heavy intensity rain
10°C
22.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9952
usd
110.9275
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ ЧАРДЕ И БАНДЕ Добар залогај уз тамбураше и Дунав

12.06.2023. 09:27 09:37
Пише:
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Дводневни фестивал „Чарде и банде” завршен је синоћ, а као и ранијих година бројни Новосађани и гости нашег града уживали су на Сунчаном кеју у рибљој чорби и печеној риби, које су протеклог викенда припремали мајстори са пет чарди из целог Подунавља, док су добру атмосферу употпунили звуци тамбурашке музике.

Из године у годину, сада већ традиционална манифестација, бележи велику посећеност, што, према речима организатора, показује да је рибља чорба један од највећих дунавских брендова.

Нови Сад, као уосталом и цела Војводина, познати су по добрим тамбурашким оркестрима, али и рибљој чорби, те не чуди што чак ни киша, која је јуче у неколико наврата падала, није спречила суграђане да у паузама када је било лепо време скокну до Кеја, те с пријатељима и породицом, уз звуке тамбурице уживају у храни.

– Љубитељ сам рибљих специјалитета уопште, али не спремам их често, будући да живим у стану, па кад год могу свратим до Рибарца – рекла је Милена из Новог Сада, која је јуче дошла на фестивалски ручак са супругом и пријатељима. – Иначе волим да се шетам по кеју и допада ми се идеја да ту седим, једем рибу и уживам у погледу на Дунав и Тврђаву, а кад томе додате тамбураше, добра атмосфера је загарантована. Додуше, било би још боље да није пала киша, али шта да се ради.

Фестивал „Чарде и банде” организују Удружење грађана „ХБО Цолор Медиа Евентс” и „Петроварадин медија”, уз подршку Министарства туризма и омладине, Градске управе за привреду и компаније „Хајнекен”. Организатори напомињу да су ранијих година мајстори свог заната, са чарди из Мађарске, Хрватске, Словеније, припремили око 2.000 порција рибљег паприкаша, са више од 250 килограма шарана и друге врсте рибе.

Ј. Вукашиновић

 

Пише:
Пошаљите коментар