light rain
11°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

64. дан: Уништено шест украјинских складишта оружја

28.04.2022. 21:26 23:07
Пише:
Фото: Jutjub/Igor Konasenkov

Шездесет и четврти дан рата у Украјини.

МОСКВА: Ваздушно-космичке снаге Русије уништиле су још шест украјинских складишта ракетног и артиљеријског наоружања, муниције и горива, саопштио је данас портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.



"Ваздушно-десантне ракете руских ваздушно-космичких снага високе прецизности погодиле су 38 војних објеката Украјине. Три командна места, 22 упоришта украјинских националистичких формација, седам подручја где је био концентрисан велики број војника и војне опреме, као и шест складишта ракетног и артиљеријског наоружања, уништена је муниција и гориво у насељеним местима, Александровка, Гусаровка, Долгенкоје и Барвенково", рекао је Конашенков, преноси агенција РИА Новости.



Авијација је, између осталог, погодила два складишта оружја у Покровском и Гороховском, командни центар и 73 положаја украјинске војске.

Песков: Цивили могу из Азовстаља, милитанти да положе оружје

МОСКВА: Руски председник Владимир Путин је већ једном рекао да цивили могу слободно да напусте челичану "Азовстаљ", док милитанти морају да положе оружје, изјавио је вечерас портпарол Кремља Дмитриј Песков.



Песков је реаговао на изјаву украјинског председника Володимира Зеленског, који је рекао да је Кијев спреман за хитне преговоре о евакуацији људи из "Азовстаља" у Маријупољу, преноси агенција ТАС С.



"Председник је јасно ставио до знања, цивили могу да изађу и иду где год желе. Милитанти морају да положе оружје и такође да изађу. Њихови животи ће бити сачувани. Свим повређенима и болеснима биће пружена медицинска помоћ", рекао је Песков и упитао: "О чему да се преговара у овом случају?".

Мизинцев: Украјинске снаге гранатирају град Лиман у ДНР



МОСКВА: Украјинске снаге гранатирају град Лиман у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици у намери да за то оптуже руску војску, тврди начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.



Према његовим речима, кијевски режим наставља да производи провокативне материјале о наводној погибији цивила од артиљеријске ватре руске војске, преноси Спутњик.



Како је рекао, украјинска војска сама гранатира стамбене објекте, док страни медији снимају како би касније руску војску оптужили за зверства.



"Такве нехумане акције и провокације неонациста још једном доказују да су украјинским властима туђе све норме морала и принципа међународног хуманитарног права, док им живот људи апсолутно није важан", рекао је Мизинцев.

Украјински националисти и даље држе 90 странаца као таоце



МОСКВА: Украјински националисти и даље држе 90 страних држављана из пет држава као таоце, рекао је генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Центра за контролу националне одбране Руске Федерације.



"Осим тога, 75 страних бродова из 17 држава и даље је блокирано у седам украјинских лука", рекао је Мизинцев, а преносе РИА Новости.



Додао је да опасност од украјинског гранатирања и мина у мору не дозвољавају бродовима да слободно излазе на отворено море. Према речима Мизинцева, Кијев и даље зазире од интеракције са представницима страних држава и компанијама које поседују бродове у обезбеђивању сигурног изласка блокираних бродова.

Кличко: Руске снаге пуцале на украјинску престоницу



КИЈЕВ: Две експлозије потресле су централни кварт Кијева вечерас након што су руске снаге пуцале на украјинску престоницу, рекао је у онлајн објави градоначелник Виталиј Кличко.



Кличко је рекао да власти прикупљају детаље о могућим жртвама, преноси агенција Ројтерс.



Раније је британска агенција известила да су очевици рекли да су се чуле две експлозије у граду.

Зеленски: Главна тема с Гутерешом-руско кршење људских права



КИЈЕВ: Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је "руско кршење људских права" једна од главних тема о којима је разговарао са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом.



На састанку је било речи и о евакуацији људи из челичане "Азовстаљ" у Маријупољу, преноси Би-Би-Си.



"Верујем, баш као и многи рођаци оних људи који су блокирани у Азовстаљу, да ћемо генерални секретар и ми моћи да постигнемо успешан резултат," поручио је украјински председник.



Зеленски је такође апеловао за већу хуманитарну помоћ и позвао Гутереша да предузме кораке да спречи "депортацију украјинских цивила у Русију".

Аутор:
Пошаљите коментар