overcast clouds
14°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић са Николом Недељковићем: Хвала што си имао чрврсту српску главу да све издржиш

30.12.2022. 10:47 11:37
Пише:
Извор: Танјуг/Сава Радовановић

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас у Београду Николу Недељковића који је пуштен на слободу након шест месеци проведених у затвору у Приштини.

На пријем код Вучића, Никола је дошао заједно са родитељима и сестром, а присуствовао је и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

"Никола воли да се бави технологијама и студира на Вишој пословној школи и имамо две понуде за тебе, да ли хоћеш у Канцеларији за КиМ да се бавиш хуманитарним радом и студираш  или хоћеш да радиш у Министарству за телекомуникације", рекао је Вучић Николи Недељковићу, који је са родитељима и сестром дошао у пријем у Председништво Србије.

"Родитељи су те највише чекали, Мајка Слободанка је имала пуно здравствених проблема и говорила је - само да дочека сина", казао је Вучић.

Вучић је  пренео да му је Никола рекао да се није плашио јер је знао да ништа није урадио.

"Као и много наше деце која на Видовдан оду на Газиместан, замилисте страшног греха, види се на снимку како да виче - Србија и што је носио мајцу - Нема предаје. То је био сав грех, па су пронашли тројицу припадника КПС, који нису ни поновили тобож инкриминишуће дело, а тога наравно на снимцима ни нема. Као што су упадали у станове и куће Срба, па доводили наводне сведоке да кажу да су ту живели, тако су и овде желели да сломе једног младића само зато што је Србин. Ми смо се онолико мало колико смо могли трудили да помогнемо, иако је тешко разговарати са онима разговор нису ни желиели. Зато било важно да останеш чисте главе.

Вучић му је рекао да може сам да изабере пошто је имао такав однос према својој земљи и народу и да ће му зато држава помоћи.

"Бићеш појачање за државу, хвала сине још једном што си имао чврсту спрску главу", истакао је Вучић.

Никола Недељковић је рекао током састанка са председником Србије Александром Вучићем да никога не мрзи као што су га оптужили и осудили, већ да само воли и поштује своју земљу.

Недељковић је навео да се никада није бавио политиком и да га она и не занима и захвалио председнику, Канцеларији за Косово и Метохију и српском народу што су од почетка били уз њега и његову породицу и пружали им пуну подршку.

"Битно ми је да кажем да не мрзим никога, као што су ме оптуживали и осудили, само волим и постујем своју земљу, волим своје и то је то", казао је Недељковић. Председник Вучић је казао да се за понуде за посао које је Недељковић добио нису раније договарали.

"Ми се нисмо договорили, Никола ово први пут чује, у сваком случају када сам видео ваш загрљај тог дана толико ми је значило, ваш дом у Сремчици ми је био дом сваког нашег човека у Србији и где год да живи.

 Младић Никола Недељковић (20) из Београда, кога је на Видовдан ухапсила косовска полиција на Газиместану, пуштен је на слободу пре два дана.

Недељковић је 6. септембра осуђен на осам месеци затвора због наводног "изазивање етничке мржње и нетрпељивости", после чега је два месеца провео у притвору.

Почетком децембра, Апелациони суд у Приштини је смањио казну Недељковићу. 

Породица Недељковић-поносни и честити Срби, на најбоји начин васпитали сина

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да му је данас била част да упозна Николу Недељковића  и његову породицу, који је био ухапшен на Газиместану и сада пуштен на слободу након шест месеци проведених у затвору у Приштини, и захвалио им што су поносни и честити Срби и одгајили свог сина на најбољи могући начин.

"То са политиком нема везе, упознао сам једну дивну породицу Драгомира, Слободанке и његову старију сестру Марију, Бојана нисам. Заиста дивна породица, поносних и честитих Срба, родитеља који су одгајили дечака на најбољи и најлепши могући начин", рекао је Вучић и Председништву Србије.

Казао је да Никола када држава  даје новчану помоћ младима он то одмах проследи у хуманитарне сврхе.

"Велико срце има, васпитан је у радничкој породици, из Сремчице. Његов случај показује са ким имамо посла. Тог дана је био ухапшен и Ристо Јовановић из Црне Горе, без икаквог разлога и њему је била додељена новчана казна, а Николи зато што је из Београда затворска казна од осам месеци. Наравно, немају ништа, материјални докази су пет фотографија, од  тога је на три фотографије у  белој мајци, а на две види се да се слика са заставом коју је добио од неког другог, са поносом би и да је била његова - тробојка на којој пише - нема предаје. 

То им није било довољно да га осуде, па су довели тројицу лажова који су потврдили да је наводно изговарао речи мржње и певао - уби Шиптара, што се није десило и немају доказ. Чак немају ни како је отварао уста", рекао је Вучић.

Председник је рекао да је добро што Никола упркос томе не мрзи никога и воли своју отаџбину, као и што ће радити за државу и водити као неосуђивано лице и имати иста права као они који нису прошли кроз ту евиденцију или против којих је подигнута оптужница.

"Што се тиче закона Србије, он је чист као суза", истакао је Вучић.

Аутор:
Пошаљите коментар