Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na korak od evropskog sna: Rukometaši Voše bolji od Nerba

28.05.2023. 21:53 22:36
Piše:
Foto: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

NOVI SAD: Rukometaši Vojvodine napravili su sjajan rezultat u prvom meču finala Evrokupa i savladali su Norveški Nerbo.

Krcata Slana bara pomogla je četi Borisa Rojevića da odigra fenomenalno i sada ih samo 60 minuta deli od prvog Evropskog trofeja. Domaći rukometaši su igrali na visokom nivou od prvog do poslednkeg sudijskog zvižduka. Pokretljivom odbranom sa mnogo faulova i raznovrsnom ofanzivom iznenedaili su Nerbo i sa mnogo entuzijazma očekuju revanš koji se igra u subotu u Stavengeru.

Na početku utakmice bolje su se snašli gosti.

Igrali su skandinavskim stilom kao što se i najavljivalo sa puno trčanja, ali i sa raznovrsnim napadom. S druge strane Novosađani su bili brzopleti u napadu, posebno bek Mohamed Aziz koji je bespotrebno žurio u realizaciji. Brzo je Voša zaigrala kako zna. Dvojica Miljana, Vukovljak i Pušica bili su sjajni u defanzivi i terali su Norvežane da završavaju napade uz podignutu ruku sudija. Krila domaćih Bojan Rađenović i Darko Mikenković spremno su čekali kontre i tako je Voša brzo stigla do dva gola prednosti na isteku osmog minuta (4:2).

Golman šampiona Srbije Fran Lučin branio je odlično u prvih 30 minuta. Pokazali su izabranici Borisa Rojevića sav napadački arsenal protivniku. Od munjevitih krila, preko bekova kreatora igre pa do pivota, sve su korističi Novosađani. Nakon 20 minuta domaći su imali četiri gola više (8:4). Podrška prepune Slane mnogo je značila domaćima koji su nošeni sjajnom atmsoferom bili na visina zadatka.


Razlika zahteva oprez

Napravili smo dobar rezultat, ali ne mogu da budem u potpunosti zadovoljan. Nerbo je idlična ekipa i mnogo bi bio spokojniji da smo pobedili sa dvocifrenom razlikom. Borili smo se kao lavovi, ali umor je očigledan. Igrači su mi tražili izmene i to dovoljno govori o paklenom tempo. Srećom sada nam predstoji odmor i priprema za revanš subotu. Takođe postoji mogućnost da se neki od povređenih igrača oporave za drugi meč što me veoma raduje i mislim da su nam, ako se to desi šanse za pozitivan rezultat veće, izjavio je nakon utakmice trener Vojvodine Boris Rojević.


Pohvala za navijanje ide i gostima iz Norveške koji su prevalili put dugačak i pružili podršku svojim rukometašima. Oko stotinjak simpatizera Nerba bilo je u sportskom centru Slana bara. Nije padala Voša u prvom poluvremenu, konstantno je igrala kvaliletno čemu u prilog ide i rezultat.

U nastavku susreta gosti su pokušali da napadaju sa sedam igrača, bez golmana što su domaći sjajni iskoristili i postizali lake pogotke. Sa bravurama na golu Voše nastavio je hrvatski internacionalac koji je imao nekoliko vezanih odbrana. Igrala je Vojvodina veoma dobro, ali su i Norvežani pokazali kvalitet i na trenutke smanjivali razliku. Uspevali su gosti da postižu pogotke iako su imali malo opcija, najviše golova postigli su preko krila Svensgarda i Tuea.


Kod kuće je sve moguće

Najpre bih čestitao bih Vojvodini na dobroj sezoni i tituli u domaćem šampionatu. Što se tiče utakmice odlični su bili Novosađani i zasluženo su slavili. Iako su bili bez nekoliko važnih igrača uveli su nove rukometaše za ioje se nismo spremali i to je isto doprinelo lošijoj igri. Očekivao sam da ćemo uspeti da dodatno smanjimo na pet golova, ali ovako sa sedam golova zaostatka nam predstoji veoma težak zadatak. Naravno kod kuće uvek verujemo u pobedu i siguran sam da moji momci mogu do preokreta, poručio je trener Nerba Rud Frederik: 


Pametnim rezonovanjem Vojvodina je iskoristila sve greške protivnika i surovo ih kaznila. Nakon 42 minuta igre rezultat je bio (21:13). Jedan od najboljih igrača domaćih Mohamed Aziz se mučio sa realizacijom, ali je zato razigravao saigrače i doprineo igri. Kada god bi napad bio u poznoj fazi Novosađani su igrali preko raspoloženih krila Bojana Rađenovića i Darka Milenković što se pokazalo kao pun pogodak. U finišu susreta prišli su Norvežani na šest golova minusa iskoristivši pad koncetracije domaćih, napravili su nekoliko bespotrebnih isključenja, ali su se ipak konsolidovali, priveli meč kraju i pred revanš imaju velikih sedam golova prednosti.

V. Gvozdenović

Vojvodina - Nerbo 30:23 (15:8)

NOVI SAD: SC Slana bara, gledalaca 2000. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Vojvodina 2 (2), Nerbo 3 (3). Isključenja: Vojvodina 10, Nerbo 6 minuta.

VOJVODINA: Lučin 1 (10 odbrana), Šijan, Vasić, S. Milić 4, Ocvirk 4 (2), Vukovljak, Aziz 2, M. Draško, Milenković 3, Pušica, Rađenović 4, Pešić 2, Tomić 2, Kurteš, Rogan 5, Puhovski 3.

NERBO: O. Norland 1, H. Norland, A. Haugsen 3, R. Haugsen, T. Haugsen, Svensgard 6 (2), Kristensen, Lode 3, Larsen, Lote, Tue 8, Bergendal, Olset, Line, Hamre, Edland.

Autor:
Pošaljite komentar