light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Јеремић: Спуштен ниво и тоналитет протеста Израелу

06.02.2021. 19:16 19:20
Пише:
Извор: Tanjug

Председник Народне странке Вук Јеремић упозорио да, како каже, "спуштање нивоа и тоналитета протеста" Израелу због успостављања дипломатских односа са самопроглашеним Косовом може да има озбиљне последице за Србију.

БЕОГРАД: Председник Народне странке и бивши шеф српске дипломатије Вук Јеремић упозорио је данас да, како каже, "спуштање нивоа и тоналитета протеста" Израелу због успостављања дипломатских односа са самопроглашеним Косовом може да има озбиљне последице за Србију.



У отвореном писму министру спољних послова Николи Селаковићу које преноси Pollitika", он је оценио да је тиме послата лоша порука свету да је то ствар "од секундарне важности за Србију".



Јеремић сматра да је за жаљење информација која је, како тврди, "прострујала дипломатском заједницом у Београду", да је лично Селаковић донео одлуку да се протестна нота амбасадору Израела уручи на непримерено ниском институционалном нивоу начелника Одељења у министарству спољних послова.



    Јеремић је рекао како жели да верује да Селаковић то није учинио свесно и да ће му борба против међународне афирмације тзв. Косова као независне и суверене државе бити приоритет...(Тањуг)

Отимање Врањске бање

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је нетранспарентна продаја Врањске Бање фирми Миленијум тим једна од отимачина иза којих стоји „врх власти“, а које ће по промени власти бити детаљно испитане, процесуиране и поништене, а имовина одузета након што буду доказане злоупотребе.

Јеремић је истакао да је Миленијум тим један од симбола корупције која је завладала Србијом и један од „најнапреднијих механизама легализације претакања и отимања државних и народних средстава у приватне џепове“, саопштила је Народна странка.

 „Обећавам да ће приватизација Врањске Бање и сличних отимачина бити детаљно испитана, процесуирана и поништена, а биће одузета сва имовина стечена на тај начин“, рекао је Јеремић. Јеремић је навео да се са Миленијум тимом може поредити мало фирми, а једна од њих је Галенс из Новог Сада.

 „Миленијум тим и Галенс имају за циљ да они који данас дрмају Србијом после промене власти буду богати и угледни грађани, елита и инвеститори који ће удобно уживати у плодовима свог ’рада’, а заправо марифетлука, током година на власти“, рекао је Јеремић. Јеремић је истакао да се „то неће догодити“. „Кључ програма Народне странке је формирање специјалног тужилаштва за високу корупцију, које ће испитати све сумњиве послове, а Миленијум тим је један од највећих ’асова’ који ће бити испитани.

Биће донет закон којим ће бити предвиђено одузимање имовине чије се порекло не може доказати. Миленијум тим то не може да докаже без отварања Пандорине кутије“, рекао је Јеремић. Јеремић је додао да Миленијум тим пикира да узме и Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, једини такав институт у југоисточној Европи.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да се Миленијум тим „појавио после трећег неуспешног тендера и купио изворишта са најтоплијом лековитом водом у Европи, температуре 94 степена Целзијуса, као и специјалну болницу у бањи“. „Потом је држава Србија Миленијум тиму из буџета доделила 10 милиона евра бесповратне помоћи. Приватна фирма је купила Врањску Бању, а онда јој је држава то надокнадила. Тако са државним парама државна имовина прелази у приватно власништво“, рекао је Алексић.

Председник Градског одбора Народне странке Врање Ђорђе Ристић рекао је да је Миленијум тим у Врањској Бањи купио незавршени хотел у власништву ПИО фонда, а потом и стационар и хотел Железничар и то све за укупно свега милион евра, наводи се у саопштењу.(ФоНет)

Аутор:
Пошаљите коментар
Селаковић: Јеремић не може да умањи значај кинеске помоћи

Селаковић: Јеремић не може да умањи значај кинеске помоћи

03.02.2021. 20:38 20:40
Петковић: Косово је за Јеремића плен, за нас највећа вредност

Петковић: Косово је за Јеремића плен, за нас највећа вредност

10.01.2021. 18:19 18:23
Јеремић: Опозицију да представљају један или два преговарача

Јеремић: Опозицију да представљају један или два преговарача

10.01.2021. 13:57 13:58