Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MILOŠ KRASIĆ Jači smo od defanzivnih „sajdžija”

02.12.2022. 10:48 10:57
Piše:
Izvor: Youtube/ SoS kanal

S velikom pažnjom utakmice na 22. Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru prati Miloš Krasić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje i igrač Vojvodine, ruskog CSKA iz Moskve, italijanskog Juventusa, turskog Fenerbahčea, francuske Bastije i poljske Lehije iz Gdanjska.

Sjajni plavokosi fudbaler u dresu s državnim grbom upisao je 48 nastupa i postigao tri gola, a još nam je u sećanju onaj njegov prodor po desnoj strani i centaršut u utakmici s Nemačkom na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine, kada je pronašao Žigića, koji je loptu spustio do strelca pobedničkog gola Milana Laneta Jovanovića.

Rado je popularni Krasa prihvatio našu molbu da, za čitaoce „Dnevnika“, nešto više kaže o zbivanjima u Kataru, s posebnim osvrtom na selekciju Srbije.

Kako ocenjujete dosadašnje događaje na Mundijalu?

- Do sada je, po meni, najviše pokazala selekcija Brazila, koja igra sjajan fudbal – rekao je Krasić. – Uz nju, izdvojio bih i Francusku, ali i Englesku, koja  ima zrelost i snagu. Za „karioke“ sam znao da su izuzetno snažni i mislim da je dobro bilo to što smo duel s njima pregrmeli odmah na početku takmičenja. Nadao sam se eventualnom remiju, jer sam očekivao da se naša ekipa „napali“ i krene ka golu rivala. Ipak, Brazil je pokazao kvalitet i to kakav presing koristi, pa nas je onemogućio da igramo onako kako smo želeli.

Posle poraza na premijeri, Piksijevi izabranici su ispustili pobedu u duelu s Kamerunom, iako su imali vođstvo od 3:1?

- Ni danas mi nije baš jasno šta se to dogodilo. Svi mi, navijači, bili smo razočarani posle tog remija, a sigurno je da je najteže bilo samim igračima. Izašli su veoma visoko i bilo mi je drago zbog toga, ali, čini mi se, nedostajalo im je svežine u kritičnim trenucima susreta i bolja međusobna komunikacija. Ipak, kada se igra na tom nivou, nije nekako u redu da se ispusti prednost od dva gola... Verovali smo da će „orlovi“ da sačuvaju to vođstvo i bilo je potrebno da se skupe i baš to učine. Vidim, sada da svi krive selektora Stojkovića, govoreći da je trebao nešto da menja... Ne znam, nisam tamo, ali znam jedno, a to je da su igrači želeli da savladaju Kamerunce.

Pod uslovom da Brazil, očekivano, savlada afričku selekciju u trećem kolu, Srbiji je za prolaz u osminu finala neophodna bilo koja pobeda nad Švajcarskom sutra uveče?

- Dobiće Brazil Kamerunce, u to ne sumnjam, jer je, moje je razmišljanje, selekcija iz Afrike među najslabijim učesnicima događaja u Kataru. Što se Švajcarske tiče, reč je o defanzivnoj ekipi, koja je u prva dva kola postigla samo jedan gol i ubeđen sam da imamo kvalitetniji tim od njih. I pored toga, očekujem tešku utakmicu, ali bi naš motiv, snaga na sredini terena i individualna rešenja, mogli da budu presudni. Piksijvim izabranicima treba da bude u glavi i to da im je ovo možda poslednje svetsko prvenstvo  i s takvim stavom moraju da uđu u utakmicu.


O Vanji, Sergeju i Dući

Vaš fudbalski put počeo je iz Vojvodine, pa nas zanima kako vidite učinak momaka koji su nastavili vašom stazom: Vanje i Sergeja Milinković-Savića, Dušana Tadića, pa i Srđana Babića?

- Vanjine odbrane me uopšte ne čude, jer bili smo jedno vreme zajedno u Poljskoj i uverio sam se da može da brani i za najjače evropske timove.  Čestitam mu na dosadašnjim izdanjima i želim mu da bude još sigurniji i bolji. Što se Sergeja tiče, gol koji je postigao protiv Kameruna i njegovi pasovi dovoljno govore sami za sebe i ubeđen sam da će tek da dokaže kvalitet. Dušan Tadić je predvodnik ove generacije, pravi kapiten, čovek od koga puno toga zavisi u igri naše selekcije... Svi oni znaju da igraju i ubeđen sam da će to da pokažu i sutra uveče i da povedu Srbiju ka velikoj pobedi – jasan je bio Krasić.


Koji je put do koji vodi do slavlja Srbije?

- Potrebna nam je, ponavljam, mnogo bolja komunikacija, pre svega u odbrani. Individualni potezi na sredini terena mogli bi da omoguće našim napadačima da ulaze u prilike i postignu neki gol i očekujem da se baš to i desi. Švajcarci teško stvaraju šanse, u prva dva susreta samo jednom su uspeli da zatresu mrežu i voleo bih da ni protiv nas ne budu uspešni u napadu.

Šta mislite o događaju u Kataru, koji nas ovih dana zaokuplja?

- Svetsko prvenstvo je pravi spektakl, a sve vezano za njega je specifično. Kada to kaže, misli na kratke pripreme, preko motivacije, do malog vremena između utakmica, kada nema vremena da se nešto bitno promeni. Verujem, kao i svi ljubitelji fudbala u Srbiji, da će sutra naš državni tim da pokaže punu snagu i nađe se u osmini finala – poručio je Miloš Krasić. 

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar