПОЛА: Умало кобно поподне догодило се у ширем центру Тополе, када је група пријатеља, након роштиљања могла да завши на хоспитализацији, а све због, како сумњају могућег тровања храном.
- Скупили смо се на поподневном ручку и роштиљали, али недуго након конзумирања хране код једног пријатеља су кренуле стомачне тегобе у виду повраћања и јаких болова, који су трајали читаву ноћ. Ми смо одмах помислили се ради у вирусу - каже за РИНУ извор упознат са случајем.
Међутим, ту агонији није било краја, јер су се кроз неколико сати код укупно пет особа који су седели за истом трпезом, појавили слични симптоми.
- Били смо сви малаксали и морали смо да прележимо цео дан због јаких болова које смо задобили. Одмах смо отишли у апотеку где смо узели активни угаљ и пробиотик за стомак како би ублажили бол који је тек након неколико сати нестао. Нисмо имали сумње да се ради од тровању храном - прича извор.
Он додаје, поучен личним искуством да се а због високих температута строго поведе рачуна на којим местима се храна купује.
- Сви знамо да је сезона роштиљања поред воде и на лепим местима, али заборављамо да овакве ствари који све то могу покварити. Зато треба бити опрезан када месо и кварљиву робу купујете, добро погледајте да је то адекватно чувано у расхладним витринама и на адекватном месту, као и то да се месо не треба држати у аутомобилу у врелим местима јер се брзо квари - додаје он.
(РИНА)