moderate rain
11°C
29.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

На корак од европског сна: Рукометаши Воше бољи од Нерба

28.05.2023. 21:53 22:36
Пише:
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

НОВИ САД: Рукометаши Војводине направили су сјајан резултат у првом мечу финала Еврокупа и савладали су Норвешки Нербо.

Крцата Слана бара помогла је чети Бориса Ројевића да одигра феноменално и сада их само 60 минута дели од првог Европског трофеја. Домаћи рукометаши су играли на високом нивоу од првог до последнкег судијског звиждука. Покретљивом одбраном са много фаулова и разноврсном офанзивом изненедаили су Нербо и са много ентузијазма очекују реванш који се игра у суботу у Ставенгеру.

На почетку утакмице боље су се снашли гости.

Играли су скандинавским стилом као што се и најављивало са пуно трчања, али и са разноврсним нападом. С друге стране Новосађани су били брзоплети у нападу, посебно бек Мохамед Азиз који је беспотребно журио у реализацији. Брзо је Воша заиграла како зна. Двојица Миљана, Вуковљак и Пушица били су сјајни у дефанзиви и терали су Норвежане да завршавају нападе уз подигнуту руку судија. Крила домаћих Бојан Рађеновић и Дарко Микенковић спремно су чекали контре и тако је Воша брзо стигла до два гола предности на истеку осмог минута (4:2).

Голман шампиона Србије Фран Лучин бранио је одлично у првих 30 минута. Показали су изабраници Бориса Ројевића сав нападачки арсенал противнику. Од муњевитих крила, преко бекова креатора игре па до пивота, све су користичи Новосађани. Након 20 минута домаћи су имали четири гола више (8:4). Подршка препуне Слане много је значила домаћима који су ношени сјајном атмсофером били на висина задатка.


Разлика захтева опрез

Направили смо добар резултат, али не могу да будем у потпуности задовољан. Нербо је идлична екипа и много би био спокојнији да смо победили са двоцифреном разликом. Борили смо се као лавови, али умор је очигледан. Играчи су ми тражили измене и то довољно говори о пакленом темпо. Срећом сада нам предстоји одмор и припрема за реванш суботу. Такође постоји могућност да се неки од повређених играча опораве за други меч што ме веома радује и мислим да су нам, ако се то деси шансе за позитиван резултат веће, изјавио је након утакмице тренер Војводине Борис Ројевић.


Похвала за навијање иде и гостима из Норвешке који су превалили пут дугачак и пружили подршку својим рукометашима. Око стотињак симпатизера Нерба било је у спортском центру Слана бара. Није падала Воша у првом полувремену, константно је играла квалилетно чему у прилог иде и резултат.

У наставку сусрета гости су покушали да нападају са седам играча, без голмана што су домаћи сјајни искористили и постизали лаке поготке. Са бравурама на голу Воше наставио је хрватски интернационалац који је имао неколико везаних одбрана. Играла је Војводина веома добро, али су и Норвежани показали квалитет и на тренутке смањивали разлику. Успевали су гости да постижу поготке иако су имали мало опција, највише голова постигли су преко крила Свенсгарда и Туеа.


Код куће је све могуће

Најпре бих честитао бих Војводини на доброј сезони и титули у домаћем шампионату. Што се тиче утакмице одлични су били Новосађани и заслужено су славили. Иако су били без неколико важних играча увели су нове рукометаше за иоје се нисмо спремали и то је исто допринело лошијој игри. Очекивао сам да ћемо успети да додатно смањимо на пет голова, али овако са седам голова заостатка нам предстоји веома тежак задатак. Наравно код куће увек верујемо у победу и сигуран сам да моји момци могу до преокрета, поручио је тренер Нерба Руд Фредерик: 


Паметним резоновањем Војводина је искористила све грешке противника и сурово их казнила. Након 42 минута игре резултат је био (21:13). Један од најбољих играча домаћих Мохамед Азиз се мучио са реализацијом, али је зато разигравао саиграче и допринео игри. Када год би напад био у позној фази Новосађани су играли преко расположених крила Бојана Рађеновића и Дарка Миленковић што се показало као пун погодак. У финишу сусрета пришли су Норвежани на шест голова минуса искористивши пад концетрације домаћих, направили су неколико беспотребних искључења, али су се ипак консолидовали, привели меч крају и пред реванш имају великих седам голова предности.

В. Гвозденовић

Војводина - Нербо 30:23 (15:8)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 2000. Судије: Мандак и Рудински (Словачка). Седмерци: Војводина 2 (2), Нербо 3 (3). Искључења: Војводина 10, Нербо 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин 1 (10 одбрана), Шијан, Васић, С. Милић 4, Оцвирк 4 (2), Вуковљак, Азиз 2, М. Драшко, Миленковић 3, Пушица, Рађеновић 4, Пешић 2, Томић 2, Куртеш, Роган 5, Пуховски 3.

НЕРБО: О. Норланд 1, Х. Норланд, А. Хаугсен 3, Р. Хаугсен, Т. Хаугсен, Свенсгард 6 (2), Кристенсен, Лоде 3, Ларсен, Лоте, Туе 8, Бергендал, Олсет, Лине, Хамре, Едланд.

Аутор:
Пошаљите коментар