Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TSC sjajan, biće to pravi derbi severa

06.04.2023. 10:12 10:14
Piše:
Foto: FK Vojvodina/ Nemanja Nikolić dobar i u defanzivi

Fudbaleri Vojvodine savladali su Partizan sa 2:1 u prethodnom kolu Superlige Srbije i dokazali da se nalaze u dobroj formi, o čemu svedoči i to da su još uvek neporaženi u prolećnom delu šampionata.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf nad crno-belima bio je Nemanja Nikolić, koji je drugim golom Novosađana u finišu dotukao rivala, kojem je ostalo samo da ublaži neuspeh. Nikolić je prekinuo dug golgeterski post, što je počelo da se nazire još protiv Radničkog iz Niša, kada je upisao asistenciju. Od tada je imao promenljivu minutažu, da bi protiv kluba iz Humske u igru ušao sa klupe i momentalno bio produktivan.

– Zaslužili smo pobedu, trebao je možda još i u prvom poluvremenu da postignemo gol. Nismo dozvolili Partizanu da igra bolje. Uz svo dužno poštovanje prema imenu kluba i kvalitetu igrača, neutralisali smo ih u svim segmentima. Da smo kao na JNA ušli lagano u utakmicu, poklonili im gol, možda bi otišlo na drugu stranu. To su sve dobri igrači. Kažu da je Partizan slabiji, sa čim uopšte nisam saglasan. Tim koji je pobedio Keln ne može da bude loš. Druga stvar je što je situacija u klubu loša – objasnio je Nikolić.


Zanimljivije prvenstvo

Napadač Vojvodine govorio je i o tome da je pozitivan trend ove sezone što se više klubova bori za vrh tabele.

– Dobro je da se dešava nešto u srpskom fudbalu. TSC, Čukarički, Vojvodina, to je nekoliko timova koji se bore za Evropu. Zanimljivije je prvenstvo. Voleo bih i trka za prvo mesto da bude neizvesna, ali Zvezda igra trenutno najbolje od svih i treba im odati priznanje – rekao je Nikolić.


Uprkos tome što je odlučio pobednika susreta, Nikolić je samokritičan zbog partija u dosadašnjem delu sezone.

– Slaba forma, uopšte nisam zadovoljan. Postigao sam gol, ali kada imate napadača koji nije bio strelac sedam meseci, to je zabrinjavajuće. Ako do kraja sezone mogu da poboljšam učinak, ako moji golovi ili asistencije odluče da li ćemo uzeti tri boda, biću vrlo srećan zbog toga. Imao sam poteškoća sa povredama, kasnio sam na pripreme, zbog nekih privatnih problema. To nije opravdanje, profesionalac sam. Niko te neće pitati sutra da li si kasnio ili nisi.

Vojvodinu sutra od 17 časova očekuje susret sa TSC-om u Bačkoj Topoli, centralna utakmica 29. kola Superlige.

– Imaju sjajan kolektiv, sjajno rukovodstvo. To što su drugi na tabeli, uopšte nije slučajno. To je za svaku pohvalu. Većina klubova treba da se ugleda na Vojvodinu, TSC, Čukarički, kako treba da se ponaša prema igračima, pa tek onda da se traži rezultat. Ne može da se traži rezultat, ako je u klubu haos. Svaka čast TSC-u, biće pravi severni derbi, nadam se da ćemo da osvojimo tri boda – istakao je Nemanja Nikolić.

V. M. Petrović

Novosađani veliki dužnici

Fudbaleri TSC–a arhivirali su važnu pobedu u Surdulici protiv Radnika (1:0) i okrenuli se sutrašnjem meču sa Vojvodinom. Posle dana odmora, fudbaleri TSC-a su odradili kvalitetan trening u „balonu“ u svom sportskom centru na obodu Bačke Topole. Atmosfera je bila sjajna uprkos lošem vremenu, snegu i kiši, koji nije remetio trening.

– Momci su sjani – kaže trener TSC Žarko Lazetić. – Odigrali su u Surdulici izvanredan meč, po teškim uslovima, sve vreme smo dominirali. Teren je bio očajan, nerevan, trava je bila velika, teško je bilo kontrolisati loptu, ali su se igrači sjajno snalazili.

Pobedom u Surdulici TSC se učvrstio na drugoj poziciji na tabele, sa lepim izgledima da i na kraju osnovnog dela takmičenja tu poziciju zadrži. Sutra dočekuju ekipu Vojvodine, a u poslednjem kolu gostuju Voždovcu na „krovu“.

– Situacija je dosta dobra – objasnio je Lazetić. – Đakovac je izdržao kaznu i on će se vratiti u tim, a oporavili su se i Čalušić i Radin, koji nisu ni putovali u Surdulicu. Uspeli smo da odmorimo i mladog Ratkova, koji je u pauzi prvenstva odigrao  dva meča za mladu reprezentaciju. Ni Antonić ni Cvetinović nisu potpuno fit, ali su sada u punom treningu. Kompletni smo, što je najvažnije. Još nismo analizirali igru Novosađana, znam da su promenuli neke stvari, igraju ofanzivnije i raznovrsnije.

Jesenas su fudbaleri TSC u Novom Sadu slavili 2:1, golovima Cvetkovića i Luke Ilića, ali Topolčani više pamte poraz u dvomeču sa crveno–belima u Areni, koji ih je udaljio od Evrope.

– Vojvodina je naš veliki dužnik – tvrdi Lazetić. – U poslednjem kolu doigravanja izgubili smo od Novosađana sa 0:2 i tako ostali bez mesta koje je vodilo u kvalifikacije za Ligu konferencija. Sada moramo da budemo oprezniji i pametniji, ne smemo da napravimo novu grešku.

G. Kovač

Autor:
Pošaljite komentar