broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига Србије: Шкулетић решио војвођански дерби

06.03.2022. 20:32 20:36
Пише:
Извор: Радивој Хаџић

Пред изузетно малим бројем навијача, по хладној, правој зимској вечери, одигран је војвођански дерби између Војводине и ТСЦ-а (0:1).

Прилично туробно вече било је тешко за домаћу екипу, јер је сусрет дочекала после два везана пораза и с императивом победе, а њеним играчима у последње време мало тога полази за ногом.

Прилично опрезно ушле су обе екипе у сусрет, а први су запретили гости из Бачке Тополе у 9. минуту, када је ударац Петровића главом отишао високо изнад пречке. С друге стране, домаћин је прилично грешио у организацији игре и није успевао да створи изгледнију ситуацију усмерену ка голу ТСЦ-а. Тек у 25. минуту, после продора Лазаревића по десној страни, у шанси се нашао први стрелац Новосађана Вељко Симић, али је голман Филиповић добро интервенисао. Нешто касније сјајно је с више од 20 метара левом ногом шутирао Миљан Вукадиновић, али је лопта, која је бежала од голмана Филиповића, погодила стативу.

Новосађани су преузели теренску иницијативу и чешће били на половини ривала, што је сведочило о њиховој решености да стекну резултатску предност. Ипак, одговорио је тим са севера Бачке у 37. минуту, када је баш добро по земљи шутирао Бањац, али је голман Роцков био на висини задатка. Два минута касније, после контранапада гостију, шутирао је и некадашњи играч Војводине Аранђел Стојковић, али је чувар мреже црвено-белих поново био на правом месту.

Наставак је донео нешто живљу игру, посебно када је о домаћем тиму реч, али опасности пред головима није било. Домаћин је покушавао да искористи брзину Смића и Вукадиновића, без пуно успеха, док су гости највише били посвећени чувању своје мреже и евентуалним приликама да запрете у контрама.


Деветку на дар дрес с бројем 100

Младен Деветак, леви бек Војводине, у дуелу с Колубаром у Лазаревцу одиграо је јубиларну, 100-ту утакмицу у дресу новосадског клуба. Због тога му је некадашњи играч Старе даме Слободан Јовановић пред почетак утакмице с ТСЦ-ом уручио урамљени дрес с његовим презименом и бројем 100.

Повици против управе клуба

Почетком другог полувремена, навијачи Војводине са северне трибине скандирали су „Управа напоље“, изражавајући на тај начин незадовољство резултатима и играма Новосађана.  Слично се поновило и по последњем звиждуку судије Живковића, који је означио трећи узастопни пораз Новосађана.


Утакмица се поново примирила и тек повремено севнула би нека контра, без резултата, што малобројне гледаоце никако није могло да испуни макар минималним задовољством. А онда је у 74. минуту некадашњи фудбалер Војводине Петар Шкулетић умакао пажњи одбране Војводине, изашао сам пред Роцкова и боцнуо лопту која је завршила у мрежи новосадске екипе. ТСЦ је повео, а Војводина се нашла пред врашки тешким задатком да покуша да спаси што се спасити још могло.

Иако су желели да некако стигну до изједначења, ученици тренера Славољуба Ђорђевића нису имали ни снаге, богами ни могућности и знања да то учине, па су нови бодови отишли с „Карађорђа“, сасвим заслужено, пут Бачке Тополе.

ВојводинаТСЦ 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 700, судија: Живковић (Ниш). Стрелац: Шкулетић у 74. минуту за ТСЦ. Жути картони: Буснић (Војводина), а Петровић, Крсмановић (ТСЦ).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Лазаревић 6,5, Јеличић 6,5, Стевановић 6,5, Деветак 6, Буснић 6, Топић 6,5, Вукадиновић 7, В. Симић 6,5, Зукић 6 (Бастајић), Матић 6,5 (Вукчевић)

ТСЦ: Филиповић 7, Ћалушић 6,5, Стојковић 6,5, Томановић 6,5, Бањац 7, Антонић 6,5, Станојев 6,5 (Милићевић 6), Петровић 6,5, Шкулетић 7, Ђаковац 6, Ратков 6 (Крсмановић).

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар