few clouds
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Дачић: Слоган Ђиласа - Имајте и ви рачуне на Маурицијусу

18.03.2021. 11:18 12:13
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије и лидер СПС Ивица Дачић, изјавио је данас, поводом информације да Драган Ђилас има рачуне на Маурицијусу, да је морално, политичко и кривично-правно питање да се утврди како је Ђилас зарадио тај новац и подсетио да није дозвољено имати рачуне ван земље.

Дачић је рекао да га интересује шта ће надлежни органи да предузму, не само Агенција за спречавање корупције, већ и Пореска управа која је добила нова овлашћења.

"Мислим да наши правосудни органи и тужилаштво треба да прикупе одређена обавештења да виде да ли постоје ту неки елементи кривичног дела или не", рекао је Дачић на ТВ Пинк.

Он је оценио да "такви људи" не могу да донесу никакав бенефит за политичку организације које воде.

"Шта би било нешто што би привукло бираче? Имајте и ви рачуне на Маурицијусу, то може да буде слоган", рекао је Дачић и оценио да је реч о потпуном моралном колапсу шефова такозване "бојкоташке опозиције".

Дачић је упитао и каква би реакција јавности и државних органа била да је он лично за време мандата зарадио, не 100 милиона, већ само милион евра.

Подсетио је на информације које су се могле чути годинама уназад у вези са трговањем секундама на јавном сервису у време док је Ђилас био на власти, да је све морало да иде преко његове агенције, те оценио да су потврда тога управо пронађени рачуни.

"Ово је аутодеструкција и антиопропаганда за политичке организације које воде такви људи", навео је Дачић.

Он је Ђиласова објашњења назвао лицемерјем, додајући не зна како ће сад да све то демантује, кад су се појавили докази.

Вучићу већ дуже време прети опасност од кланова

Председнику Србије Александру Вучићу вез дуже време прети опасност кроз спрегу криминалних кланова из Србије и Црне Горе, изјавио је данас председник Скупштине Србије и лидер СПС Ивица Дачић.

“Логично је у условима када Србија удара на мафију и криминал да се може очекивати обједињен одговор и зато је важно да се обрати пуна пажња на информације које су се појавиле”, рекао је Дачић на ТВ Пинк коментаришући писање медија о угрожености председника Вучића.

Дачић је додао да изгледа да та спрега криминалаца из Србије и Црне Горе никада није разбијена.

Он је додао да га и не чуди да Вучићу прете са стране с обзиром да су му живот, како је рекао, угрожавали и људи у Београду који су требали да га штите, а које је он на неки начин политички створио.

Дачић се осврнуо и на изјаву Мила Ђукановића који криви власт у Србији, а коју персонификује Александар Вучић, за то што је изгубио изборе у Црној Гори, оцењујући да су такве изјаве лицемерне.

Подсетио је и да је бивша власт у Црној Гори донела Закон о слободи вероисповести, а то је, каже, била кап која је прелила чашу, те додао да Ђукановић није изгубио изборе због мешања Србије него зато што је покренуо питања која су донела превагу другој страни.

Дачић је пренео и “савет” високог званичника ЕУ који је, како је навео, недавно председнику Вучићу рекао да Србија треба да буде мало “понизнија” и да се не хвали како има добре резултате у економији и вакцинацији, јер то “иритира друге у окружењу”.

“То је тако лицемерно. Ви ником не претите, а сад не можете да кажете ни да имате добре резултате”, указао је Дачић.

Он је оценио да ЕУ земље Западног Балкана “трпа у исти кош” и да сматра да је то буре барута, а порука је, каже, раније била другачија, да ће пут ка Европској унији бити заснован на појединачним заслугама.

Напомиње да је Србија имала коректан став према региону, додајући да је и помагала.

Аутор:
Пошаљите коментар
Ђилас: Немам рачуне нигде осим у Србији

Ђилас: Немам рачуне нигде осим у Србији

15.03.2021. 13:43 13:44
Мали: Два Ђиласова рачуна, на Маурицијусу и у Швајцарској

Мали: Два Ђиласова рачуна, на Маурицијусу и у Швајцарској

16.03.2021. 22:43 22:44