broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

АП: Ђоковић за најважнији православни празник у притвору

07.01.2022. 08:38 14:44
Пише:
Извор: Tanjug (Dragan Kujundžić)

МЕЛБУРН: Први тенисер света Новак Ђоковић, без обзира на то ко је направио грешку с визом или изузећем од вакцинације, проводи један од најважнијих православних празника у једном аустралијском имиграционом хотелском притвору, где ради на разрешавању спора око депортације, пише америчка агенција АП.

Како наводи агенција, Ђоковић је примао позиве из Србије, међу којима су и позиви његових родитеља и председника Србије, у нади да ће му подићи расположење.



Свештеник Српске православне цркве Свете Тројице у Мелбурну затражио је дозволу од имиграционих власти да посети деветоструког шампиона Аустралијан опена ради обележавања Божића.



Наш Божић је богат многим обичајима и врло је важно да га посети свештеник, изјавио је свештеник Милорад Локард за “Аустралијан броадкастинг корп”.



Читава ствар око овог догађаја је ужасна. Да мора да Божић проведе у притвору, то је незамисливо, поручио је он.


Ноле честитао Божић на Инстаграму



Новак Ђоковић се огласио на Инстаграму, први пут откако се налази у заточеништву у Аустралији и честитао Божић.



Поред божићне честитке, Ђоковић је захвалио и на великој подршци која му стиже са свих страна током протеклих дана.



Хвала мојој породици, фамилији, Србији и свим добрим људима широм света који ми шаљу подршку. Хвала Богу драгом на здрављу, написао је Новак на сторију на Инстаграму.




Ђоковићеве присталице окупиле су се испред хотела “Парк“ у близини центра Мелбурна који се користи за смештај избеглица и тражиоца азила, машући заставама и транспарентима.

Испитују се визе тенисера; Ендрјуз: Ђоковић није у заточеништву

Аустралијске власти су саопштиле су раније данас да испитују и визе других страних тенисера, а министарка унутрашњих послова Карен Ендрјуз рекла је да Новак Ђоковић није у заточеништву.

Он је слободан да оде у било које време када то одлучи и граничне снаге ће то заправо олакшати, рекла је она у интервјуу за "Канал 9", преноси Би-Би-Си.



Ендрјуз је изјавила да постоје обавештајни подаци који “показују да сада овде постоје појединци који нису испунили услове за улазак и то морамо да истражимо“.



Како наводи Ројтерс, Ендрјуз је потврдила да аустралијске граничне снаге процењују акредитиве још двоје тенисера који су ушли у земљу под истим изузећем које је додељено Ђоковићу.

У Аустралији је већ најмање троје учесника Аустралијан опена који имају исто медицинско изузеће као Новак Ђоковић, а стићи ће их још током следеће недеље, изјавио је за Ројтерс један неименовани извор.



Исти извор наводи да је трећи учесник Гренд слема такође ушао у Аустралију по истим условима које су поставили Тениска асоцијација Аусталије и влада државе Викторија.



Изузећа су, такође, могла бити одобрена играчима или званичницима који тек треба да стигну у Аустралију, додаје тај извор.


ПТПА: Новак ће сам поделити чињенице око притвора



Асоцијација професионалних тенисера (ПТПА), чији је један од оснивача Новак Ђоковић, саопштила је да је најбољи тенисер света налази у добром стању и да је затражио да му допусте да он лично подели чињенице око свог притвора, када он то одлучи.



Како се истиче, ПТПА је у блиском контакту са Ђоковићем, његовом породицом, саветницима, званичницима владе и челницима Аустралијан опена.



Асоцијација професионалних тенисера поручује да се залаже и да вакцинисани и невакцинисани играчи треба једнако да се такмиче и да ће подржавати своје чланове у томе.


Како наводи Би-Би-Си, први тенисер света Новак Ђоковић за сада остаје у имиграционом притвору у Мелбурну и суочава се с депортацијом након што му је у среду одбијен улазак у земљу.



Он је покренуо хитан судски спор у склопу којег ће бити саслушан у понедељак, недељу дана пре почетка Аустралијан опена.

Аутор:
Пошаљите коментар
Више хиљада људи испред Скупштине подржало Ђоковића

Више хиљада људи испред Скупштине подржало Ђоковића

06.01.2022. 16:13 16:29