broken clouds
14°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТСЦ сјајан, биће то прави дерби севера

06.04.2023. 10:12 10:14
Пише:
Фото: ФК Војводина/ Немања Николић добар и у дефанзиви

Фудбалери Војводине савладали су Партизан са 2:1 у prеthodnom колу Суперлиге Србије и доказали да се налазе у доброј форми, о чему сведочи и то да су још увек непоражени у пролећном делу шампионата.

Један од најзаслужнијих за тријумф над црно-белима био је Немања Николић, који је другим голом Новосађана у финишу дотукао ривала, којем је остало само да ублажи неуспех. Николић је прекинуо дуг голгетерски пост, што је почело да се назире још против Радничког из Ниша, када је уписао асистенцију. Од тада је имао променљиву минутажу, да би против клуба из Хумске у игру ушао са клупе и моментално био продуктиван.

– Заслужили смо победу, требао је можда још и у првом полувремену да постигнемо гол. Нисмо дозволили Партизану да игра боље. Уз сво дужно поштовање према имену клуба и квалитету играча, неутралисали смо их у свим сегментима. Да смо као на ЈНА ушли лагано у утакмицу, поклонили им гол, можда би отишло на другу страну. То су све добри играчи. Кажу да је Партизан слабији, са чим уопште нисам сагласан. Тим који је победио Келн не може да буде лош. Друга ствар је што је ситуација у клубу лоша – објаснио је Николић.


Занимљивије првенство

Нападач Војводине говорио је и о томе да је позитиван тренд ове сезоне што се више клубова бори за врх табеле.

– Добро је да се дешава нешто у српском фудбалу. ТСЦ, Чукарички, Војводина, то је неколико тимова који се боре за Европу. Занимљивије је првенство. Волео бих и трка за прво место да буде неизвесна, али Звезда игра тренутно најбоље од свих и треба им одати признање – рекао је Николић.


Упркос томе што је одлучио победника сусрета, Николић је самокритичан због партија у досадашњем делу сезоне.

– Слаба форма, уопште нисам задовољан. Постигао сам гол, али када имате нападача који није био стрелац седам месеци, то је забрињавајуће. Ако до краја сезоне могу да побољшам учинак, ако моји голови или асистенције одлуче да ли ћемо узети три бода, бићу врло срећан због тога. Имао сам потешкоћа са повредама, каснио сам на припреме, због неких приватних проблема. То није оправдање, професионалац сам. Нико те неће питати сутра да ли си каснио или ниси.

Војводину сутра од 17 часова очекује сусрет са ТСЦ-ом у Бачкој Тополи, централна утакмица 29. кола Суперлиге.

– Имају сјајан колектив, сјајно руководство. То што су други на табели, уопште није случајно. То је за сваку похвалу. Већина клубова треба да се угледа на Војводину, ТСЦ, Чукарички, како треба да се понаша према играчима, па тек онда да се тражи резултат. Не може да се тражи резултат, ако је у клубу хаос. Свака част ТСЦ-у, биће прави северни дерби, надам се да ћемо да освојимо три бода – истакао је Немања Николић.

В. М. Петровић

Новосађани велики дужници

Фудбалери ТСЦ–а архивирали су важну победу у Сурдулици против Радника (1:0) и окренули се сутрашњем мечу са Војводином. После дана одмора, фудбалери ТСЦ-а су одрадили квалитетан тренинг у „балону“ у свом спортском центру на ободу Бачке Тополе. Атмосфера је била сјајна упркос лошем времену, снегу и киши, који није реметио тренинг.

– Момци су сјани – каже тренер ТСЦ Жарко Лазетић. – Одиграли су у Сурдулици изванредан меч, по тешким условима, све време смо доминирали. Терен је био очајан, нереван, трава је била велика, тешко је било контролисати лопту, али су се играчи сјајно сналазили.

Победом у Сурдулици ТСЦ се учврстио на другој позицији на табеле, са лепим изгледима да и на крају основног дела такмичења ту позицију задржи. Сутра дочекују екипу Војводине, а у последњем колу гостују Вождовцу на „крову“.

– Ситуација је доста добра – објаснио је Лазетић. – Ђаковац је издржао казну и он ће се вратити у тим, а опоравили су се и Чалушић и Радин, који нису ни путовали у Сурдулицу. Успели смо да одморимо и младог Раткова, који је у паузи првенства одиграо  два меча за младу репрезентацију. Ни Антонић ни Цветиновић нису потпуно фит, али су сада у пуном тренингу. Комплетни смо, што је најважније. Још нисмо анализирали игру Новосађана, знам да су променули неке ствари, играју офанзивније и разноврсније.

Јесенас су фудбалери ТСЦ у Новом Саду славили 2:1, головима Цветковића и Луке Илића, али Тополчани више памте пораз у двомечу са црвено–белима у Арени, који их је удаљио од Европе.

– Војводина је наш велики дужник – тврди Лазетић. – У последњем колу доигравања изгубили смо од Новосађана са 0:2 и тако остали без места које је водило у квалификације за Лигу конференција. Сада морамо да будемо опрезнији и паметнији, не смемо да направимо нову грешку.

Г. Ковач

Аутор:
Пошаљите коментар