broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Дерби 21. кола фудбалске Суперлиге: Чукарички–Војводина у петак

12.02.2021. 12:29 12:38
Пише:
Извор: J. Grlić

Најзанимљивија утакмица 21. кола фудбалске Суперлиге Србије на распореду је вечерас на београдском Бановом брду.

У њему, снаге ће одмерити Чукарички и Војводина, тимови који држе четврту, односно трећу позицију на табели. По традицији, утакмице између ове две екипе доносе добар и занимљив фудбал, па се таква представа очекује и у сусрету који има посебну специфичну тежину и важност. „Брђани“ су у првом колу пролећног наставка првенства тријумфовали у Инђији (1:0), док су Новосађани изгубили (0:1) као домаћини од екипе ТСЦ-а и покушаће да тај кикс исправе у дуелу који следи.

- Пред нама је нимало лака утакмица – рекао је Драган Шарац, један од помоћника шефа струке Новосађана Ненада Лалатовића. – У досадашњем току првенства Чукарички је показао да има зрелу и добру екипу, с доста искусних и младих играча, која већ неколико сезона игра у мање-више истом саставу. Појачани су Београђани с неколико искусних фудбалера који су се вратили из иностранства, тако да чине добро укомпоновану целину. Када игра код куће, наш вечерашњи ривал има јако мало пораза и нерешених резултата, али и пуно победа. У прошлој сезони успели смо да два пута одиграмо нерешено с Чукаричким, али и да га, као гости, савладамо у Купу Србије (1:0). Сусрет нам наилази после пораза од ТСЦ-а, у којем нисмо успели да реализујемо неке наше прилике, а сада нам је жеља да пружимо максимум, да се покажемо у што бољем светлу и да пробамо да донесемо сва три бода у Нови Сад.

Војводина у првом пролећном сусрету није упутила ни један ударац у оквир гола против ривала из Бачке Тополе. Занимљива ће бити одлука тренера Лалатовића да ли ће због тога нешто да промени у постави црвено-белих у односу на тај дуел.

- ТСЦ је такође упутио само један ударац у оквир нашег гола и то му је било довољно да победи. С друге стране, ми смо имали неке своје прилике и заиста је штета што барем једном нисмо успели да затресемо мрежу, јер је нерешен исход био некако и најобјективнији исход те утакмице. То је, међутим, фудбал, они су погодили и славили. Имаћемо вечерас хендикеп због повреда тројице играча, два голмана Вуклиша и Бркића и Дејана Зукића, који има проблем са озледом скочног зглоба и неизвесно је да ли ће уопште бити у протоколу за сусрет с Чукаричким. С друге стране, Вукадиновић, Човић и Стојковић су добро тренирали и на шефу Лалатовићу је да одлући да ли ће бити у стартној постави.

Током протекле недеље био је најављиван својеврсни штрајк играча Војводине због  неисплаћених примања, али се он, ипак, није догодио сви играчи су тренирали. Биће стога занимљиво да се види да ли су неповољна дешавања оставила трага на фудбалере „старе даме“.

- Ситуација сигурно није лепа за нас, али су играчи, заједно са свима осталима, одлучили да раде и тренирају. Сигурно је да ћемо бити максимално фокусирани на дуел с Чукаричким, а људи који треба те ствари да решавају, нека раде свој посао – поручио је Драган Шарац.

Утакмица Чукарички–Војводина игра се од 18.30 часова, уз пренос на каналима Новосадске ТВ и ТВ Арена спорт 1.

Статистика

До сада су фудбалери Чукаричког и Војводине одиграли 50 званичних утакмица (46 у првенству и четири у Купу Србије). У тим дуелима Новосађани су остварили 26 победа, уз 15 нерешених резултата и девет пораза и гол разлику 73:38. Као гости, црвено-бели такође су били успешнији, јер су на 27 сусрета забележили 12 победа, осам нерешених резултата и седам пораза (гол разлика 35:22 у корист „старе даме“). У првом делу текуће сезоне, резултат у двобоју вечерашњих ривала одиграном у Новом Саду био је 2:2.

А. Предојевић

 

Аутор:
Пошаљите коментар