few clouds
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучевић: Ђурић нови градоначелник, а Нови Сад ће добити четврти мост

24.10.2022. 11:56 14:57
Пише:
Извор: Дневник/ Р. Хаџић

Милош Вучевић, који је кандидат за министра одбране, саопштио је да је јутрос званично поднео оставку на место градоначелника Града Новог Сада и навео да је Милан Ђурић кандидат за његовог наследника на челу града.

Вучевић је рекао да је договорено да седница Скупштине Града, на којој ће се бирати будући градоначелник и Градско веће, буде одржана у среду, 26. октобра.



"У недељу смо на седници Градског одбора Српске напредне странке, која је доминантна у новосадском парламенту, одлучили да кандидат буде садашњи заменик градоначелника Милан Ђурић", казао је Вучевић на конференцији за новинаре.

Вучевић је нагласио да је сада на рачуну града 7,5 милијарди динара, што је, како наводи, за две милијарде више него што је било када је он пре десет година преузео функцију.

„Тада су говорили да смо узели власт како би смо разграбили те паре. Сада можда кажу да не знамо како да трошимо буџетска средства. Али нека. Нама је битније да имамо пара на рачуну и да смо могли да обезбедимо енергенте потребне за грејање у случају да неко изврши диверзију на на Турском току", рекао је.

Наводи да ће градска власт и даље бити састављена од представника странака који тренутно чине владајућу коалицију у граду, укључујући и Лигу социјалдемократа Војводине.

„Што се мене тиче, ЛСВ је део те коалиције. А шта ће Лига да ради, ја то не знам и то је њихова ствар. Једино што саветујем новом градоначелнику је да Александар Кравић и даље буде члан Градског већа“, навео је Вучевић

Вучевић каже да не може да каже да је било неуспеха, али би волео да је било више успеха.

„Волео бих да сам завршио изградњу регионалне депоније, али се надам  да ће то да уради нови тим на челу града. Волео бих да сам завршио нови мост и да смо успели да урадимо пројекат за стадион Карађорђе“, навео је Вучевић.

Када је реч о новом мосту и ситуацији на Шодрошу, Вучевић се захвалио припадницима МУП-а на трпељивости и стрпљењу и осудио дивљачке нападе на припаднике полиције и Жандармерије.

„Да питам Новосађане, јел то Ћута Јовановић треба да нам каже где је мост у Новом Саду? Пуно поздрава за све оне који не знају ни како се изговара Шодрош. Хвала Зеленовићу, Ћути и овом посланику што најпре удара полицију па онда вади легитимацију и позива се на посланички имунитет. Па зар је неко поверовао да може да спречи изградњу моста? Па јел ви стварно мислите да неко може да заустави државу и град?“, пита Вучевић.

Додаје да се нада да ће ЦРБЦ и Коридори Србије све испитати и тужити све који су направили штету овим компанијама.

„Они са том политиком против моста су веома погрешили. И са том причом, као они су за мост, али негде другде, а не знају где то. Еј, они не дају да ту буде мост. Па ко сте ви да то браните? Они бране мост који чекамо преко 70 година“, оценио је Вучевић.

Он је навео да је идеја да се у близини Новог Сада направи база Север, где би се комплетни капацитети Војске Србије у Новом Саду изместили ван града, како би се добили бољи услови за рад и мање оптерећивали града.



"Урбанистички база је припремљена низводно од Новог Сада са бачке стране према Ковиљу. Војска Србије би тако препустила своје објекте у граду и тако омогућила да се Нови Сад даље развија", рекао је Вучевић.



Подсетио је на локације касарни у Новом Саду које су веома актуелне и које ће Новом Саду пружити низ могућности.

За градоначелника Града Новог Сада Милош Вучевић изабран је у септембру 2012. године.



После локалних избора 2016. у другом узастопном мандату, поново је изабран за градоначелника Новог Сада, а трећи пут у септембру 2020. године.



Те године постаје и потпредседник Српске напредне странке.

Аутор:
Пошаљите коментар