clear sky
12°C
20.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Црвена звезда сутра на Кипру игра најважнију утакмицу од почетка сезоне

15.09.2020. 09:52 09:55
Пише:
Фото: ФК Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде сутра на Кипру (17 часова) играју против Омоније утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Ако је добију обезбедиће Лигу Европе и уједно заказати дуел са Олимипијакосом за пласман у елитно клупско такмичење. Црвено-бели су оптимисти пред Кипране, али знају да неће бити лако.

- Настојимо да играмо офанзиван фудбал, али нећемо се залетати. Сама утакмица ће диктирати како ћемо одиграти. Равнотежа мора да буде перфектна.Фудбалери Омоније знају са лоптом, имају идеју када дођу у посед на средини терена и настоје да буду опасни по гол ривала. Видећемо колико и шта ћемо моћи, али потрудићемо се да се адаптирамо. Бићемо стрпљиви, ипак се игра једна утакмица – рекао је шеф струке Дејан Станковић.

Противник је до у детаље анализиран.

- Доста су ротирали у њиховој првенственој утакмици, вероватно због утакмица са нама. Гледали смо их против Аноторзиса(1:1), прво полувреме су заиста били добри, док смо у другом видели и њихове недостатке. Имају добре и искусне играче, нигде не журе, чекају грешку противника и на то се ослањају. Потрудићемо се да их у томе лимитирамо. Нема изразитог фаворита. Њихова блага предност би требало да буде што су домаћини, као и због високе температуре на коју су навикли.


Ла Пара у Омонији

Холанђанин Раџив ван ла Пара није се прославио у Црвеној звезди, иако је стигао као бомбастично најављено појачање. Показало се да није тако и дошло је до разлаза. Како пишу кипарски медији, Холнђанин ће постати играч Омоније и требало би да се појави у клубу у време када слети и експедиција српског шампиона. 

Наравно, уколико дође до транфера Ла Пара неће заиграти против црвено-белих. Иначе, он је у каријери играо још за Фејенорд, Херенвен, Вулверхемптон, Брајтон, Хадерсфилд и Мидлсбро.


Јасно је да је ово најважнијија утакмица нашем прваку од почетка сезоне.

- У случају позитивног резултата ушли бисмо у Лигу Европе чиме бисмо испунили зацртани циљ. То је постављено и пред почетак сезоне, па и кад сам дошао то се подразумевало  као нешто што би требало да се оствари. Немам дилему да је утакмица са Омонијом од изузетне важности за све којима су црвено-бели на срцу.

Због здавтсвених проблама неких играча екипа ће бити саопштена на дан утакмице.

-  Бен и Катаи нису почели утакмицу на Бановом брду јер сам желео да их сачувам за меч са Омонијом. Била је то добра одлука и максимално су спремни за меч на Кипру. Исти је случај и са Родићем и Гобељићем. Боаћи је повређен, има проблем са истегнућем мишића,  ван строја је,као и Томане. Имамо времена да одлучим који ћу састав истрчати на терен.

Звезди може бити озбиљан проблем што ће се утакмица  играти по великој врућини.

- И то је један  од њихових адута, Кипрани су навикли да играју на високим температурама. Свакако да би нам било лакше да играмо у каснијем термину а не од 17 сати,али нема изговора, исто је њима и  нама.Тренинг ћемо одрадити у време одигравања утакмице како бисмо осетили и терен и велику врућину. Било како било, следи нам озбиљан изазов на који морамо успешно да одговоримо – поручио је тренер Станковић.

И. Лазаревић

ТРЕЋЕ КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Данас

Динамо Кијев – АЗ Алкмар (19)

ПАОК – Бенфика        (20)

Гент – Рапид Беч        (20.30)

Сутра

Омонија – Ц. звезда   (17)

Ференцварош - Динамо Загреб    (19)

Макаби Тел Авив – Динамо Брест        (19)

Карабаг – Молде        (19)

Мидтјиланд – Јанг Бојс       (20.30)

Аутор:
Пошаљите коментар
Звезда спремна за Никозију, рутински тријумф на Брду

Звезда спремна за Никозију, рутински тријумф на Брду

11.09.2020. 21:52 21:54