broken clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Понош, Тепић, Јанковић: Побеђујемо, ујединићемо Србију

02.02.2022. 14:45 14:51
Пише:
Извор: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

БЕОГРАД: Носилац листе Уједињене Србије у којој су окупљене странке око ССП, на парламентарним изборима 3. априла биће Мариника Тепић и она је представила данас и кандидате тог дела опозиције за председника Србије и градоначелника Београда - Здравка Поноша и Владету Јанковића.

Тепић је поручила да ће они као представници странака које су се ујединиле да победе и опораве Србију.



"Желимо да победимо, желимо слободу, слободну Србију и Београд и овако уједињени то можемо да остваримо", поручила је и додала да се председник Александар Вучић наводно „припремио да изборе покраде“.



Понош је рекао да није иступао у мидијма јер је чекао да се људи који су га предложили договоре, да у битку иду заједно и да победе.



То је било вредно чекања, рекао је Понош и додао да су странке избором заједничких кандидата показале зрелост и одговорност.



"Част ми је да радим са најхрабријом особом српске политике Мариником Тепић и човеком који нам и данас држи час како се ради за национални интерес", рекао је Понош и нагласио да је прихватио кандидатуру као гест грађанске одговорности и патриотске дужности.



"Србија ће после априлских избора бити нормална уређена земља, свесна своје прошлости, окренута ка будућности. Србија ће као држава бити враћена народу а институције грађанима ... у којој неће бити страха и осећаја несигурноси у којој се не мрзимо него се поштујемо и када се не слажемо ... у којој власт неће делити народ. Биће то земља где комшије нису непијатељи, здрвље није луксуз, у којој домаћи инвеситори неће бити другог реда, у којој ће се поштовати закон и слободно гласати", рекао је Понош.



И Владета Јанковић је образлагао зашто је прихватио кандидатуру за градоначелника , па је рекао како је " наступио такав корак у развоју нашег града да свако ко може да допринесе то мора то и да учини".



Додао је да је за њега преломни дан да прихвати кандидатуру био онај када су се поајвиле две вести у медијима прва да је најскупљи квадрат у Беогрду 10.000 евра и друга да се касиркама смањују палте.





Нагласио је да ће након избора неки људи морати да положе рачне али да освете неће бити.



Додао је да лично није квалификован да води така моћан механизам као што је Град, али да је вољан да одабере стручне људе.



На питање шта ће прво урадити ако победе, Понош је нагласио да ће прво дати мандат победничкој листи коју предводи Мариника Тепић.



Тепић је рекла да је њихов план за дан после познат и подсетила да су се и она и још троје челника ССП обавезали да ће се ако не испуне приоритете у року од шест месеци повући из политике.



Навела је да у приоритете спада повратак права и стварање праведне Србије, доношења Закона о специјаном атикорупцијском тужиоцу, посебној тужилачкој полицији, Закона о пореклу имовине и лустрационог закона.



Јанковћ је нагласио да прва фаза - предизборна почиње сутра, и да неће бити лака. Да ће прво морати да спрече и зауставе све оно што наноси штету граду, али и да ће морати да провере све око Рио Тинта, Макиша ...



На питање новинара о плану за измештање споменика Стефану Немањи, нагласио је да поједини медији нису тачно писали шта је он рекао.



"Споменик заслужује друго место, на месту на којем је не види се добро и блокираће железничку станицу ако поново буде на том месту, рекао је он и додао да за такав споменик треба већи простор, можда чак и у срцу Србије, у Рашкој у Ђурђевим ступовима, јер би тамо споменик ових димензија и значења имао функцију.



Свему томе мора да prеthodi финансијска комисија да провери све шта су радили.

Поноша, Тепић и Јанковића су као кандидате предржале странке и покрети окупљени у Уједињеној Србији, - Странка слободе и правде, Народна странка, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет, Покрет слободна Србија, Синдикат Слога, Демократска заједница војвођанских Мађара и Грађанска платформа.

Аутор:
Пошаљите коментар