overcast clouds
21°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УНС: Конкурс за 73 стипендије, месечни износ 17.000 динара

28.10.2020. 10:45 10:47
Пише:
Извор: Dnevnik (arhiva)

НОВИ САД: Универзитет у Новом Саду расписао је конкурс за доделу 73 стипендије студентима Универзитета у Новом Саду за школску 2020/2021. годину. Износ месечне стипеније је 17.000 динара, а период исплате је 12 месеци.

Конкурс је отворен од 27. октобра до 27. новембра 2020. године. Конукрс је на основу свог Правилнка о раду расписао Фонд за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду.

У оквиру групе И биће додељено 57 стипендија за области природно-математичке науке (Природно-математички факултет), осам, техничке науке (Факултет техничких наука, Технички факултет "Михајло Пупин", Грађевински факултет), 14. Дванаест додељених стипендија добиће 10 најбоље рангираних студената Факултета техничких наука, један најбоље рангиран студент Техничког факултета “Михајло Пупин” и један најбоље рангиран студент Грађевинског факултета.

Студенти пољопривредних наука (Пољопривредни факултет) имају шансу за три стипендије, технолошких наука (Технолошки факултет) четири, медицинских наука (Медицински факултет) пет, економских наука (Економски факултет) четири, правних наука (Правни факултет) пет, хуманистичких наука (Филозофски факултет, Педагошки факултет, Учитељски факултет на мађарском наст. јез.), шест. Четири додељене стипендије добиће два најбоље рангирана студента Филозофског факултета, један најбоље рангиран студент Педагошког факултета и један најбоље рангиран студент Учитељског факултета на мађарском наставном језику. Шансу за три стипендије имају студенти уметност (Академија уметности) и спорта (Факултет спорта и физичког васпитања), четири.  За Интердисциплинарне студије (УЦИМСИ) предвиђена је једна стипендија.

У области техничких наука, 12 стипендија су обезбедили факултети, две стипендије институције изван Универзитета. У области Хуманистичке науке четири стипендије су обезбедили факултети, две стипендије институције изван Универзитета.

У случају недовољног броја пријављених кандидата који испуњавају услове за наведене области у И групи, биће разматрана прерасподела стипендија у оквиру области групе И у складу са захтевом члана Фонда који је обезбедио средства за стипендију, наводе у Фонду УНС.

У оквиру групе II биће додељено 16 стипендија. У подгрупи ИИа за студенте Факултета техничких наука биће додељена по једна стипендија на студијским програмима: Мастер академске студије Грађевинарство, Мастер академске студије Механизација и конструкционо машинство, Мастер академске студије Саобраћај и транспорт, Основне или мастер академске студије Софтверско инжењерство и информационе технологије, Основне академске студије Енергетика, електроника и телекомуникације и за Основне или мастер академске студије Поштански саобраћај и телекомуникације.


Услови

Као и у групи И, студенти који конкуришу не могу бити старији од 28 година; треба да су од уписа на основне академске студије непрекодно били у статусу студента УНС, да у току исте школске године нису корисници стипендија из буџетских средстава Републике Србије. Студенти основних академских студија и интегрисаних студија треба да су имали просечну оцену најмање 8,50 из свих положених испита, док се од студента мастер академских студија тражи да имају просечну оцену најмање 8,50 из свих положених испита на мастер академским студијама као и да су на prеthodnom степену студија имали просечну оцену најмање 8,50.


По једна стипендија је предвиђена и за Економски факултет, Студијски програми: Мастер академске студије Пословни информациони системи; Природно-математички факултет, студијски програми: Мастер академске студије Примењена математика и Основне или мастер академске студије Математика; Пољопривредни факултет, студијски програми: Основне академске студије Ратарство и повртарство, мастер академске студије Гајење њивских биљака и Технолошки факултет студијски програми: Основне или мастер академске студије Контрола квалитета.

У подгрупи ИИб предвиђено је пет стипендија за које ће  кандидати бити рангирани у овиру јединствене ранг листе за следеће студијске програме: Технолошки факултет - студијски програми: Основне или мастер академске студије Хемијско инжењерство - модул Нафтно-петрохемијско инжењерство; Технички факултет "Михајло Пупин" - студијски програми: Основне или мастер академске студије Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса; Факултет техничких наука - студијски програми: Основне или мастер академске студије Софтверско инжењерство и информационе технологије, Мехатроника, Инжењерство информационих система, Управљање ризиком од катастрофалних догађаја и пожара, Примењено софтверско инжењерство, Рачунарство и аутоматика.

На конкурс у оквиру групе ИИ, стипендије се могу доделити студентима III године трогодишњих основних академских студија, студентима III и ИВ године четворогодишњих основних академских студија; онима који су на мастер академским студијама и студентима- последење три године интегрисаних студија које се организују у оквиру основних и мастер академских студија.

В. Ц.

Д. Д.

Аутор:
Пошаљите коментар
Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима корепетиторима

Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима корепетиторима

22.10.2020. 09:32 09:34