overcast clouds
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Јовановић с новим стручним штабом: Треће место остаје примарни циљ Воше

28.02.2023. 10:06 10:08
Пише:
Извор: Rukovodstvo sportskog sektora FK Vojvodina pred put u Niš, na gostovanje kod Radničkog

НОВИ САД: Војводина ће данас у Нишу, као и у свим утакмицама које после гостовања код Радничког следе, у основи имати намеру да победи, јер једино тако може до трећег места на табели, што је остао примарни циљ колектива у пола белом, пола у црвеном. Храбро је то најавио спортски директор клуба Марко Јовановић на представљању новог стручног штаба, са Радославом Батаком на челу.

– Ми не одустајемо од нашег циља, то је треће место на крају сезоне. Мислим да још имамо шанси да се за то изборимо. Биће тешко, али не одустајемо – рекао је Јовановић, захваљујући притом Милану Раставцу и његовом штабу који су, како је нагласио, у Војводину донели доста добрих ствари, али да је шок терапија морала да уследи после два узастопна ремија у сусретима са екипама из доњег дела табеле.

– Свима нам је јасно где се налазимо и то да тренутна позиција није била у плану на почетку сезоне – рекао је Радослав Батак у првом обраћању новинарима. – Шесто место не може да задовољни никога у Војводини, јер наш клуб по својој традицији, по условима и по играчком кадру, Управном одбору, граду, навијачима заслужује и мора сваке године да игра у Европи. Из ове перспективе знам да циљ није лаган, али ми не бисмо били ту и не бисмо размишљали позитивно да не верујемо у пројекат и да не верујемо у могућност да играче, који имају знање и квалитет, вратимо на прави колосек.

У Батаковом стручном штабу су Милан Степанов, Душан Бајић и Никола Ковачевић, као и кондициони тренер Александар Јованчевић, који је после ангажовања у многим појединачним и колективним спортовима новосадских клубова, први пут позван да ради и у фудбалском клубу. Сви они, без задршке, следе и подржавају амбициозне најаве новог шефа, уз нагласак да су још као играчи исте генерације, рачунајући и спортског директора, имали прилику да се упознају и да одреде заједничке вредности, које сада имају прилику да преточе у тренерску праксу у незавидном моменту Војводининог резултатског посртања.


У Ниш по бодове

Мало је времена имао Радослав Батак на располагању за припрему екипе за гостовање у Нишу. Упркос том хендикепу, најавио је позитиван резултат и повратак Војводине на европску позицију.

– Са играчима сам разговарао шта је то што би могло да се поправи у најкраћем року да бисмо постигли позитиван резултат – рекао је Батак. – Имали смо састанак на коме сам им скренуо пажњу на нешто што ћу им понављати свакодневно, да су у великом клубу, да имају више него добре плате за наше услове, да имају озбиљну организацију у клубу и да морају да на то адекватно одговоре и узврате. Што се Радничког тиче, у последње три утакмице они нису постигли гол, знамо како играју, знамо Лалатовића, који је са нашим клубом освојио Куп Србије. Утакмицу започињемо са респектом према противнику, уз веровање да имамо квалитет и да знамо шта хоћемо, а то је да се после гостовања у Нишу вратимо на позицију на табели која нас води у Европу.


– Заједно смо гинули за овај клуб као играчи и не бисмо били ту да се бојима изазова – коментар је Милана Степанова. – Даћемо све од себе да што дуже останемо овде и да оправдамо очекивања. Не бих дужио, увек сам више волео да причам на терену и као играч и сада као члан Батаковог штаба.

Душан Бајић се на фудбалској сцени легитимисао учинком у ТСЦ– у и у Пролетеру, а ангажман у Војводини прихватио је као могућност да ради са играчима које је као тренер у омладинској школи Војводине усмеравао ка фудбалским изазовима професионалног нивоа. Јединствени став и опредељење новог шефа и његових сарадника у сагласности је са дугорочним европски прокламованог циља Војводине. Сви су, такође, сагласни да Војводина има и играче и услове за европске изазове, ризикујући тако таман у мери у којој је и Милан Раставац ризиковао. У фудбалу, нарочито српском, без ризика нема ни могућности за опстанак на тренерској сцени, у складу са оном народном „пуковник или покојник“, питање је сад.

Л. Бакмаз

 

Аутор:
Пошаљите коментар
Воша ремизирала на Карађорђу с Радником

Воша ремизирала на Карађорђу с Радником

24.02.2023. 18:24 18:26