broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МИЛОШ КРАСИЋ Јачи смо од дефанзивних „сајџија”

02.12.2022. 10:48 10:57
Пише:
Извор: Youtube/ SoS kanal

С великом пажњом утакмице на 22. Светском фудбалском првенству у Катару прати Милош Красић, некадашњи репрезентативац наше земље и играч Војводине, руског ЦСКА из Москве, италијанског Јувентуса, турског Фенербахчеа, француске Бастије и пољске Лехије из Гдањска.

Сјајни плавокоси фудбалер у дресу с државним грбом уписао је 48 наступа и постигао три гола, а још нам је у сећању онај његов продор по десној страни и центаршут у утакмици с Немачком на Мундијалу у Јужној Африци 2010. године, када је пронашао Жигића, који је лопту спустио до стрелца победничког гола Милана Ланета Јовановића.

Радо је популарни Краса прихватио нашу молбу да, за читаоце „Дневника“, нешто више каже о збивањима у Катару, с посебним освртом на селекцију Србије.

Како оцењујете досадашње догађаје на Мундијалу?

- До сада је, по мени, највише показала селекција Бразила, која игра сјајан фудбал – рекао је Красић. – Уз њу, издвојио бих и Француску, али и Енглеску, која  има зрелост и снагу. За „кариоке“ сам знао да су изузетно снажни и мислим да је добро било то што смо дуел с њима прегрмели одмах на почетку такмичења. Надао сам се евентуалном ремију, јер сам очекивао да се наша екипа „напали“ и крене ка голу ривала. Ипак, Бразил је показао квалитет и то какав пресинг користи, па нас је онемогућио да играмо онако како смо желели.

После пораза на премијери, Пиксијеви изабраници су испустили победу у дуелу с Камеруном, иако су имали вођство од 3:1?

- Ни данас ми није баш јасно шта се то догодило. Сви ми, навијачи, били смо разочарани после тог ремија, а сигурно је да је најтеже било самим играчима. Изашли су веома високо и било ми је драго због тога, али, чини ми се, недостајало им је свежине у критичним тренуцима сусрета и боља међусобна комуникација. Ипак, када се игра на том нивоу, није некако у реду да се испусти предност од два гола... Веровали смо да ће „орлови“ да сачувају то вођство и било је потребно да се скупе и баш то учине. Видим, сада да сви криве селектора Стојковића, говорећи да је требао нешто да мења... Не знам, нисам тамо, али знам једно, а то је да су играчи желели да савладају Камерунце.

Под условом да Бразил, очекивано, савлада афричку селекцију у трећем колу, Србији је за пролаз у осмину финала неопходна било која победа над Швајцарском сутра увече?

- Добиће Бразил Камерунце, у то не сумњам, јер је, моје је размишљање, селекција из Африке међу најслабијим учесницима догађаја у Катару. Што се Швајцарске тиче, реч је о дефанзивној екипи, која је у прва два кола постигла само један гол и убеђен сам да имамо квалитетнији тим од њих. И поред тога, очекујем тешку утакмицу, али би наш мотив, снага на средини терена и индивидуална решења, могли да буду пресудни. Пиксијвим изабраницима треба да буде у глави и то да им је ово можда последње светско првенство  и с таквим ставом морају да уђу у утакмицу.


О Вањи, Сергеју и Дући

Ваш фудбалски пут почео је из Војводине, па нас занима како видите учинак момака који су наставили вашом стазом: Вање и Сергеја Милинковић-Савића, Душана Тадића, па и Срђана Бабића?

- Вањине одбране ме уопште не чуде, јер били смо једно време заједно у Пољској и уверио сам се да може да брани и за најјаче европске тимове.  Честитам му на досадашњим издањима и желим му да буде још сигурнији и бољи. Што се Сергеја тиче, гол који је постигао против Камеруна и његови пасови довољно говоре сами за себе и убеђен сам да ће тек да докаже квалитет. Душан Тадић је предводник ове генерације, прави капитен, човек од кога пуно тога зависи у игри наше селекције... Сви они знају да играју и убеђен сам да ће то да покажу и сутра увече и да поведу Србију ка великој победи – јасан је био Красић.


Који је пут до који води до славља Србије?

- Потребна нам је, понављам, много боља комуникација, пре свега у одбрани. Индивидуални потези на средини терена могли би да омогуће нашим нападачима да улазе у прилике и постигну неки гол и очекујем да се баш то и деси. Швајцарци тешко стварају шансе, у прва два сусрета само једном су успели да затресу мрежу и волео бих да ни против нас не буду успешни у нападу.

Шта мислите о догађају у Катару, који нас ових дана заокупља?

- Светско првенство је прави спектакл, а све везано за њега је специфично. Када то каже, мисли на кратке припреме, преко мотивације, до малог времена између утакмица, када нема времена да се нешто битно промени. Верујем, као и сви љубитељи фудбала у Србији, да ће сутра наш државни тим да покаже пуну снагу и нађе се у осмини финала – поручио је Милош Красић. 

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар